June 02, 2011

Makan-Makan Review - Gemukkan Perut Di Restoran Chiang Mai, Sg.Buloh

Wahhh!! Tak ada la sampai ke Thailand sana .. Sempena birthday mama .. Abah decide nak belanja la kan .. Sebab sebelum-sebelum ni .. Birthday woman yang belanja .. Habis round kawasan .. Mula-mula mama macam nak makan steamboat .. tapi pergi kat area mana entah tadi .. Tempat tu ada tauke-nye aje .. Customer tak ada .. choice sememangnya tersangatlah tak banyak dan tak best .. Nampak muka mama agak kehampaan .. Tapi sebagai anak .. wa ikut je .. IF mama nak makan kat situ .. Kami diam je la .. and at last .. Mama cancel .. Sebab memang tak ada variety pun .. ish ish ..

So mama pulak tanya we all .. Nak makan ape? Mama suruh decide .. Wa memang dari siang tadi asyik rasa nak makan Pizza Hut je .. Lelama mama decide sendiri nak bawak we all pergi makan area Sg.Buloh .. Mama pernah cerita kat wa .. Makanan Thai kat situ so far so good .. So wa pun memang dah lama mengidam .. Dan at last .. Dapat jugak makan ..

Sebenarnya rambut wa macam Marilyn Monroe ..
(Versi rambut hitam)
Tapi ni selepas treatment so ..
seakan tak semenggah walaupun masih GOJES ..
eceh!

Wahkahkah .. Saja mengiklankan gambarku yang sedang kesakitan tapi masih mampu berpura tersenyum durja .. (Gambar diatas selepas dialysis)

Dengan birthday woman yang banyak berjasa dalam 
membahagiakan dan menjaga hati anaknya yang gilosss sensitip!
(Picta sebelum melahap)

Dua beradik yang gilosss manja mengada-ngada dengan mamaku tercinta ..
Heppp!! Itu my mum sorang .. kau orang pergi cari mak yang lain!! lalalala~
_______________________________________________________________________________

Wa salute satu ah kat sini .. Service dia cepat .. Nak tunggu order memang tahap bengang sebab tak jadi calon politik *mengarut* .. Tapi masa nak serve makanan tu macam laju je .. kira lepas order tu tak ada la macam nak kelaparan lelama tunggu diorang hidang makanan ..

Antara lauk yang di-order ..


Tomyam
Sememangnya bukan citarasaku sebab ..
Ada kerisik!! Tapi memang pure Thai ..


Kerabu Mangga
Ok .. Yang ni memang SANGAT SEDAP!!
Sebab tak berair .. I like!!


Siakap 3 Rasa
Selalu wa suka!!
Tapi tadi hilang daya selera .. hoho ^^



Seafood Mousses (Otak-otak)
Mama kata sedap .. Wa pun try la kan kan kan ..
Tapi mama sendiri frust sebab tak ada apa melainkan ...
Sesayur kobis!! Dah la expensive!



Ayam Pandan
So far ok la ayam dia ..
Just hadik-hadik wa tak tahan pedas ..
Muahaahaa!!
_____________________________________________________________

Dah selepas makan tu .. Bayar lebih kurang RM200 (Abah mau pengsan) .. 
Rilex bah .. Dah lama kita tak membazir duit untu makan!! Agaga .. 
Haa!! Ini ada la kekeping gambar yang sempat ditangkap sebelum menempuh jalan pulang ..


Mama ♥ Abah
Ececey!! Tak lama lagi birthday abah pulak ..
jejengggg!! MAKAN lagi!!



Kesian adik wa sorang lagi terpelanting jadi orang Dungun ..
So tinggal dua lagi adik wa yang diatas ni ..



Adakah pose ini sungguh gedik??
Adakah ini melambangkan wa bahagia??
YES!! Wa bahagia demi mama ..
Dan wa rasa wa sangat GOJES dan semakin GOJES dalam ini gambar!
Dan pose gedik tu secara spontan sebab tak tahan bila mau ..


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Membeyakkan diri !!!
-----------------------------------------------------------------
Ok baBye!!

*Kuantiti gambar agak haru pepel disebabkan wa hanya menggunakan Nokia X5 yang semakin hancur akibat dilambung dan dicampak sesuka hati ...

4 comments:

  1. serius lu cantek....tp lu kena dialisis???betulka??sila reply di komen wa.....biar wa doa bnayak2 untok lu

    rajen bace?singgah sini...
    top 500 alexa malaysi|kita di mana?
    aku,tandas,budak kecik,dan hantu kak limah

    ReplyDelete
  2. @budakkampung39 Pakcik ni buat wa malu ok!! Wa cantik ke beb?? Tang mana wa cantik?? Hidung?? Tapi mama wa memang selalu cakap wa cantik .. Walaupun itu palsu .. wahkahkah ..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.