June 08, 2011

Kisah Dongeng - CINTA kau PURA-PURA!!

Lagi berapa jam aje wa nak go treatment .. Tapi setiapkali pejam mata .. Terbayang seseorang yang pernah wa sanjung dulu .. Mood spoiled bukan pasal wa benci dia .. Tapi more to .. Wa benci bila wa sangat rindukan dia ..

Lagu Stacy ni buat wa sebak sikit-sikit je walau tak banyak .. Dah!! Wa nak layan lagu ni sambil melayan mata walaupun pukul 5.30am wa dah perlu wake-up nak sesiap ke treatment .. erhh !! Dah bosan wa ulang alik hospital ..

Lagi bosan bila diorang menanyakan orang yang tidak lagi berdamping dengan diri ini .. Sakit derr hati wa bila orang sesibuk tanya love life wa .. Wa rasa macam .. semak ok semak !! Kenapa la kau nak sibuk pasal aku?? Cerr aku bagitau aku single .. karang dorang interbiu pulak kenape dan kenape .. erhh !! Asyik wa jadi mangsa keadaan .. Nasib baik la kesabaran ni masih ada ..

Dari makcik ni terus membebel .. Baik bebaring sampai tertido .. Ok lepas ni promise no hapdet dah .. 3:10am sudah .. Cepat gilosss masa jejalan ..


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
_______________________________________________

Nitez :)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.