June 13, 2011

Ketuk je DRUM tu ..

Entry ni sebenarnya wa nak bikin masa hari Sabtu .. Tapi disebabkan jejari jemariku kebas bersamaan dadaku yang sesak tak habis-habis .. Wa pun delay la entry ni .. Now menaip dengan senang hati walaupun hati terluka .. fiuhh!

Sabtu hari tu .. Maktok ada buat memakan sikit .. Sempena June's Birthday .. So pergi la makan-makan .. Makan semua kat rumah Makteh .. Maklum la rumah dedekat ..

Lepas memakan tu .. Wa lepak bilik Aie .. Memandangkan bilik dia dah jadi Studio Jamming .. So wa tak segan ah nak lepak bebilik sekupu lakik wa .. (Selama ni sumpah segan) ..

Wa lepak bilik Aie pun sebab tengok Mar dengan Mira .. Mar main guitar .. Mira ketuk drum .. Lepas tu turn wa petik guitar .. (Walaupun tak tau cord) .. Aie suruh wa pepetik jugak .. Dia kata boleh hilangkan bingit kat kepala hotak wa .. SO wa petik je la .. Bikin lagu entah pape .. Tapi disebabkan guitar tu electrical punya .. So kau buat lagu apa pun bunyi dia sedap .. Tapi memasing expect wa boleh main guitar sebab wa anak bekas guitaris .. Duii .. Masa apak wa bermesra dengan guitar .. wa ada terbaring kat hospital je pun .. haikhss!

Macam ni la ghupe guitar tersebut .. Berat siut .. 
Patah tulang wa mengangkat guitar ni .. 
Tapi wa tengok Aie angkat .. rilex je .. Ceh!! 
Terserlah keperempuananku !

Tak cukup dengan guitar .. Wa usha drum pulak .. Aie cakap .. "Fiqa,pergi la pukul drum tu .. kasi lepas tension" ..Wa macam .. Haih .. wa tak tahu main apa-apa instrument pun .. Tapi Aie suruh jugak wa pukul drum tu .. Bila wa pukul drum tu .. kan kan kan ... Wa menangis! Ye ye wa menangis .. Memang release tension tapi setiapkali wa ketuk drum tu .. wa ingat everything .. and EVERYTHING! ..

Ni pulak ghupe drum Aie tu .. Puas wa mengetuk .. wakaka ..

Lintas langsung muke seorang Ikhairi @ Aie yang tak putus dengan kesengalan dia .. 
Bertuah si Fara .. (Awek Aie)

Bye! Sambung tido .

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.