July 21, 2011

Ahad - Ziarah Kubur - Kuat betul abah ni dukung aku!

Entry ni dah bercanggah dengan hari-hari yang wa patut update .. Alasan biasa .. Wa penat .. YES!! Penat .. Tangan wa cramps je lately .. Sampai spoiled-kan mood wa nak buat apa-apa .. Cait!!

Ok .. Hari ni dah Khamis .. Betapa damn-nya wa nak cerita kisah hari Ahad .. Yawww aww aww .. Ehh tak kisah la .. Blog siapa??? Haa pandai .. Lu taknak baca .. Lu boleh close the window .. Mwahs!

Ahad tu Mama ajak pergi ziarah kubur .. Sempena nifsu syaaban mungkin .. Lagipun dah lama tak ziarah kubur arwah Opah .. Plan hari Sabtu tapi terpaksa cancel sebab wa nak melencong ke tempat lain ..




Sambung story .. psttttt .. agak-agak wa kena hentam tak sebab tangkap gambar dekat perkuburan?? Erhh .. My camera .. Asyik nak kelip-kelip je tak kira wa kat mana ..





Haa~ Wa nak buktikan yang abah masih kuat .. Beliau masih mampu mendukung wa ..




See see!! Apsal muka wa macam tu?? Cisss!! 
Terserlah betul wa nih memang anak abah walaupun wa selalu kutuk abah .. ngehngehngeh!! 
Ayah lu boleh angkat lu camni?? Werkss!




Lepas ziarah kubur .. Mama ajak pergi beli kain .. Wow!! Wa dah la tak puasa .. Nak beli kain laju je .. Muahaha!! Bukan bangga sebab tak boleh puasa .. :) Wa memang tak boleh .. Tapi wa nak jugak cuba puasa tahun nih :)



Dah on the way kat Jalan TAR .. Wa sempat snap pic tempat wa lahir ..



Lu pernah nampak tempat nih?? Ahakss!! 
Dulu tempat ni nama dia Medical Centre Clinic .. 
Tapi dah dicabul menjadi hotel .. 


So wa memang kelahiran Wilayah Persekutuan ..!! Tu sebab wa comel .. Sebab wa keturunan Siam + Jawa .. Ada kena mengena??




Lepas beli kain tu .. Wa sempat rembat beberapa jenis shawl .. PUAS!! Punya ah lama wa nak kikis duit mama beli shawl .. At last dapat jugak .. Yeyeahhhh!! Wa akan cantik pada musim raya nih .. Kalau ah umur wa masih panjang berjela macam kain hela tu ..




Eh eh .. Baju wa tahun ni kaler hitam putih ..
 Hitam for jiwa wa .. Putih untuk kain kapan wa ..



Sekian.

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.