7/1/11 - DARI JARI NOVELLA

July 29, 2011

Tambah berat di Mango Chili :) Dari Pavillion Ke Wangsa Walk ..

9:18 PM 0
Tambah berat di Mango Chili :) Dari Pavillion Ke Wangsa Walk ..
Harini awal pagi wa dah bangun sebab nak ke Pavillion untuk dating .. Eh eh .. Tempat first date sampai tawaf 3 kali sebab terlajak parking .. Wakaka .. Aduhai .. Teringat kisah lama .. Tettttttttttttt!!




Ok .. sebenarnya .. Nak pergi tengok adik wa main brassband .. Peringkat World Cup punye .. Memang wa eksited sangat tau .. Sangat-sangat eksaited .. Bukan ape .. First time la wa tengok game fight international depan mata .. Wa sempat ah jugak memain mata dengan mamat indon yang "superb kacak" .. (Mood gatal dah datang) .. Muakakakaka .. Walaupun badan masih tak sihat akibat kesakitan .. Wa gagahkan jugak pergi nak tengok adik kesayangan wa mengetuk apa ntah nama benda alah tu .. erkk adik kesayangan?? Buwerkkkksss!! Buwerkkkssss!!




Memula melangkah ke Pavillion .. Hati wa dupdap .. Sebab laluan pertama wa langkah adalah tempat wa bergambar kenangan dengan .... truttttt truttttt ... Maka hati sedikit terganggu .. Tapi wa lekakan diri wa dengan menatap bebudak ensem yang main brassband tu .. So dapat la release sikit gangguan mental wa ..



Dan ending .. Band adik wa kalah .. Sebab kekalahan?? Tak cukup kawtim .. Tak cukup kerjasama .. Kurang latihan dan semangat .. cey cey cey .. Sukak hati wa je nak kondem bebudak tu .. Piuhhhhhh!!




Dari subuh sampai la ke waktu lunch .. Wa tak menjamah apapun even seteguk air .. Sebab tak sempat .. Tempuh jammed dah 3 jam .. Lepas tu jalan kaki pulak sebab nak rushing punya pasal .. So dengan semangat berkobar wa rasa nak paw mama .. Abah ajak makan kat gerai-gerai je .. Tapi disebabkan wa rasa nak demand .. Wa ajak mama makan kat Wangsa Walk .. Wa dah lama bercita-cita nak makan kat situ .. Ehem ehem .. Anak mama memang comel kan mama??



So dengan gegeh tepuk tangan kerana kekalahan adik wa .. Terus kami blah balik .. Upssss bukan balik ok!! Makan dulu .. Ehem ehem .. terus ke Wangsa Walk .. Masuk je Wangsa Walk .. Airmata keemosialan wa bergenang .. Omeygot!Omeygot! Kenapa kau terlalu emosi wahai si budak gojes?? No no no .. YOU kenot! kenot! kenot! .. Nanti kau nampak sangat depressed and muka kau HODOH .. faham tak HODOH??




Ok stop merepek .. Ahakkks .. Dah sampai Wangsa Walk pun .. Kami makan kat mana eh .. Haaa!! Manggo Chili!! Sedap wook .. Perut kau lapa memang sedap ah .. 'Tangki' wa tak boleh penuh .. Kang wa semput dah takde siape nak jage wa kat hospital =.=




"Arroi" ke "Ceroi" ?? Erkk .. Siapa yang ajar wa word CEROI tu?? muakakaka!!
Yang paling best .. Mama jatuh cinta makan kat sini .. Muah muah!!


Ok .. Ni Nasik with Mango Salad and Green Curry .. 
SIMPLE but nice!! Wa suka texture dia .. Mabelesss bebeh!!


Dah nama kedai dia Manggo Chili .. So .. Apa-apa makanan yang disediakan dalam pinggan .. Mesti ada Manggo Salad tu .. Bila gigit udang kering dia .. aummmmmmm layan seh .. Tengah tertekan pun boleh stuck kejap ..


Ice lemon tea!! Mane-mane wa pergi pun .. Ini air mesti ada .. 
Wa dating ke .. Wa tengah menangis or whatsoever ..
 Wa tetap nak Ice Lemon Tea ..
 Itu membuatkan muka wa menjadi sangat comel!!



And LAST!! Comel kan budak ni?? 
Arghhhh wa kena demam naik lif tekan sendiri .. 
Omeygot! Omeygot!


. Sekian .

July 28, 2011

Infection - Demam - Alergic Ubat - Mabuk - and - STRESS!

12:56 PM 0
Infection - Demam - Alergic Ubat - Mabuk - and - STRESS!
Cukup?? Penuh sakit wa sejak 2-3 minggu nih .. Tak terbendung rasanya .. Tangan wa nih dah macam sesengal je .. Tunggu masa nak kena potong .. ( Memintak jangan .. cacat ah wa .. :| )


Nak jadikan cerita .. Hari Isnin lepas dialisis .. Wa rasa kesungguhan tak sedap badan .. Rasa sakit-sakit kat tangan .. Tapi wa biarkan dengan alasan .. Sakit tu biasa je .. Sebab before this biasa ah sakit lenguh-lenguh camtu .. Tapi sakit tu berpanjangan sampai bikin wa demam menggigil akibat menahan sakit .. Kepala dah tak keruan .. Mata dah tak tentu arah .. Jiwa tak tenang ..



And wa quite emosional bila wa sakit .. Bila wa sakit .. emosi wa agak terganggu .. Wa rindu orang tu .. Orang ni .. Rasa nak kena peluk .. Bla bla bla .. Ishh parah!!




Pergi hospital semalam .. Doktor kata kemungkinan besar wa kena infection dekat tangan wa .. Dah merah and bengkak .. Sakit memang teramat .. Tangan wa sampai bahu sakit ..


Lepas dialisis semalam wa jumpa ah doctor .. Dah la tunggu dia punya lama .. And dia boleh cakap dengan abah .. Wa punye kes biasa je .. So lambat pun takpe .. Fakappp la kau .. Kalau betul benda alah nih infection .. Kau nak tunggu bengkak ke?? Haihh .. No wonder ramai patient matik pasal sikap doktor2 macam ni .. 


Ok dah .. Tutup cerita teringat-teringat ni .. Lepas jumpa doktor tu .. Dia ada kasik wa antibiotik .. Antibiotik 3 jenis .. Telan punya .. IV drip .. Dengan injection .. Berjam-jam wa tunggu kat hospital semata-mata ubat tersebut .. Wa boleh tahan lagik ..

Ubat kapsul   - No alergik .
Injection         - No alergik .
IV Drip           - Alergik sungguh teruk .


Doktor dah tanya wa sebelum dia kasik ubat .. Tanya wa ada alergik tak .. Wa dengan megah jawab TAK .. Well .. Dari kecik wa dah kene memacam ubat .. Tak pernah alergik pun taw .. Nak bikin story .. Ubat yang thru injection ok je ..


Lepas tu wa kena tunggu 1 hour lagik untuk IV drip .. Alangkah semaknya otak bila sesakit ni kena menungguuuuuuuuuuuuu je!



Dah la tunggu punya lama .. Bila dah masuk ubat thru IV drip tu .. Badan wa pepanas .. Gegatal .. Punya lah azab siksaan ubat tersebut .. Memula ingat biasa je effect dia .. Tapi habis muka wa bengkak macam kena gigit tebuan .. Omaigoat .. Wa nangis time tu jugak .. Malu ok malu !! Hilang gojes wa ketika itu ..



Lepas wa dah terjerit-jerit .. Baru la dorang stop .. And kasik ubat kasik reda sikit bengkak .. Dan ubat tersebut bikin wa mabuk/lali tak hingat ..


Dan male-nurse kat situ boleh gegelakkan wa .. Cisss .. Dorang layan wa macam orang mabuk (Memang tengah mabuk) .. Bestt woo mabuk nih .. Feel je .. Lepas tu bila masa wa pengsan pun wa tak sedar .. Dorang kate wa comel bile memabuk camtu .. Ok tak payah kasiktau .. Wa memang comel .. get it?? Wa MEMANG comel ok!



And lepas tu .. Balik rumah kekonon nak mengadu la dekat kekasih hati .. *ok tu tipu* .. Ahaks!! Wa nak ngadu kat Ying .. Sebab dia je manusia tanpa jantina yang paling memahami wa buat masa nih .. Tapi beliau pun moody je .. Kuciwak hati den ..


Maka wa mencari Sis Catty untuk terus berdukacita bersama beliau ..


Tapi wa tak mengalah .. Wa ketepikan emosi wa .. Wa pepura hepi .. Walaupun memang tak hepi pun .. Wa lost confident beberapa hari sebab tanggung sakit .. So wa malas nak jaga hati sesapepun for moment .. Wa quite stress sebab TERLAMPAU menanggung sakit sekarang ni ..


Doakan wa cecepat terlerai dari infection ni ye .. I'm so so so suffered .. :(

Gambar yang menandakan wa agak bingit ketika ini.
Pls dont messes with me!

July 25, 2011

Anak Cina jadi Anak India ... Omaigoattttt!!

9:11 PM 0
Anak Cina jadi Anak India ... Omaigoattttt!!
Cakkk!! Rindu wa?? Wa masih dalam kesakitan terlampau .. Urat tangan rasa macam mau pecah je .. Derita kejap rasanya .. Kejap hotak .. Lama ok .. Sakit yang tidak terkata .. yawww aww aww!!


Ok .. wa dah start merapu meraban .. Sebenarnya wa nak cerita pasal cerita wa tengok malam semalam .. Haa~ Semalam Ahad malam .. Wa tengok cerita AKU BIN ABDULLAH .. Sebenarnya bukan wa je yang gelak tengok cerita nih .. Mama pun sama .. Kenape??Kenape??



Cerita nih mengenai seorang anak cina yang bernama Tai Trutt Trutt (Sebab wa tak ingat nama dia.. harap maklum).. Ok dia nih anak kepada Ahsoo yang dah tua .. Ahsoo nih dah tetua pun beranak .. Nak jadi cerita .. Ahsoo nih meninggal .. So jiran dia nih amik budak Tai nih hantar kat rumah anak-anak terbuang dan terbiar ..




Wa nak gelak tengok cerita nih sebab wa terlalu ikut logik akal .. Cer tengok cer tengok ..



Masa baby .. Budak tu kemain la macam cina .. Putih macam cina .. Mata sepet ah jugak .. Dah umur 8 tahun macam tu .. Membesar jadi muka melayu jawa .. And bila dah besar .. Terus gelap macam anak india .. Apa yang cuba pengarah nyatakan?? Nak bagitau yang budak Tai ni kena sunburn teruk sampai kulit terbakar?? Errr wa lost disitu !




Nih bukan sessi mengutuk kulit orang .. Tapi kalau betul nak buat cerita .. Biar la nampak cantik sikit .. Nih dari cerita serius terus wa tengok dah tak serius gara-gara anak cina dah jadi anak india .. ayoyo~


Tu je .. Sekian ..

Tanda hati banyak senang!

July 22, 2011

Selasa - Beli kain || Hantar Adik ke PWTC || Wa dapat malu!!

1:02 AM 0
Selasa - Beli kain || Hantar Adik ke PWTC || Wa dapat malu!!
Ok .. Nih entry hari Selasa .. Wah .. Tetengah malam Jumaat ni gegeh je nak menaip entry .. Disebabkan kes postpone to hapdet .. terpaksa la wa bikin entry untuk hari yang lelepas .. err boleh camtu??




Ok .. Flashback untuk hari Selasa baru-baru nih .. Hari tu Adib dah mau balik ke UITM Dungun sana .. So kami nak hantar dia kat stesen bas PWTC .. Before that .. Pergi makan nasik padang area-area sana .. Glurppss!! Bila makan nasik padang nih .. Mula la wa teringat someone .. Muakakakaka !! Ttrettttttttttttt!!





Masa makan tu .. Ada la sorang mamat jawa nih duduk pepandang wa .. Mula-mula wa ingat wa perasan .. Tapi wa perhatikan dia .. Memula dia duduk depan wa .. Lepas tu abah lindung dia .. Dia tukar tempat .. And masih bertentangan wa .. And sampai wa masuk kereta dia dok lelambai wa .. Wa macam .. haihhh!! I tak suka ok!! Hewwww!! Lelaki?? Go die plss .. Tak kose mak!!




Lepas makan tu .. Terus la hantar Adib .. Sementara nak tunggu turn dia naik bas .. Wa sempat ah mintak abah jadi cameraman kami .. Dah lama wa tak memanja dengan adik wa .. Eceh!! KONON!! Tapi for sure wa jadik segan silu dengan adik wa sorang nih ..




• Sememangnya adik wa yang sorang nih takkan benarkan sesiapa menyakiti hati wa .. 
Kalau wa terluka .. Dia lagik terluka .. 
Sama macam wa .. Dia terluka .. Wa yang rasa terhiris .. 
Cewah ayat ~



Abaikan hidung beliau .. Dia memang suka kekembang hidung nih .. Cucu lelaki Mohammad memang macam tu!


• Inilah kami 4 beradik .. Muahaha .. Baju merah tu dah brambos .. (Cey gile kojaq) .. 
So tinggal lah 3 je .. :( huk huk .. Sunyik adik wa sorang nih takde .. 
Tapi kalau dia ade pun bikin wa sakit hati .. 
Sebab asyik kunci wa punya pintu toilet .. fiuhhh!!!




Lepas hantar Adib .. Wa dengan mama singgah Jalan TAR lagi .. Beli kain lagi .. Lepas tu beli tudung lagi .. Well .. Shopping sebelum puasa best .. Kalau penat boleh makan minum dengan megah .. Yeahh!! Telah kukatakan .. Dah shopping comfirm lapar!!




Destinasi seterusnya?? Just pergi Pasar Tani area rumah wa .. sadis!! Wa baru berangan nak makan benda sesedap .. Tapi takpe .. Dengan rela hati wa jejalan dekat pasar tani tu .. Sesambil mengurat abang jual ayam goreng .. (Sebenarnya adik lagi mamat tu) .. diriku je terasa sungguh muda disitu .. caitt!!




Dah beli ayam goreng .. Wa nak beli nasik pulak .. So wa beli nasik ambeng .. Wahh gila jawa ah !! Punya la besar gabak dia bungkus nasik tu .. Dah ar masa beli nasik tu .. wa mintak daging masak kicap dia tak bagi .. Hello Brother .. wa bayar ah harga lu punya daging .. Apa kes lu nak sound wa siap tinggi suara kat wa konon nasik ambeng tak boleh makan dengan daging masak kicap??


Pooodahh!! Menyampah wa dengan orang macam lu .. Nak meniaga tapi tak pandai jaga hati pelanggan comel macam wa .. Wa boikot lu punya warung!!


Oleh kerana hati panas membara-bara siap jeling je mamat yang tinggikan suara kat wa tu .. tetiba .. Nasik ambeng wa yang dia bungkus setinggi KLCC tu (nampak sangat tipu-nye) .. tumpah berderai dan bersepai .. Depan mata wa .. ayam goreng berempah telah bergolek dan parking betul-betul depan wa ..




Tanpa sedar airmata wa menitik .. Menitik sebab wa frust .. Dalam keadaan wa lapar .. Nasik tu boleh jatuh .. And menitik sebab wa malu gila!! Orang boleh berdiri keliling wa sambil menyaksikan accident tersebut .. Sungguh sadis sekalik .. :( Nasib baik takde abang ensem kat situ ..




Wa pun dengan megah jalan gegoyang montot sambil larik terkedek-kedek kat mama .. Tanpa sedar wa sebak cerita kat Mama .. Mama yang kesiankan wa .. Terus beli nasik ambeng yang lain .. Tapi bukan dengan itu mamat berlagak nak mampos!! At last dapat jugak makan nasik ambeng walaupun nasik dia tak sesedap warung mamat berlagak tu .. Haihh geram seh ..

. Gambar takde kaitan .


Moral of the story?? Entry ni bikin wa cantik ok ..

Errk .. Ada kaitan kah??

Sekian ..

July 21, 2011

Ahad - Ziarah Kubur - Kuat betul abah ni dukung aku!

12:20 PM 1
Ahad - Ziarah Kubur - Kuat betul abah ni dukung aku!
Entry ni dah bercanggah dengan hari-hari yang wa patut update .. Alasan biasa .. Wa penat .. YES!! Penat .. Tangan wa cramps je lately .. Sampai spoiled-kan mood wa nak buat apa-apa .. Cait!!

Ok .. Hari ni dah Khamis .. Betapa damn-nya wa nak cerita kisah hari Ahad .. Yawww aww aww .. Ehh tak kisah la .. Blog siapa??? Haa pandai .. Lu taknak baca .. Lu boleh close the window .. Mwahs!

Ahad tu Mama ajak pergi ziarah kubur .. Sempena nifsu syaaban mungkin .. Lagipun dah lama tak ziarah kubur arwah Opah .. Plan hari Sabtu tapi terpaksa cancel sebab wa nak melencong ke tempat lain ..




Sambung story .. psttttt .. agak-agak wa kena hentam tak sebab tangkap gambar dekat perkuburan?? Erhh .. My camera .. Asyik nak kelip-kelip je tak kira wa kat mana ..





Haa~ Wa nak buktikan yang abah masih kuat .. Beliau masih mampu mendukung wa ..




See see!! Apsal muka wa macam tu?? Cisss!! 
Terserlah betul wa nih memang anak abah walaupun wa selalu kutuk abah .. ngehngehngeh!! 
Ayah lu boleh angkat lu camni?? Werkss!




Lepas ziarah kubur .. Mama ajak pergi beli kain .. Wow!! Wa dah la tak puasa .. Nak beli kain laju je .. Muahaha!! Bukan bangga sebab tak boleh puasa .. :) Wa memang tak boleh .. Tapi wa nak jugak cuba puasa tahun nih :)



Dah on the way kat Jalan TAR .. Wa sempat snap pic tempat wa lahir ..



Lu pernah nampak tempat nih?? Ahakss!! 
Dulu tempat ni nama dia Medical Centre Clinic .. 
Tapi dah dicabul menjadi hotel .. 


So wa memang kelahiran Wilayah Persekutuan ..!! Tu sebab wa comel .. Sebab wa keturunan Siam + Jawa .. Ada kena mengena??




Lepas beli kain tu .. Wa sempat rembat beberapa jenis shawl .. PUAS!! Punya ah lama wa nak kikis duit mama beli shawl .. At last dapat jugak .. Yeyeahhhh!! Wa akan cantik pada musim raya nih .. Kalau ah umur wa masih panjang berjela macam kain hela tu ..




Eh eh .. Baju wa tahun ni kaler hitam putih ..
 Hitam for jiwa wa .. Putih untuk kain kapan wa ..



Sekian.

July 20, 2011

Ulu Yam - Saturday - Lepaking Chatters !

1:28 AM 0
Ulu Yam - Saturday - Lepaking Chatters !
Cakk!! Lama dah tak update .. Bukan malas .. Tapi komputer wa tersangat buat hal tak habis-habis .. Dengki je dekat diri wa yang gojes nih .. Ceh ceh ceh .. So dengan ini ada semangat sikit nak update menggunakan lappy mama nih .. Ahaks!

Punya berkurun rasa nak hapdet .. Hari ni baru mendapat .. Wakaka .. Ehem .. Ok behave!




Hari Sabtu itu hari .. Bart ada buat event kekonon sempena nak happykan awek dia yang tak berapa nak awek nih .. Gila kau!! Suami orang tu .. naya je wa kalau binik dia dapat tahu .. Ok mood perasan .. Haa~ Dia bikin event untuk lepak-lepak dengan memember chatting ah ..




So dia amik wa kat rumah .. Dalam pukul 10.30am dia dah ada depan pagar rumah wa .. Dia dah macam galah .. Wa plak dah macam rabbit nak panjat galah .. Tinggi siut si Bart nih .. Janji nak start pukul 12.30pm .. Tapi janji Melayu dah jadik janji keling .. Sebab?? Kami start semua pukul 3.00pm .. Sebab?? Semua Bart yang kena buat .. Dia yang organize .. Dia yang buat semua .. Haha .. Best tak?? Yang support BBQ set .. Along .. Tapi Bart jugak kena kutip kat Kg.Baru .. Maka berpusing-pusing lah wa dengan cinta angkat merangkap suami orang nih .. Wakaka .. Dah macam scandal gituk ..




Ahakkss!! Ni pic sudah sampai .. 
Tu tu .. Yang mencangkung itulah Bart .. 
Yang baju bebelang kasut putih tu .. 
Gegeh je pakai kasut pergi sungai ..






Erk .. Moment wa tak lupa .. Bart suap wa ayam .. Eceh .. Betul-betul ambik kesempatan wa nih .. Tapi dia saja buat wa hilang rindu sama ex wa .. Sebab dia tahu wa terlalu tekanan .. Bukan dia je suap wa .. Ada lah dua tiga orang lagik sahabat-sahabat wa yang cuba happykan hari wa .. Bahagia wa dapat kekawan macam ni .. :)




Sebelum terjun and tukar baju .. 
Snap pic kejap .. kredit to Zureq sebab asyik gambar wa je dia amik .. 
Mementang muka wa stock moody .. Dia nak bikin koleksi pulak .. 
Err .. pic ni comel ke gojes?? Haa??



Haa?? Jejenggggggggg!! Wa tahu wa comel .. terima kasih .. lalala~ Ohh ye!! Sebelah tu Qilla .. Sahabat sesama maki .. Sahabat yang tahan kena kutuk dengan wa .. Tapi masih mahu kawan dengan wa .. (Wa nih jujur.. dah kutuk orang.. Wa ngaku balik sama dia) .. haikkss! Sayang lah sama lu Darl!!





Time nih wa rasa wa macam comel gilosss .. Bukan apa .. 
Wa baru lepas merajuk gila babissss dengan Bart .. 
Sebab dia taknak layan wa macam awek dia .. muahaha!! 
Lepas majok .. Beginilah hasilnya .. comel sungguh muka-ku!





Lepas balik dari Ulu Yam .. kami lepak makan kat Selayang .. and Bart jugak yang hantar balik .. And paling best .. Wa duduk kat depan rumah bertemankan nyamuk lebih kurang 1 jam lebih akibat wa tak bawak spare key plus .. Mama abah and adik-adik pergi rumah atok ..

And balik rumah je .. Sesedar Ying dah tunggu wa .. Dia penat kerja tapi masih tunggu wa .. Nak tau wa selamat sampai ke tak .. Haihhh .. Opps!! "Tu lah Ying .. Wa dah kata .. Amik number wa kan senang .. Kot-kot wa matik terkojol ke .. Lu boleh ah jugak jadi orang first tengok mayat wa" .....

erkk .. Ada kena mengena ke??

Sekian~

Berharap lagi dengan forehead kiss .. hurm ..

July 15, 2011

Rendah diri akibat KURUS .. Aduhai PINKISH!

9:42 PM 2
Rendah diri akibat KURUS .. Aduhai PINKISH!
Fiuhhh !! Baru rasa macam semangat sikit nak menaip .. Sebab wa rasa kurang bernafsu nak berblogging kebelakangan ini .. cisssss!!

Ohh ye .. beberapa hari lepas .. Wa jumpa Abang Pejal .. Dia yang pickup wa kat hospital .. And the best part is .. Wa dengan dia sudah macam anak dengan apak .. Tapi tak pedulik ah .. Wa betul-betul tertekan sebab dah lama rasa terkurung .. So wa dah dapat abang-abang yang menyayangi wa nih .. (ceh konon) .. Maka wa mengambil kesempatan .. ngehngehngeh .. *gelak kejam* ..

Dalam kereta dia tegur wa .. badan wa dah makin susut (kurus) .. the first time dia jumpa wa .. badan wa still bam-bam camtu ..

Ahh !! Wa tak tahu kenapa wa boleh rasa rendah diri gile babissss kalau orang tegur wa kurus .. Wa rindukan berat 36kg-37kg wa .. Now I'm only in 32kg .. Rasa macam sungguh budak sekolah .. erhh!! How can I do ..??

Nah abang pejal .. For sure la .. Masa lu jumpa wa memula dulu .. Wa 38kg ok!! Now dah mendadak turun since wa stress .. Tak semangat nak makan .. Terlalu banyak memikir .. Inilah effect yang harus wa tanggung ! Padan muka wa ..!

Perkenalkan .. PINKISH!! 
Andainya bisa ku debab sepertimu ..
Mesti orang best nak hug je kan??

Mood :: Tak berapa nak stabil .. erhh!!
Sekian :(

July 14, 2011

Mood :: SO far ZERO ..

5:48 PM 0
Mood :: SO far ZERO ..
. Se-ZeRO mukaku ini . 

Muka yang asyik stress sampai nampak kekedut .. Abaikan tahi lalat manis di hidung tu .. kalau boleh abaikan hidung kemek wa tu ye .. Mood zero sambil layan lagu walaupun hotak tak habis stuck lagi .. Wa lost apa benda wa pikir .. haihhh!!


Layan BOULEVARD di tengah hari??
OMG!!
Wa rasa sungguh mengawan menawan ini hari ..
Sekian ..

Quick Update #6

11:59 AM 1
Quick Update #6
Disebabkan hari ni mendung kelabu asap and bikin mata wa kesamaran .. Wa lagi stucks nak pikir apa mau updated .. So the best answer for today .. i'm goin to blogwalking .. ONLY blogwalking .. Sambil kekenal blogger yang wa follow .. Wa nih tahu follow je tak membaca sangat .. So inilah masa wa menambah rerakan yang kacak and comel .. Ececey!!


Ok sekian ..

July 13, 2011

Wordless Wednesday #5

11:39 PM 1
Wordless Wednesday #5

Kalau wa teruk .. Lu pulak apa?? BERUK??!

2:06 AM 0
Kalau wa teruk .. Lu pulak apa?? BERUK??!
Ini entry melepaskan bengang yang terlampau .. Bukan nak aibkan diri sendiri atau merendahkan diri sendiri .. Tapi wa bingit bila orang yang wa dah campak jejauh .. Datang balik nak sakitkan hati wa ..

Hello derr .. Wa semak ah dengan orang kaya penipu macam lu .. And nak tahu satu benda?? Wa dah semak dengan orang kaya!! Wa ingat lagi lu tabur wa duit RM10 dekat MidValley macam wa kebulur sangat .. Wa memang orang susah tapi wa tak hadap duit lu .. Once wa rasa terhina jangan ingat senang wa nak maafkan lu .. And jangan nak cerita pasal agama ke apa dengan wa kalau lu sendiri kurang betul ..

One thing ok .. Please sediakan cermin sebesar gedabak baru nak cakap wa memacam .. Wa ingat lagi macam mana lu tinggalkan wa and kasik alasan lu tak ready untuk komitmen .. Tup tup lu dah ada gegurl .. Ahh shit ..! Tapi sesungguhnya wa tak kisah ok .. Serious wa tak kisah .. Sebab wa masih pegang prinsip dunia ni sentiasa berputar!


Lu tak rasa malu ke?? 
Lu memain dengan wa .. Lu nak wa kenal lu?? 
Boleh matik k !! Wa takkan pernah mau kenal siapa lu .. :)
(Wahh .. Meluap-luap perasaan marah nih)


Ewah-ewah .. Suka hati lu pulak nak suruh wa sedar .. 
Apa yang harus wa sedar?? 
Bukan lu yang cam shibai ke?? 
Kenapa wa yang kena tanggung?? Fakersss ah lu nih!!



First things is .. WA MEMANG TAK PERNAH SUDI NAK KAWAN DENGAN LU .. FAHAM??!!
and lu siapa nak kata memacam??

Wa tak jawab salam mean wa teruk ah?? 

Wa tak layan lu mean wa teruk gila ah??

Lu ingat hati PESAKIT macam wa nih boleh lu buat main macam lu main Yoyo??

______________________________________________________

Maaf .. Wa bukan benci lelaki je .. Wa dah sampai tahap bencikan orang-orang educated terlampau nih .. :)

Bukan tergugat atau terlalu kecewa .. Sejujurnya wa bingit dengan orang yang memandang rendah pada wa .. Ok fine .. Wa tahu wa rendah .. Tapi tak perlu la menghina wa bagai nak rak lepas tu buat macam tak pernah ada apa-apa .. Hello!! Wa nih manusia biasa .. Penuh dengan dendam ..

Haih .. Kan dah terkeluar semua bad-words .. Untuk kali ini .. Wa betul-betul jadi diri sendiri .. Wa mungkin kasar tapi wa bukan boneka yang boleh dijadikan card touch and go .. :)

Sekian ...

July 11, 2011

RESEPI KARIPAP TELUR REBUS ALA IKEA

9:14 PM 4
RESEPI KARIPAP TELUR REBUS ALA IKEA
RESEPI KARIPAP TELUR REBUS ALA IKEA - Ingat nak update Semalam .. Tapi wa dah kembali semput .. So layan diri .. Tengah menaip semalam .. Wa boleh pulak terlentok atas keyboard and tertido .. Padahal semalam Ying suruh rest .. Wa dengan kental cakap wa tak boleh nak rest sebab sakit sangat .. errkk .. I'm damn tired becoz of the treatment and kena kontrol air .. nehi nehi!! Wa betul-betul tak kuat lately ..

Petang semalam wa bikin karipap .. Sebenarnya dalam this week memang every petang wa bikin karipap sebab wa sangat suka main kelim-kelim karipap tu .. Ahaha .. Bukan tu je sebab .. Tapi wa dalam cita-cita menggemokkan badan se-ideal mungkin .. Lagipun wa kena kuat makan .. Kalau tak .... Ada je yang risau pasal wa .. err .. Karipap??

Sebenarnya jalan cerita yang mudah .. Wa teringin nak makan karipap Ikea .. Wa tak pernah makan tapi biasa dengar .. SO the different karipap Ikea ni dia ada telur .. Sangat lemak berkrim macam yang membuat karipap tersebut (wa arh tu) .. Muahahaha!! Yang penting .. Tak ada yang mustahil bagi wa kalau wa inginkan sesuatu .. err .. TER-riak plak .. huh!

Gambar ihsan Google ..
 Sorry to owner .. Wa tak sempat nak snap wa punya karipap ..

Ok .. Sini ada resepi .. Yang di-derhakakan oleh wa .. Macam biasa .. Wa punya MAP adalah incik google .. Muah incik Google!

Pastri -
2 cawan tepung gandum ..
1 cawan butter .. (Yang sejuk,lu kekerat jadi kiub.. faham?)
Air +ais .. agak-agak je

Ni wa guna tangan je .. Wa rasa puas belasah doh pastri tu .. Lu ambik butter campur dengan tepung gandum .. So lu ramas sampai lunyai .. Sampai agak-agak rupa dia macam serbuk roti .. Lu tambah air sampai dia jadi doh .. Campur la sesikit .. Jangan lu belasah masuk air bebanyak .. Ok dah jadi?? Jom kita bikin inti ..

Inti - (Versi wa yang rajin)
Kentang .. Wa guna 4 bijik ..
2 labu bawang merah (Yang besar) .. Kau potong la kekecik kekiub ..
1 labu bawang merah .. (Kau blend aje) ..
2 sudu besar udang kering (Blend je dengan bawang) ..
2-3 sudu besar serbuk kari ikan ..
Udang basah .. (Kalau kau kaya letak la bebanyak .. kalau miskin letak banyak jugak!)
Daun kari .. (Ikut suka kau laaa) ..
Air rebusan kulit udang ..
1 kiub pati ikan bilis ..
Garam gula ikut lidah lu ..
Telur rebus .. Ikut suka lu jugak ..

Ok.. Kentang tu macam biasa la .. potong dadu .. nak potong tiga segi pun boleh .. ikut kreativiti dan kerajinan lu .. Ok .. rendam dengan air garam .. Nanti lebam .. kentang tu jadi hodoh .. Lepas tu .. Hiris nipis-nipis daun kari .. nak letak seselai pun ikut suka kau jugak laaa .. Haa~ Bawang dengan udang kering blend tadi .. tumis dengan bawang dadu and daun kari .. tumis punya tumis .. Letak la serbuk kari ..(Makesure bancuh dengan air dulu) .. Dah tumis tu .. masukkan air udang .. and bahan-bahan lain .. Lepas tu perasakan ..

NOTED :: Inti karipap yang rasa memanis sangat la kaw-kaw sedap ..

Dah siap inti .. dah siap pastri .. Apa lagi .. Masa membungkus inti la .. Telur rebus tu lu potong la ikut kehendak lu .. nak potong 4 boleh .. nak potong enam boleh .. Letak setiap satu potongan dalam setiap karipap .. Bungkus macam biasa .. lepas tu goreng .. Lepas tu makan pepanas .. Wa makan 10 bijik semalam .. TQ ..

Oleh kerana wa masih sesak nafas semalam .. Wa telah dimarah oleh Ying .. Risau betul dia kalau wa sakit and tertekan .. Alhamdulillah wa hilang seorang kawan terapat wa .. Wa dapat orang yang betul-betul faham kehidupan wa ..

Ok nak sambung tengok Juvana .. Menggigil je masa menaip ni sebab dah lambat .. huh ..

Last and last .. For those yang sangat caring and sangat menyayangi wa ..

July 10, 2011

Bila si JAKUN pakai CONTACT LENS ..

4:47 AM 4
Bila si JAKUN pakai CONTACT LENS ..
Kau tau tak nok .. Mak nih gila jakun nak pakai contact lens sampai mak sanggup MEMBUTAKAN diri mak .. I feel so how .. Yaww PANAS!

Ahaks .. Pukul 4.30am sudah .. Wa masih belum boleh melelapkan mata walaupun mengantok gila babas .. So wa amik waktu-waktu ni untuk menghapdet blog memandangkan wa macam dah lama tak hapdet apa-apa .. (Padahal baru 1 hari setengah wa tak menghapdet) ..

Mata dah menguap ni .. Tak pe Que!! Teruskan perjuangan menaip .. Oo yeah!Oo yeah!

Nak dijadikan cerita .. Last week wa ikut mama pergi kedai mata .. err .. Everbright .. Kedai bikin cermin mata .. Dalam ikut-ikut tu .. Wa sempat la gegesel kat mama macam kucing miang .. Wa teringin pakai contact lens .. And well .. Disebabkan diriku ini telah menemui detik hitam .. Mama yang kesian kat wa belikan je contact lens untuk wa .. Ada colour biru .. hijau .. coklat .. Wa nak colour turquiose tapi banyak colour habis stock .. And wa pilih yang cokelat ah .. Muka jawa kau nak pakai kaler biru?hijau? Ooohh tidak!! Terasa diriku sungguh boyan!!
Ini lah brand contact lens wa .. FRESH LOOK!! 

Tapi wa pakai muka wa nampak lain macam .. Lia adik gadis wa pun takut nak pandang wa .. Muahaha!!

First time pakai .. Wa begitu tidak confident .. Takut nak pakai .. Ahh sudah la kau .. kate teringin .. Well .. Memang teringin ah .. Nampak orang pakai mata macam babidoll .. err babydoll ah! Haa bila wa yang pakai .. dah rupa cam haremmm ..

Ok!! Mata wa dah macam mata kucing .. err .. Lu ada??
Abaikan bentuk mulut dan pipi yang tak balance akibat terlalu tembam ..


Errhh!! Ngantok!! Sekian .

July 08, 2011

Tips TEMUDUGA (Interview) 6 Barang HARUS ada !

5:10 PM 0
Tips TEMUDUGA (Interview) 6 Barang HARUS ada !
Sebenarnya wa dapat video nih dari si Ili .. Disebabkan wa memang depressed (Otak sesengal akibat treatment terlampau) .. Wa agak moody .. Bila wa dah moody .. Mula arh meracau nak rindu orang tu orang nih ..

Tapi video kat bawah ni bikin wa relax sikit walaupun tak banyak .. Sakitt woo kalau lu rindu orang yang lu sayang .. Akak wa yang gengster pun boleh mengalirkan airmata .. Inikan wa .. huh! Memang tak boleh angkat ah .. Lu sayang orang tu then orang tu ada orang lain .. err .. Boleh dibendung tak?? Wa nih nampak je gagah tapi hampeh .. Nasib baik masih ada yang menyayangi diri wa .. Hoho ..


Ok .. AmanWan sangat comel disini ..
Bye!

Kan wa dah kate ..

3:50 AM 0
Kan wa dah kate ..
Ahaks .. Wa terbangun dari tido ni .. Terus wa terkam PC .. Addict balik nak chatting ..

Lepas tu kan .. Lepas tu kan .. Wa menaip la ikut suka wa .. Tanpa diduga ..

Wa kena marah dengan Ying !! Well .. Takde la kena marah sangat .. Just dia marah wa pepagi nih still online .. Dia lagi bising sebab wa treatment kejap lagi .. (Beliau risau wa pitam @ mati masa dialisis)


Last but not least .....................


"Dah arr!! Wa malas bertekak pepagi buta ni .. 
Sambung tido .."



Glupppss!!




Ok serius dia marah wa masih online pepagi buta ni .. Erhh!! Tapi wa malas tido sebab pukul 5am kena bangun balik .. Cisss!!




Haih .. Betul la derr .. Wa tido tadi lepas tu terbangun .. Sobbbsobbbb!! ๏̯̃๏


Dasar semangat nak hapdet entry sebab kena marah pepagi buta ..


Bye :(

July 07, 2011

Ok .. Wa kena sound sama Mata Air ~

11:54 PM 2
Ok .. Wa kena sound sama Mata Air ~
Pishhhh ... Macam biasa .. wa mengabiskan sisa kebosanan wa dengan masuk lepak semua dalam chatting room .. Kat situ la tempat wa rasa nak emosional lelebih atau mengumpul scandal sehensem Johny Depp sebanyak yang mungkin .. muahahaha!

Hari ni hari Khamis kan .. jejenggggggggggg!! Otak jahat mula ah menggedik nak muncul .. ngehngehngeh (Gelak saiton) .. Bukan pe .. Tadi masa dalam chatting room .. ada la seorang hamba Allah ni asyik repeat .. Hari ni malam Jumaat .. Malam mengawan .. So wa pun dengan gediknya cakap kat Ying ..

Gambar yang tak ada kena mengena langsung ..


(Berikut perbualan wa dengan Ying)

Wa :: Ying!! Malam ni malam Jumaat ..

Ying :: So apsal kalau malam Jumaat??

Wa :: *Glurpp* Speechless tetibe ..

Ying :: Lu bukan bini wa yang sah lagi kan??So??

Wa :: Erkk ok .. ampunnnnnnnnnn!!

So wa macam .. alahai .. Gila serious ini mamat .. Fiuhhh fiuhhh fiuhhh .. Ok .. entry wa today agak huru-hara .. Wa dah promis sama Ying nak tido awal .. Karang dia hentam wa lagik .. Wagaga .. Ok lah .. Nitez~

July 05, 2011

Not into the MOOD .. go die pls ..

10:49 AM 1
Not into the MOOD .. go die pls ..
Morning .. Emm .. Semalam wa tak sempat nak update entry .. Macam biasa .. Atas alasan penat tak tertanggung disebabkan treatment .. Well .. Semalam wa dah sepucat mayat .. Wa sangat hypo lepas treatment .. Rasa macam half way je ..

So masa wa banyak merehatkan diri semalam .. Wa tak mengalami tekanan macam selalu .. Cool and steady je .. Tak tahu la kenapa .. Balik treatment boleh sesenyum rope kambing dah .. Wahkaka ..

Rupa kambing pun pedulik apa den?? Tak kisah aih .. Den tau den comel lagi gojes .. So .. Den muka macam tenuk pun den terima .. Yang pasti den tak pernah judge orang sesuka suki den ..

Ahaa~ Malam tadi wa berborak dengan Ying .. Scandal-scandal wa macam harem .. So inilah masa untuk wa meratapi nasib dengan Ying .. Ececey .. Wa sayang Ying sebab dia tak pernah manjakan wa .. Kalau tak kena maki .. Mesti dia sound wa direct .. Goshh .. Tapi masa sesembang dengan Ying .. Computer wa break down .. CIS!! Dan pagi nih .. Dengan megahnya wa sesepak CPU wa dengan kejam .. Siapa suruh buat hal .. Tak pepasal wa kena pakai lappy .. huh!!

Terpotong stim seketika untuk wa berblogging .. Arhh .. Nenanti ah wa sambung ye .. Bye ..

July 03, 2011

Memorandum 2July - 3July .

9:57 PM 0
Memorandum 2July - 3July .
Firstly .. Entry ni tidak disajikan dengan gegambar sebab wa malas nak kutip dari memory card .. Wa penat syiak arini .. (ececey.. macam kau buat kerja berat plak!) .. Tak tak tak ..

Wa baru je sampai rumah ni .. Semalam wa balik Trong memandangkan hari ni ada kenduri sepupu Mama .. Actually kemalasan balik kampung tu Tuhan je yang tahu disebabkan wa masih trauma atas kejadian menjanda dalam diri .. Warghhhh .. Aku sudah provokasi!!

Ok behave! Ehem .. Actually Mama pun tahu wa masih trauma .. Tapi Mama macam biasa ah .. Mana boleh pergi memana tak bawak anak dia yang gojes ni .. So wa pergi tapi dalam keadaan yang huru hara .. Nasib baik adik gadis wa ade .. So dengan dia la wa curahkan rasa .. Wa rindu sipolan dan sipolan .. Sebab wa tau adik gadis wa rindukan sipolan yang sama ..

Ahaks .. Hentian di Tapah (buat pertama kali) .. bikin wa makin semak bila masuk kedai Afnan Collection .. Ahh makin nak lupa .. Makin ada je benda buat wa ingat dia .. ceh ceh dan ceh lagi!

So far balik kampung wa takde la teringat apa-apa sangat kecuali bangun subuh tadi .. Wa terbayang waktu the first wa bawak dia balik kampung .. OMG .. Tetiba wa bangun then masuk bilik Ayah Ude then tengok kot-kot dia ada solat Subuh dalam tau .. Demn!! Wa bebetul mabuk ah pagi tadi ..

Cerita teringat dan mengingati terhenti subuh tadi tapi bersambung bila sekali lagi wa stop dekat Tapah .. Kali ni adik gadis wa cakap .. "Kan best kalau sipolan ade.. boleh belanja baskin robin" .. Wa dah macam .. Ayoyo .. Kenapa la adik wa nih ..

Apapun .. Wa quite letih harini .. Dan sesak nafas sebab air terlalu banyak dalam badan .. And masa kenduri tadi .. Ada orang mengurat wa .. Tapi wa kan sombong .. Ok sekian terima kasih ..

. Gambar takde kaitan .
_________________________

.BYE.

July 01, 2011

Hohoiii!! Daku mau bercerekarama~

10:50 PM 0
Hohoiii!! Daku mau bercerekarama~
Ahaks!! Mood?? Tak ada apa-apa yang boleh dibanggakan .. Just macam .. Wa bebelek enset wa .. And demn!! Wa dah agak something yang boleh bikin jiwa wa meronta balik .. Di atas skrin enset wa terpampang birthday someone tak lama lagi .. Dan ditulis .. "MyHubbyTubby-7July" .. Haih .. memang tak lama sangat dah .. melangkah beberapa tapak je .. wahkaka!

Ohhh .. Wa rasa tak serupa bikin harini .. Wa emo ok!! Yeah wa emosi .. Dulik hape wa kalau nak emosi hehari?? Wa tak kacau life sesiapapun kan??

Lagi menambahkan emosi wa sebab esok wa balik kampung .. YES!! Wa balik kampung .. Pedehal kau balik kampung pun nak emo?? Ini kerana .. dot..dot..dot.. Selalu wa balik kampung ditemani seorang manusia besar yang gagah .. Yakni kini wa keseorangan .. Waduhhh .. Diriku yang gojes sungguh buntu!! Buntu bukan pe .. Masih ku gila bayang .. Haih .. Scandal dah 10 pun masih gila bayang pada yang satu .. sungguh very the tidak gagah ah ..!


So?? Wa pun lost tetiba .. Apa kata wa masuk tido .. Memandangkan wa punya morphine telah diambil secara lebih .. lagi dan lagi .. (Dasar mau bunuh diri) .. Apa pun tabley!

Huh .. Alangkah best kalau masih boleh balik kampung dengan orang tersayang .. (Termenung tengok bulan separa) .. Cey cey cey .. Tersangatlah romantik ..

Hoiii sudah!! Wa nak tido .. Selamat bersuka-ria .. Bye-bye!