Infection - Demam - Alergic Ubat - Mabuk - and - STRESS!

Cukup?? Penuh sakit wa sejak 2-3 minggu nih .. Tak terbendung rasanya .. Tangan wa nih dah macam sesengal je .. Tunggu masa nak kena potong .. ( Memintak jangan .. cacat ah wa .. :| )


Nak jadikan cerita .. Hari Isnin lepas dialisis .. Wa rasa kesungguhan tak sedap badan .. Rasa sakit-sakit kat tangan .. Tapi wa biarkan dengan alasan .. Sakit tu biasa je .. Sebab before this biasa ah sakit lenguh-lenguh camtu .. Tapi sakit tu berpanjangan sampai bikin wa demam menggigil akibat menahan sakit .. Kepala dah tak keruan .. Mata dah tak tentu arah .. Jiwa tak tenang ..



And wa quite emosional bila wa sakit .. Bila wa sakit .. emosi wa agak terganggu .. Wa rindu orang tu .. Orang ni .. Rasa nak kena peluk .. Bla bla bla .. Ishh parah!!




Pergi hospital semalam .. Doktor kata kemungkinan besar wa kena infection dekat tangan wa .. Dah merah and bengkak .. Sakit memang teramat .. Tangan wa sampai bahu sakit ..


Lepas dialisis semalam wa jumpa ah doctor .. Dah la tunggu dia punya lama .. And dia boleh cakap dengan abah .. Wa punye kes biasa je .. So lambat pun takpe .. Fakappp la kau .. Kalau betul benda alah nih infection .. Kau nak tunggu bengkak ke?? Haihh .. No wonder ramai patient matik pasal sikap doktor2 macam ni .. 


Ok dah .. Tutup cerita teringat-teringat ni .. Lepas jumpa doktor tu .. Dia ada kasik wa antibiotik .. Antibiotik 3 jenis .. Telan punya .. IV drip .. Dengan injection .. Berjam-jam wa tunggu kat hospital semata-mata ubat tersebut .. Wa boleh tahan lagik ..

Ubat kapsul   - No alergik .
Injection         - No alergik .
IV Drip           - Alergik sungguh teruk .


Doktor dah tanya wa sebelum dia kasik ubat .. Tanya wa ada alergik tak .. Wa dengan megah jawab TAK .. Well .. Dari kecik wa dah kene memacam ubat .. Tak pernah alergik pun taw .. Nak bikin story .. Ubat yang thru injection ok je ..


Lepas tu wa kena tunggu 1 hour lagik untuk IV drip .. Alangkah semaknya otak bila sesakit ni kena menungguuuuuuuuuuuuu je!



Dah la tunggu punya lama .. Bila dah masuk ubat thru IV drip tu .. Badan wa pepanas .. Gegatal .. Punya lah azab siksaan ubat tersebut .. Memula ingat biasa je effect dia .. Tapi habis muka wa bengkak macam kena gigit tebuan .. Omaigoat .. Wa nangis time tu jugak .. Malu ok malu !! Hilang gojes wa ketika itu ..



Lepas wa dah terjerit-jerit .. Baru la dorang stop .. And kasik ubat kasik reda sikit bengkak .. Dan ubat tersebut bikin wa mabuk/lali tak hingat ..


Dan male-nurse kat situ boleh gegelakkan wa .. Cisss .. Dorang layan wa macam orang mabuk (Memang tengah mabuk) .. Bestt woo mabuk nih .. Feel je .. Lepas tu bila masa wa pengsan pun wa tak sedar .. Dorang kate wa comel bile memabuk camtu .. Ok tak payah kasiktau .. Wa memang comel .. get it?? Wa MEMANG comel ok!



And lepas tu .. Balik rumah kekonon nak mengadu la dekat kekasih hati .. *ok tu tipu* .. Ahaks!! Wa nak ngadu kat Ying .. Sebab dia je manusia tanpa jantina yang paling memahami wa buat masa nih .. Tapi beliau pun moody je .. Kuciwak hati den ..


Maka wa mencari Sis Catty untuk terus berdukacita bersama beliau ..


Tapi wa tak mengalah .. Wa ketepikan emosi wa .. Wa pepura hepi .. Walaupun memang tak hepi pun .. Wa lost confident beberapa hari sebab tanggung sakit .. So wa malas nak jaga hati sesapepun for moment .. Wa quite stress sebab TERLAMPAU menanggung sakit sekarang ni ..


Doakan wa cecepat terlerai dari infection ni ye .. I'm so so so suffered .. :(

Gambar yang menandakan wa agak bingit ketika ini.
Pls dont messes with me!
Infection - Demam - Alergic Ubat - Mabuk - and - STRESS! Infection - Demam - Alergic Ubat - Mabuk - and - STRESS! Reviewed by Tunsha Ayunie on July 28, 2011 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.