Selasa - Beli kain || Hantar Adik ke PWTC || Wa dapat malu!! - DARI JARI NOVELLA

July 22, 2011

Selasa - Beli kain || Hantar Adik ke PWTC || Wa dapat malu!!

Ok .. Nih entry hari Selasa .. Wah .. Tetengah malam Jumaat ni gegeh je nak menaip entry .. Disebabkan kes postpone to hapdet .. terpaksa la wa bikin entry untuk hari yang lelepas .. err boleh camtu??




Ok .. Flashback untuk hari Selasa baru-baru nih .. Hari tu Adib dah mau balik ke UITM Dungun sana .. So kami nak hantar dia kat stesen bas PWTC .. Before that .. Pergi makan nasik padang area-area sana .. Glurppss!! Bila makan nasik padang nih .. Mula la wa teringat someone .. Muakakakaka !! Ttrettttttttttttt!!





Masa makan tu .. Ada la sorang mamat jawa nih duduk pepandang wa .. Mula-mula wa ingat wa perasan .. Tapi wa perhatikan dia .. Memula dia duduk depan wa .. Lepas tu abah lindung dia .. Dia tukar tempat .. And masih bertentangan wa .. And sampai wa masuk kereta dia dok lelambai wa .. Wa macam .. haihhh!! I tak suka ok!! Hewwww!! Lelaki?? Go die plss .. Tak kose mak!!




Lepas makan tu .. Terus la hantar Adib .. Sementara nak tunggu turn dia naik bas .. Wa sempat ah mintak abah jadi cameraman kami .. Dah lama wa tak memanja dengan adik wa .. Eceh!! KONON!! Tapi for sure wa jadik segan silu dengan adik wa sorang nih ..




• Sememangnya adik wa yang sorang nih takkan benarkan sesiapa menyakiti hati wa .. 
Kalau wa terluka .. Dia lagik terluka .. 
Sama macam wa .. Dia terluka .. Wa yang rasa terhiris .. 
Cewah ayat ~



Abaikan hidung beliau .. Dia memang suka kekembang hidung nih .. Cucu lelaki Mohammad memang macam tu!


• Inilah kami 4 beradik .. Muahaha .. Baju merah tu dah brambos .. (Cey gile kojaq) .. 
So tinggal lah 3 je .. :( huk huk .. Sunyik adik wa sorang nih takde .. 
Tapi kalau dia ade pun bikin wa sakit hati .. 
Sebab asyik kunci wa punya pintu toilet .. fiuhhh!!!




Lepas hantar Adib .. Wa dengan mama singgah Jalan TAR lagi .. Beli kain lagi .. Lepas tu beli tudung lagi .. Well .. Shopping sebelum puasa best .. Kalau penat boleh makan minum dengan megah .. Yeahh!! Telah kukatakan .. Dah shopping comfirm lapar!!




Destinasi seterusnya?? Just pergi Pasar Tani area rumah wa .. sadis!! Wa baru berangan nak makan benda sesedap .. Tapi takpe .. Dengan rela hati wa jejalan dekat pasar tani tu .. Sesambil mengurat abang jual ayam goreng .. (Sebenarnya adik lagi mamat tu) .. diriku je terasa sungguh muda disitu .. caitt!!




Dah beli ayam goreng .. Wa nak beli nasik pulak .. So wa beli nasik ambeng .. Wahh gila jawa ah !! Punya la besar gabak dia bungkus nasik tu .. Dah ar masa beli nasik tu .. wa mintak daging masak kicap dia tak bagi .. Hello Brother .. wa bayar ah harga lu punya daging .. Apa kes lu nak sound wa siap tinggi suara kat wa konon nasik ambeng tak boleh makan dengan daging masak kicap??


Pooodahh!! Menyampah wa dengan orang macam lu .. Nak meniaga tapi tak pandai jaga hati pelanggan comel macam wa .. Wa boikot lu punya warung!!


Oleh kerana hati panas membara-bara siap jeling je mamat yang tinggikan suara kat wa tu .. tetiba .. Nasik ambeng wa yang dia bungkus setinggi KLCC tu (nampak sangat tipu-nye) .. tumpah berderai dan bersepai .. Depan mata wa .. ayam goreng berempah telah bergolek dan parking betul-betul depan wa ..




Tanpa sedar airmata wa menitik .. Menitik sebab wa frust .. Dalam keadaan wa lapar .. Nasik tu boleh jatuh .. And menitik sebab wa malu gila!! Orang boleh berdiri keliling wa sambil menyaksikan accident tersebut .. Sungguh sadis sekalik .. :( Nasib baik takde abang ensem kat situ ..




Wa pun dengan megah jalan gegoyang montot sambil larik terkedek-kedek kat mama .. Tanpa sedar wa sebak cerita kat Mama .. Mama yang kesiankan wa .. Terus beli nasik ambeng yang lain .. Tapi bukan dengan itu mamat berlagak nak mampos!! At last dapat jugak makan nasik ambeng walaupun nasik dia tak sesedap warung mamat berlagak tu .. Haihh geram seh ..

. Gambar takde kaitan .


Moral of the story?? Entry ni bikin wa cantik ok ..

Errk .. Ada kaitan kah??

Sekian ..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.