Tambah berat di Mango Chili :) Dari Pavillion Ke Wangsa Walk .. - DARI JARI NOVELLA

July 29, 2011

Tambah berat di Mango Chili :) Dari Pavillion Ke Wangsa Walk ..

Harini awal pagi wa dah bangun sebab nak ke Pavillion untuk dating .. Eh eh .. Tempat first date sampai tawaf 3 kali sebab terlajak parking .. Wakaka .. Aduhai .. Teringat kisah lama .. Tettttttttttttt!!




Ok .. sebenarnya .. Nak pergi tengok adik wa main brassband .. Peringkat World Cup punye .. Memang wa eksited sangat tau .. Sangat-sangat eksaited .. Bukan ape .. First time la wa tengok game fight international depan mata .. Wa sempat ah jugak memain mata dengan mamat indon yang "superb kacak" .. (Mood gatal dah datang) .. Muakakakaka .. Walaupun badan masih tak sihat akibat kesakitan .. Wa gagahkan jugak pergi nak tengok adik kesayangan wa mengetuk apa ntah nama benda alah tu .. erkk adik kesayangan?? Buwerkkkksss!! Buwerkkkssss!!




Memula melangkah ke Pavillion .. Hati wa dupdap .. Sebab laluan pertama wa langkah adalah tempat wa bergambar kenangan dengan .... truttttt truttttt ... Maka hati sedikit terganggu .. Tapi wa lekakan diri wa dengan menatap bebudak ensem yang main brassband tu .. So dapat la release sikit gangguan mental wa ..



Dan ending .. Band adik wa kalah .. Sebab kekalahan?? Tak cukup kawtim .. Tak cukup kerjasama .. Kurang latihan dan semangat .. cey cey cey .. Sukak hati wa je nak kondem bebudak tu .. Piuhhhhhh!!




Dari subuh sampai la ke waktu lunch .. Wa tak menjamah apapun even seteguk air .. Sebab tak sempat .. Tempuh jammed dah 3 jam .. Lepas tu jalan kaki pulak sebab nak rushing punya pasal .. So dengan semangat berkobar wa rasa nak paw mama .. Abah ajak makan kat gerai-gerai je .. Tapi disebabkan wa rasa nak demand .. Wa ajak mama makan kat Wangsa Walk .. Wa dah lama bercita-cita nak makan kat situ .. Ehem ehem .. Anak mama memang comel kan mama??



So dengan gegeh tepuk tangan kerana kekalahan adik wa .. Terus kami blah balik .. Upssss bukan balik ok!! Makan dulu .. Ehem ehem .. terus ke Wangsa Walk .. Masuk je Wangsa Walk .. Airmata keemosialan wa bergenang .. Omeygot!Omeygot! Kenapa kau terlalu emosi wahai si budak gojes?? No no no .. YOU kenot! kenot! kenot! .. Nanti kau nampak sangat depressed and muka kau HODOH .. faham tak HODOH??




Ok stop merepek .. Ahakkks .. Dah sampai Wangsa Walk pun .. Kami makan kat mana eh .. Haaa!! Manggo Chili!! Sedap wook .. Perut kau lapa memang sedap ah .. 'Tangki' wa tak boleh penuh .. Kang wa semput dah takde siape nak jage wa kat hospital =.=




"Arroi" ke "Ceroi" ?? Erkk .. Siapa yang ajar wa word CEROI tu?? muakakaka!!
Yang paling best .. Mama jatuh cinta makan kat sini .. Muah muah!!


Ok .. Ni Nasik with Mango Salad and Green Curry .. 
SIMPLE but nice!! Wa suka texture dia .. Mabelesss bebeh!!


Dah nama kedai dia Manggo Chili .. So .. Apa-apa makanan yang disediakan dalam pinggan .. Mesti ada Manggo Salad tu .. Bila gigit udang kering dia .. aummmmmmm layan seh .. Tengah tertekan pun boleh stuck kejap ..


Ice lemon tea!! Mane-mane wa pergi pun .. Ini air mesti ada .. 
Wa dating ke .. Wa tengah menangis or whatsoever ..
 Wa tetap nak Ice Lemon Tea ..
 Itu membuatkan muka wa menjadi sangat comel!!



And LAST!! Comel kan budak ni?? 
Arghhhh wa kena demam naik lif tekan sendiri .. 
Omeygot! Omeygot!


. Sekian .

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.