June 26, 2011

Alangkah indahnya .. Andai mereka ..

Ahaks!! Wa nak bayangkan muka jawa wa secomel si Jan Di (Sigadis dalam cerita Boys Over Flower) .. Wa harini melayan KBS dengan mama je .. Amik kau .. Tup tup pukul 2 pagi pun tak sedar .. And wa melayan cerita tu sebagai pengubat hati duka lara wa yang berkecamuk akibat DIFITNAH dengan terlampau ..

Hati tetiba mula la berangan .. "Kan best aku ada kekawan macam ni.." Cerita ni wa tengok seratus belas kali pun wa tak bosan .. Sebab .. err .. Sebab mereka dan mereka sungguh KACAK!! Ye .. Mereka kacak !!

Tapi bukan sebab kacak je faktor wa tengok cerita ni .. Tapi pembawakan watak yang gilak cool ..

Wa cakap kat Mama .. "Alangkah bestnya kalau dapat pakwe se-hensem Ji ho .." Wah .. harapan setinggi langit ..Mama pulak cakap .. "Mana la tau nanti hang dapat yang lebih baik.. macam Ji Ho!" Cey cey cey .. Mean ada peluang la wa dapat pakwe sekacak Ji Ho ..

Wa jatuh hati tengok si Ji Ho sebab watak yang dimainkannya .. Watak Ji Ho digambarkan sebagai seorang angle (mcm K.ngah cakap) .. Yang sentiasa ada untuk seorang gadis yang kesedihan .. Dia selalu jadi penghibur gadis tu ..

Mata dia yang kuyu buat wa lupakan PENFITNAH wa seketika ..
I love you la Ji Ho!

Kekadang wa berangan jugak kalau-kalau one day wa ada seorang sahabat yang macam Ji Ho .. So and so even wa tak ada kekasih sampai matik pun wa dah tak pedulik ..

Tapi satu tahap pulak .. Wa nak cari kekasih macam Jun Pyo .. Perangai tersungguhlah tak boleh blah tapi penyayang gilosss .. Dia lebih mengenali gadis yang dicintainya .. Masa wa melayan cerita ni .. Wa betul-betul masukkan diri wa dalam cerita tu .. At least wa tenang dari serabut memikir how much wa kena fitnah dari orang-orang yang bijak pandai tapi sebenarnya .. huh .. Hampesss ..

Anda tak kacak tapi rambut anda memang KACAK!!
Sudikah jadi kekasih TERAKHIR wa?? ahaks!

Dan di tahap lain .. Wa nak seorang sahabat macam Wubin .. yang sayangkan kekawan dia walaupun dia gengster .. Wa suka kawan dengan gengster ni .. Tak la rasa hari-hari mau jiwangss nak sesedih konon frust bagai .. Baik wa lepak dengan kekawan macam ni kan?? Lagi wonderful dari putus cinta terus jadi musuh camtu .. erhh!! Serabut syiak ..

Ye ye .. Wa sedang mencari sahabat yang tulus ikhlas macam si Wubin ..
Lagipun anda kacak kan??kan??kan??

Ahaks .. Tapi wa lagi suka kalau ada pakwe PLAYBOY yang tak setia .. Macam Yi Jeong .. At least wa takde la makan hati .. Sebab sah-sah wa tahu pakwe wa tu playboy .. Gila sporting kan wa?? Kan kan kan?? So siapa rasa dia playboy .. Sila kapel dengan wa .. Susah nak dapat awek sporting gila vabiss macam wa nih .. Fiuhhhhhhhhhhh~

Tapi dia playboy yang setia sayang dan cinta pada seorang gadis je la ..
K.Ngah kata dia senyum kiut.. err ..
Not My Taste!

Tinggi kan angan-angan wa?? So far till now wa rasa diri kat Korea .. Wa dah cuba taknak serabut-serabut pasal orang yang langsung tak pernah hargai wa .. Yeyeahhhh!! Wa sudah wekap!! Wa rasa gagah perkasa je sekarang lepas pasang angan-angan terlampau .. Its better than thinking about a damn ok .. I never give it !!

Tapi wa teringin nak jadi comel .. err .. macam ...

JAN-DI !! Sebab?? Dia seorang yang happening macam K.Ngah .. 
Even sedih mampu tersenyum lagi .. Happy go lucky .. Menggila tak tentu arah .. 
Yang penting .. DISAYANGI !!

Haa~ Siapa kata wa kurang kasih sayang?? Ramai pe yang sayang wa .. Especially my sis and bro .. CINTA?? Boleh blah ..

Welcomeback AUNI!! Nak wa makin teruk?? I will be .. As ur wishes .. :)
YOU ask for it ..
_________________________________________

.Bye.

1 comment:

  1. saya pown na jady jan di . yg ending dye ngn ji hoo . hehehehe .

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.