Aku tak kisah kalau aku tak DARA!

Sesungguhnya wa sendiri takut lagi menggigil dengan segala post yang dibuat ini kanak-kanak .. (Sebab terasa diri ini dah menjangkau tua) .. Tapi selepas itu ...........................

Wa dapat tahu ini kisah dari my beloved sis merangkap lessy angkat .. si Mya Comel .. Well .. Wa quite busy sampai tak tahu apa yang berlaku seantara dunia .. Siapa mati .. Siapa kawin .. wa tak tahu .. Kekawan kawin tu pun andai ada yang mesej atau emel ke atau info memane .. Haa yang tu wa tahu ..


Ok .. dia dah penah main .. Ok!! Dia dah tak ada dara!! And so?? Kenapa semua macam nak hukum dia?? Maki2 dia?? Buat entry semata-mata tidak puas hati?? Post dia dah 7 bulan ok!! 7 month!! Kenapa memasing baru SEKARANG nak hentam dia .. haizzzz!! Tak FAHAM!!

Kita ambil sudut positif .. 

Budak sekarang tak macam dulu .. Mak bapak rotan sekalik .. insaf taknak buat dah .. Mungkin terlalu dimanjakan?? Atau mungkin dia tekanan sendiri??

Sebagai umat Nabi Mohammad .. Yang sememangnya beragama Islam .. tegurlah dengan cara berhemah dan lembut .. Bukan dengan memaki hamun sampai budak tu baca .. Makin STRESS!!

Sumpah entry ni bukan mengaibkan sesiapa ..

Ok fine!! She's only 14!! only 14 beb!! Apa dia risau pasal LIFE kedepan?? Wa dah baca semua post dia .. dia seorang yang memerlukan kasih sayang .. Cer try baca overall entry dia .. And sikitpun wa tak salahkan dia .. people make mistakes .. We can't judge anyone ..

Kadang manusia hina di mata manusia .. 
Tapi mulia di-sisi ALLAH ..

Sebagai manusia bergelar "kakak" yang mempunyai adik perempuan .. Wa sentiasa mendoakan "adik-adik" wa yang lain dapat hidayah-NYA .. kita hidup tidak menongkat dunia ..

May Allah shows her a guidance .. Pintu taubat sentiasa terbuka ..

Nota jiwa - Semoga hati ini sentiasa menerima hidayah dari Allah taala .. amin ..
Aku tak kisah kalau aku tak DARA! Aku tak kisah kalau aku tak DARA! Reviewed by Tunsha Ayunie on June 02, 2011 Rating: 5

8 comments

  1. auni...muahhhhhhhhhhhXXXX...got so many kisses for u..hehehe...kak umi dh bca blog die..for me kn ble die di hentam mcm 2..she read all d post..then she will learn her lesson..kalau auni tgk post2 die till skang..i dont think she learn her lesson..ble die post that kind of stuff..means die lost her maruah diri..yes she lost her virginity..die kna flash suma memory, die regret x pe y die buat..ble die regret..then she try 2wake up..n xbuat lg..n senyap2..baru betul..dgn post that entry..mmg betul2 she lost her maruah..risau gak dgn bdk2 la ni..lost the most important thing in life..she 2 young..die igt life die cuma smpai 14teen je..she will facing all troubles in future..who know..Allah know everything..

    ReplyDelete
  2. @MisS LoVeR Well .. Tapi all peeps kan macam memaki semua .. So what the diff between us and her?? Sama je .. Kalau they all matured sangat and taknak bikin this trouble .. Tak perlu maki hamun .. buat page hater bagai kan?? Buat entry about this gurl sama macam mengaibkan dia .. YES she's never learn .. entah .. just sedih sebab auni sendiri ada adik :(

    ReplyDelete
  3. siapa kita untuk menghukum org..
    ckup la sekadar memberi nasihat dan bukan menghina org.
    mana la tau bila kita hina bdk tu 1day ank kita yg akn buat perkara yg sama..
    semoga ALLAH SWT melindungi kita dari godaan syaitan.

    ReplyDelete
  4. y wat page hater 2 pn terlalu extreme..bkn cra mcm 2..tp kn...all start from her..suppose she never post that entry..sbb 2 kak umi ckp..she xmatang..Y??because..kalau die matang..dn rasional..she never post that entry..who know..her family or relatives bca entry 2..at last die y kna kn..utk all hater..y wat page hater pn x rasional.. "jgnlah kita mengaibkn org, sbb one day aib kta juga akn terbuka"..kalau auni ade adik..teach her.. bia die rsa sakit skang..jgn nti..look what happen now..she will get what she did..akak xckp org..sbb i know akak pn xbaik mne..y pntg rasional..huma being always make mistake..

    ReplyDelete
  5. kekadang yang komen tu pon bukannye baek sangat.semua nak tunjuk bagos. ntah2 diri mereka lagi banyak buat dosa. wa tak berani nak nasehta orang sebab wa pon bukan budak baek...tapi yang penting kalau kiter nak nasehat orang tak boleh la berkasor babi sumpah seranah cibai semua. kena la cara lembut baru budak tu terbukak hati. sekian dari mulot pakcek yang becok

    rajen bace?singgah sini...
    top 500 alexa malaysi|kita di mana?
    aku,tandas,budak kecik,dan hantu kak limah

    ReplyDelete
  6. @Mya Myra Betul hunn .. Kita tak layak menghukum .. Sebab dunia ni berputar dan sentiasa berputar .. Kita tak tahu masa depan kita nanti macam mana ..

    Amin .. Semoga Allah sentiasa melindungi kita :)

    ReplyDelete
  7. @MisS LoVeR Memang dia yang start and YES dia tak matured .. Haha .. Secara rasional pun memang tak patut dia bikin entry panas cenggitu .. Pasal dia tak pepasal orang lain tanggung dosa .. auni tak mengata dia cause I'm tried to be in her shoes .. Mungkin terlalu tekanan yang buat dia kuarkan that statement ..

    About my sis .. insyaAllah auni ajar dia apa termampu .. I've got my past too .. :)

    ReplyDelete
  8. @budakkampung39 Bila kita nasihatkan orang without kita sendiri berdiri depan cermin .. Itu yang jadi huru hara ..

    Contoh mudah .. Kau kata dia tak tutup aurat .. kau tutup aurat kau?? Kau hukum orang tu Islam dan tak Islam .. Penampilan kau ada ciri-ciri Islam ke??

    Nabi Mohammad sendiri tak pernah berkasar dengan pelacur .. Inikan manusia dan manusia .. Haizzz ..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.