6/1/11 - DARI JARI NOVELLA

June 29, 2011

Wordless Wednesday #4

3:47 AM 0
Wordless Wednesday #4

June 27, 2011

Tentang Seseorang .....

7:20 PM 0
Tentang Seseorang .....
Petang ni mood puisi datang kembali .. Puisi ni diambil dari cerita ADA APA DENGAN CINTA .. Dan .. Airmata masih bergenang .. Bukan kecewa .. Bukan sedih .. Cuma bait-bait indah kehidupan wa masih tersisa .. :)


Ku berlari ke hutan kemudian menyanyi-ku ..
Ku berlari ke pantai kemudian teriak-ku ..

Tapi ..
Sepi dan sendiri aku benci ..
Ingin hingar aku mau di pasar ..
Bosan aku dengan penat ..
Dan enyah saja kau pekat ..
Seperti berjelaga jika ku sendiri ..

Pecahkan saja gelasnya .. Biar ramai ..
Biar mengaduh sampai gaduh ..
Ada malaikat menyulam jaring labah-labah belang di tembok keraton putih ..

Kenapa tidak kau goyangkan saja locengnya .. Biar terdera ..
Atau aku harus lari kehutan ..
Belok ke pantai ..?

Untuk MENCINTAI seseorang teramat sukar .. Dan paling sukar bila CINTA itu berganti .. :) 
__________________________________________

.Bye.

Hilang dalam TERANG~

5:55 PM 0
Hilang dalam TERANG~
Ahaks .. Mood 50/90 .. Wa tak tahu nak gelak ke .. Nak nangis ke .. Quite sad .. Quite happy .. Quite meroyan kejap .. Kenapa aku campak frame tu tak pecah eh?? Puas aku campak berkali-kali .. Tak pecah pun .. Jam yang separuh plastik tu pun pecah .. Frame yang totally kaca nih pun tak pecah .. Argghhh !! Harapan !!

Wa macam totally lost ah .. Wa frust tapi wa tak boleh nangis .. Terpaksa wa amik wa punya Marlboro masuk angin .. Wa main bakar2 .. Sedut asap guna hidung .. Wa agak bingit so wa suka buat benda bebodo camtu .. Nak benci wa?? Silakan ..

Wa nak layan lagu Amy Search pulak .. Sesambil kekumpul asap lagi .. Terasa gengster sungguh diri ini ..


Fajar .. menyingsing
Bulan masih mengambang
Dan kita pun berhenti
Di pinggir jalan ..

Di sinilah keluhan yang membuka mata ku
Dan layu sekuntum mawar
Yang hendak ku beri pada mu ..

Mengapa kau membuat ku serba salah
Melayani perasaan
Menolak kebenaran
Setelah aku dilanda gelora
Mabuk asmara
Sedangkan engkau tahu
Kelemahan ku mudah jatuh cinta

Mengapa begini kau akhiri
Dengan menyingkap tabir rahsia
Percintaan kamu berdua ...

Terjaga mentari
Melenyapkan bulan
Dan mimpi semalam meluncur
Kesunyian sepanjang malam
Ku hilang dalam terang ....

____________________________________

Apa yang kita nak kita tak mungkin dapat .. Mungkin hanya HARAPAN PALSU yang kamu pegang .. Janganlah terlalu berharap jika sesuatu itu belum pasti walaupun sudah berbukti ..
Jujur .. Wa dah serik .. :)
_________________________________________

 
Memories when I'd hug ur tubby stomach~ 

.Bye.

June 26, 2011

You Gooo Girl!!

9:48 PM 1
You Gooo Girl!!
Tak ada apepun wa nak taip harini .. Life kat rumah sangat membosankan .. Ahh nak bukak ruang scandal ah .. Anyone?? Jadi kekasih kegelapan wa pun okesh !! Wahkahkah .. Ok guys .. Quotes of the days ..



.Bye.

Alangkah indahnya .. Andai mereka ..

12:05 PM 1
Alangkah indahnya .. Andai mereka ..
Ahaks!! Wa nak bayangkan muka jawa wa secomel si Jan Di (Sigadis dalam cerita Boys Over Flower) .. Wa harini melayan KBS dengan mama je .. Amik kau .. Tup tup pukul 2 pagi pun tak sedar .. And wa melayan cerita tu sebagai pengubat hati duka lara wa yang berkecamuk akibat DIFITNAH dengan terlampau ..

Hati tetiba mula la berangan .. "Kan best aku ada kekawan macam ni.." Cerita ni wa tengok seratus belas kali pun wa tak bosan .. Sebab .. err .. Sebab mereka dan mereka sungguh KACAK!! Ye .. Mereka kacak !!

Tapi bukan sebab kacak je faktor wa tengok cerita ni .. Tapi pembawakan watak yang gilak cool ..

Wa cakap kat Mama .. "Alangkah bestnya kalau dapat pakwe se-hensem Ji ho .." Wah .. harapan setinggi langit ..Mama pulak cakap .. "Mana la tau nanti hang dapat yang lebih baik.. macam Ji Ho!" Cey cey cey .. Mean ada peluang la wa dapat pakwe sekacak Ji Ho ..

Wa jatuh hati tengok si Ji Ho sebab watak yang dimainkannya .. Watak Ji Ho digambarkan sebagai seorang angle (mcm K.ngah cakap) .. Yang sentiasa ada untuk seorang gadis yang kesedihan .. Dia selalu jadi penghibur gadis tu ..

Mata dia yang kuyu buat wa lupakan PENFITNAH wa seketika ..
I love you la Ji Ho!

Kekadang wa berangan jugak kalau-kalau one day wa ada seorang sahabat yang macam Ji Ho .. So and so even wa tak ada kekasih sampai matik pun wa dah tak pedulik ..

Tapi satu tahap pulak .. Wa nak cari kekasih macam Jun Pyo .. Perangai tersungguhlah tak boleh blah tapi penyayang gilosss .. Dia lebih mengenali gadis yang dicintainya .. Masa wa melayan cerita ni .. Wa betul-betul masukkan diri wa dalam cerita tu .. At least wa tenang dari serabut memikir how much wa kena fitnah dari orang-orang yang bijak pandai tapi sebenarnya .. huh .. Hampesss ..

Anda tak kacak tapi rambut anda memang KACAK!!
Sudikah jadi kekasih TERAKHIR wa?? ahaks!

Dan di tahap lain .. Wa nak seorang sahabat macam Wubin .. yang sayangkan kekawan dia walaupun dia gengster .. Wa suka kawan dengan gengster ni .. Tak la rasa hari-hari mau jiwangss nak sesedih konon frust bagai .. Baik wa lepak dengan kekawan macam ni kan?? Lagi wonderful dari putus cinta terus jadi musuh camtu .. erhh!! Serabut syiak ..

Ye ye .. Wa sedang mencari sahabat yang tulus ikhlas macam si Wubin ..
Lagipun anda kacak kan??kan??kan??

Ahaks .. Tapi wa lagi suka kalau ada pakwe PLAYBOY yang tak setia .. Macam Yi Jeong .. At least wa takde la makan hati .. Sebab sah-sah wa tahu pakwe wa tu playboy .. Gila sporting kan wa?? Kan kan kan?? So siapa rasa dia playboy .. Sila kapel dengan wa .. Susah nak dapat awek sporting gila vabiss macam wa nih .. Fiuhhhhhhhhhhh~

Tapi dia playboy yang setia sayang dan cinta pada seorang gadis je la ..
K.Ngah kata dia senyum kiut.. err ..
Not My Taste!

Tinggi kan angan-angan wa?? So far till now wa rasa diri kat Korea .. Wa dah cuba taknak serabut-serabut pasal orang yang langsung tak pernah hargai wa .. Yeyeahhhh!! Wa sudah wekap!! Wa rasa gagah perkasa je sekarang lepas pasang angan-angan terlampau .. Its better than thinking about a damn ok .. I never give it !!

Tapi wa teringin nak jadi comel .. err .. macam ...

JAN-DI !! Sebab?? Dia seorang yang happening macam K.Ngah .. 
Even sedih mampu tersenyum lagi .. Happy go lucky .. Menggila tak tentu arah .. 
Yang penting .. DISAYANGI !!

Haa~ Siapa kata wa kurang kasih sayang?? Ramai pe yang sayang wa .. Especially my sis and bro .. CINTA?? Boleh blah ..

Welcomeback AUNI!! Nak wa makin teruk?? I will be .. As ur wishes .. :)
YOU ask for it ..
_________________________________________

.Bye.

June 24, 2011

Madah Bakal Novelis ..

5:54 PM 0
Madah Bakal Novelis ..
Tidak perlulah terlalu mencari kesempurnaan dalam setiap apa yang apa pada diri seseorang yang kamu CINTA .. Tidak perlulah terlalu mencari keburukan dia sedangkan kamu tahu kamu tidak bermaksud untuk itu .. Carilah kelemahannya dan kamu akan mencintai kelemahannya lebih dari kesempurnaan yang dia ada .. CINTAILAH kelemahannya dan kamu akan dapat mencari sempurnanya dia .. :)

Wa .. Antara manusia yang langsung tidak memandang kesempurnaan seseorang tu .. Cukuplah dia menyayangi wa .. Menerima siapa diri wa .. Baik yang buruk atau sebaliknya .. Ada sahabat pernah berkata .. Kalau mahu tahu orang itu betul-betul sayangkan kita .. Dia akan terima keburukan kita dulu sebelum kebaikan kita .. InsyaAllah CINTA itu akan jadi tulus dengan izin-NYA ..

Wa bukan manusia yang kuat menempuh alam-alam dugaan ini .. Bukan wa tak redha .. Cuma wa terlalu berdiri di atas harapan yang diberikan sehingga wa rasa hidup sekarang terlalu kosong ..

Tapi wa tak faham kenapa ada yang kata wa kuat .. Wa seorang yang kuat dan tabah sedangkan wa tidak seperti itu ..

Tadi wa berbual dengan someone ..

AB - U seems so upset!

Wa - Exactly .

AB - Dear .. I do pray may God bless and gives u strength to overcome all obstacles .. Ameen ..

AB - Urmmm... u seems so sad and yet u hepi... I'm confuse....

Wa - In time am happy .. it just pretending .. Eventually I dont know how to show my sadness ..

AB - oh..u're a wonderful and cheerful person.. I think u have a very strong character... I admired u..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Kekadang wa pelik .. Terlalu kuat ke wa? Atau orang saja cakap macam tu sebab nak wa TABAH dengan dugaan hati ni?? Wa rasa agak demn today .. Nasib baik ada Ying teman wa emosi ..

NOW?? Wa agak-agak okay la .. Not so okay tapi macam wa kata .. I have to pretend .. Walaupun wa dah tak larat nak berpura-pura bagai ..


Macam ni lah wa cuba pretend and pretend sampai wa lost dengan diri sendiri ..
__________________________________

.Bye.

Kerana selumbar yang bisa .

2:53 PM 1
Kerana selumbar yang bisa .
Sakit!!
Bila diri diusung rindu..
Bila diri menerpa kenangan..
Bila diri mentidakkan kekecewaan..

Sakit!!
Hanya bila kenangan itu menjengah memori kudus sihati..
Hanya bila memandang dirinya yang dulu dicintai dan disayangi..
Hanya bila teringat saat .. getir diri bersamanya ..

Selumbar di hati ini bisa ..
Acapkali ia bernanah ..
Menunggu seseorang merawat luka ..

Namun itu kerja yang Maha Kuasa ..

Saya Menangis . Tetapi Saya GAGAH !

12:54 AM 2
Saya Menangis . Tetapi Saya GAGAH !
Ececey .. Begitulah yang terjadi kepada diriku yang gojes kebelakangan dan menghadap kedepan kini .. Yakni diriku ini mencuba dan mencuba menjadi seorang yang ceria walaupun masalah bertubi-tubi yang datang mengalahkan lepat ubi dan sesengal ubi .. Tetiba wa rasa wa sedang merepek sekarang ini .. Ahh sudah !!

Entry wa sepanjang June ni macam .. (Wa rasa macam nak mencarutan je.. huh!!) Fiuhh .. Wa akan didakwa atau diboikot ke kalau mengesatkan perkataan-perkataan dalam ni?? Ahaks!!

Mata wa magic kali ni .. Wa menangis tapi tak bengkak pun .. Ahaa ~ Malam ni wa menangis sebab wa teringat dia bacakan Yassin untuk wa sampai wa tertido .. Wa menangis dengan penuh sedu sedan ok .. Tak sangka diriku yang brutal dah bertukar kepada kejiwangan yang melampau ..

Wake-up AUNI! Wake-up!

Tapi lu orang tak tahu .. Wa bukan biarkan diri wa ditelan emosi je .. Kang orang kata wa gila ah .. desperated la .. Macam mati laki la .. dan paling best .. wa akan kena BODOH .. ceh!! Wa tak akan maafkan mereka dan mereka yang cakap wa bodoh .. Cer lu duduk kat tempat wa .. Cube la .. cube la .. Haa~ Taknak kan??

Lu orang silap ah kalau wa yang jiwang and menangis hehari ni .. Tak gagah macam Stone Cold .. Wa gagah tau .. Walaupun badan wa takde muscle macam The Rock .. Tapi wa se-gagah dan se-hensem Undertaker .. Bwerkks!! Lu orang .. ade??

Wa dah kata wa gagah .. Lu orang tak caye apesal??
_______________________________________________________

.Bye.

June 23, 2011

Kita akan dikatakan MATANG kalau ...

3:52 PM 0
Kita akan dikatakan MATANG kalau ...
Ehem-ehem .. Lu orang dah rasa diri matang atau belum?? Tanya wa .. err .. Wa matang sebab dah baligh je kot?? Kan kan kan ?? dan kan lagi .. Wakakaka ..

Memula kita perlu tahu apa definisi matang .. Matangkah anda kalau anda sudah berumur?? Apa lu orang tahu pasal matang?? (Berlagak profesor harini) .. Definisi MATANG pada wa .. Adalah pengalaman hidup .. Tu sebab lu orang selalu dengar .. Pengalaman itu meMATANGkan .. Sebab kita belajar sesuatu kehidupan dari sebuah pengalaman ..

Pendek kata .. Matang itu subjektif .. Ada definisi sendiri ..

Adakah kita betul-betul MATANG bila kita rasa kita seorang yang MATANG?? Tepuk dada .. Tumbuk jiwa ..

Mungkin kita MATANG kalau ..

♣ ... Dapat bertenang dan bersabar seandainya hajat tidak tercapai .

♣ ... Mampu menyembunyikan perasaan yang luka dan tersinggung oleh seseorang .

♣ ... Tidak merasa iri hati bila melihat orang lain dipuji dan disanjung .

♣ ... Dapat hadapi kebencian orang lain .

♣ ... Dapat menahan rasa sakit hati dan malu seandainya lu tak setaraf dengan kekawan lu @ orang lain .

♣ ... Dapat menerima kritikan atau salah faham orang sekeliling terhadap lu .. Tanpa lu memperbesarkan hal tersebut .

♣ ... Berbahagia/Membahagiakan diri sendiri tanpa mengharapkan orang lain .

♣ ... Jujur bila lu betul-betul tak tahu tentang sesuatu .. Tanpa rasa malu .

♣ ... Menghadapi orang-orang tua atau yang lebih berpengaruh dengan gagah berani .

♣ ... Dapat mewujudkan rasa kasih sayang .. cinta atau boleh bersahabat tanpa mendapat tempat yang utama dalam hidup mereka .

.Sumber.

It's HALF!! Yes .. HALF je !! Yang wa renovate sendiri ikut perasaan .. Ececeyy .. Gerhana jiwa luka ni .. Sungguh mendajalkan jiwakku .. Lelater wa sambung mencarut lagi okeh!
________________________________________

.Bye.

June 22, 2011

Menghargai Kehidupan Dengan Cara Hidup Dalam Kehidupan .

9:22 PM 0
Menghargai Kehidupan Dengan Cara Hidup Dalam Kehidupan .
Wah wah .. Kepanjangan wa punya title hari ni .. Bukan apa .. Semalam mood down kan? Hari ni pun sama sebenarnya .. And a passed a weeks pun memang mood wa agak kecamuk sikit .. Normally when people have try to handle their frustrated kan?? (Terabur english wa) .. Ok dulik ..

Sepanjang hari ni wa tido dan tido .. Dari pagi tadi semasa treatment .. Balik rumah .. Then letak kepala atas bantal .. Terus terlelap .. Mungkin sebab hujan dekat sini .. So agak sejuk .. Maka syok la melayan mimpi yang tak sesudah ..

Macam biasa .. Bila mood wa agak YOYO sikit .. Wa mula buat something yang boleh bikin wa release .. Semalam wa baca puisi .. Today wa surfing .. Anything yang boleh bikin diri wa yang YOYO ni sedikit tenang .. Daripada bingit tak memasal ..

Bila wa terfikir .. Sampai bila wa harus tanggisi semua ni? (Cewah ayat) .. Wa harus hidup dalam alam nyata .. Wa tak boleh terus melayan kenangan silam wa ..

Dah rasa tu datang sendiri .. Apa mau buat?

Wa duduk sesorang .. Pandang langit yang sedang berhujan .. Bikin wa terfikir memacam .. Sampai bila dan sampai bila? I have to live my life .. Walaupun sangat susah nak menanggung rasa yang tertanggung sekarang ..


Wa bersyukur kerana nafas yang Allah berikan wa hingga kini .. 
Wa mau hargai kehidupan selengkapnya wa di muka bumi ini .. InsyaAllah ..
_________________________________________

.Bye.

Wordless Wednesday #3

3:09 PM 0
Wordless Wednesday #3

June 21, 2011

Coba dan Coba dan Coba ~

4:21 AM 0
Coba dan Coba dan Coba ~
Ahhaaa!!

Jam sudah mahu masuk pukul 5am .. Wa sudah dihalau sama Ying untuk tido .. So sebelum tido wa mahu keep updated sesikit ..

Izinkan saya berjiwangsss .. Bukan apa .. Diri semakin nazak .. (Walaupun kuat) .. Ahaa .. Guys .. Doakan wa tidak terlalu memikir about my past ..

. Sebab terlalu memikir ah sekarang wa susah mau tido .
. Sebab terlalu TERINGAT la buat wa SUSAH nak LUPA .

Sekarang ni kalau wa quite down .. Yang akan buat wa realease .. Si Ying dengan Along .. Kalau wa tertekan .. They all suka memaki wa ..

Ying?? Wa tak kenal pun .. Yang wa tahu dia adik Along .. And wa tahu Ying kenal wa dah lama since around 2006 camtu kot .. So dia boleh baca apa wa rasa .. Thanks la Ying .. Lu memang peneman setia wa even lu buzy selalu ..

Time will make you forget me but 
time will make me love you more than before.


*especially for my tubby*

 . Kerana anda telah BERJAYA .
 .. Membuat saya merasakan CINTA PERTAMA ..

.Goodnite.

June 20, 2011

10 Things I Hate~

8:19 PM 0
10 Things I Hate~
Yang ni memang tersangat benci tahap tapir beranak kembar siam .. Fiuhh !! (Ada kena mengena?)

# Wa benci lipas .. Cicak .. Bebenda@Binatang so the kenyal-kenyal .. And now wa sangat bencikan nyamuk sebab asyik luvbite wa !

# Wa benci kalau makan nasik goreng .. Ada mix-vege .. Putus selera makan wa ..

# Wa benci bila wa jujur .. Orang cakap wa penipu .. Bila wa menipu .. Dorang percaya pulak .. ish ish ..

# Wa benci bila wa tengah makan .. Tetibe perut wa sakit .. Sakit je takpe .. Kalau tahap rasa dah nak membuang tu .. Potong mood wa nak makan ..

# Wa benci bila wa emosi .. Sebab tak ada benda lain yang wa akan ingat melainkan ex incik kekasih .. Sebab wa benci? Wa mudah menangis selepas itu ..

# Wa benci adik-adik wa yang suka kotorkan toilet yang pepenat wa bersihkan ..

# Wa benci bila wa dah kemas rumah .. Ada la yang seselit sampah kat celah-celah kerusi semua ..

# Wa benci dipaksa dan ditindas !! Tapi kalau PAKSA wa MAKAN .. Wa sanggup .. Nak belanja mana? Secret Recipe meh ..

# Wa benci orang sibuk pasal personal life wa .. Atau tanya wa soalan yang sangat membangangkan jiwa wa .. "Auni.. bila kau mau kawin?" Erhhh!! Seteressssss tau tak???

# Wa benci bila wa duduk sesorang .. Banyak idea wa nak menulis .. Tapi bila depan PC wa totally BLANK .. Serius wa macam nak cabut kepala campak dalam lombong !!

And the last one ..


. Bye .



Syukur .. Makin diuji .. :)

3:01 PM 2
Syukur .. Makin diuji .. :)
Baru balik daripada treatment .. Since ada di hospital tadi .. Memacam wa bayangkan .. [[Kenapa lelagi dia?]] Wa bingung .. Salah diri wa ke kalau rasa macam tu? Bodoh jugak la diri wa asyik ingatkan dia?

.BUKAN.

*Mengimbas kenangan dulu*
Wa tak sengaja ingatkan dia .. Wa tak memaksa diri ingatkan dia .. Tapi sebab dinihari wa bersama-sama dengan dia .. Every weekend berjumpa .. Kekadang weekend pergi dating .. Dengan semua orang dia kasitau wa tunang dia .. Dengan salesgirl dia kata wa kekasih dia .. Mudah ke wa melupakan?

Wa tahu hati ini sering diuji .. Dan setabah manakah wa mampu bertahan .. 

Puas wa bagitahu kepada diri .. ALLAH itu tak kejam .. Kebahagiaan itu milik ALLAH dan DIA berhak mengambilnya KEMBALI ..

Sebagai manusia yang leka dengan duniawi .. Ini memberikan tamparan hebat kepada wa sampai satu tahap wa dah give-up dengan diri sendiri .. Kenapa bahagia itu datang hanya sebentar .. Kenapa DIA ambil semua orang-orang yang wa SAYANG?? [[Sama-ada hidup atau mati]]

Dan kerana ini jugak wa sedar .. Wa acapkali lupakan DIA apabila wa rasakan kebahagiaan itu .. YA!! Airmata wa gugur kerana insafi masa gelap wa .. Bukan cuba bukak pekung didada .. Tapi inilah diri wa ..

Terasa diri ingin dihargai .. Terasa mahu mati apabila tiada lagi yang menghargai ..

Syukur .. Sesungguhnya ujian tu suatu penghapus dosa .. :)

June 19, 2011

Kita hanya manusia biasa~

7:46 PM 0
Kita hanya manusia biasa~
Hari ni emosi wa agak terganggu .. Migrain yang sungguh terlampau ..

Wa bukak FB Kak Hani .. Wa ternampak FB sidia .. Entah kenapa wa teringat dia sentiasa hantar kata-kata cinta dalam wa punya FB wall .. Airmata gugur .. sekali lagi ..

I wont to show this cry ..
But it was so hurt !

Wa macam orang gila hari ni .. Wa ambik balik frame yang wa simpan .. Wa peluk sekuat hati .. [[ Katalah wa macam apapun .. Wa tak peduli .. :) ]]

Then mama call .. Mama tanya wa kenapa .. Wa jawab wa ok .. Tapi naluri ibu dapat rasa .. Mama keep asking .. So wa cerita .. Wa teringat dan teringat .. [[ Hakikat sebenar .. Mama tak bagi wa ingat ape-ape .. Tujuan mama taknak tengok wa menangis .. ]] .. Tapi lepas wa bagitahu mama .. Mama tak marah wa .. Mama cakap ...

"Mama faham perasaan ang .. Kita ni manusia biasa je .. Memang kadang-kadang teringat .."

Alhamdulillah .. Dalam keadaan wa tak ada tempat bersandar .. Mama jugak yang memahami wa ..

Wa pernah dipanggil "bodoh" sebab merindu orang yang belum tentu rindukan wa .. Tapi sebagai manusia .. Yang sesungguhnya tidak sempurna .. Apakah rasa itu salah??

Jadilah seperti yang kamu inginkan .. kerana kamu hanya memiliki SATU KEHIDUPAN dan SATU KESEMPATAN untuk melakukan hal-hal yang ingin kamu lakukan ..

Jangan cuba membuang perkara lepas andai diri tidak mampu .. Kerana kenangan yang manis itu acapkali sukar diluputkan ..

Dan sebagai seorang wanita .. Yang mampu memimpin dirinya cuma sekeping HATI .. bukan dari akalnya .. :)

June 18, 2011

Namun ku punya HATI ~

8:03 PM 0
Namun ku punya HATI ~
Tak selamanya kita akan bahagia .. Dan kita tak boleh terlalu drown dengan perasaan sendiri .. Itu menyakitkan ..

Bahagia itu fleksibel .. Kau bahagia sebab orang membahagiakan kau .. Kau bahagia bila kau mendapat seseorang yang mampu membahagiakan kau .. Kau bahagia bila kau mencuba dan mencuba untuk membahagiakan diri kau sendiri walaupun didalam hati .. Hanya kau dan Allah taala yang tahu ..

Hurt inside .

Kebahagiaan itu sentiasa berakhir dengan perpisahan .. Yang kekal atau tidak .. Perpisahan yang dilakukan untuk lebih mengenali pasangan .. Perpisahan yang dilakukan demi pengorbanan ..

Diri wa sentiasa inginkan kebahagiaan .. Kebahagiaan yang hakiki .. Kebahagiaan yang mampu menemani wa hingga hujung nafas ..

Berapa ramai yang betul-betul faham apa yang wa rasakan sehari-hari wa?? Wa pretend untuk bahagia .. Wa pretend dengan semua orang yang wa kuat ..

Mampu ke wa pretend diri bila orang tanya .. "Auni .. betul ke kau dah tak ada apa-apa dengan dia?Korang bukan ke loving couple?" ..

Mampu ke wa nak senyum pada dunia? Sedangkan hati wa terlalu terluka ..

I'm not strong enough as I am BEFORE ..!!

Hanya yang pernah merasai kesakitan itu yang memahami .. Hanya manusia yang betul-betul ada di tempat wa akan memahami ..

Wa bukan bikin entry emosi sebab inginkan simpati atau provoksikasi .. Tapi wa dah penat nak bersikap pretending dengan semua ..

Manusia mana yang inginkan perpisahan kalau tidak terpaksa?

Maaf atas entry kusut ni .. Deep down today .. :)

June 17, 2011

I need a DOCTOR !!

5:13 PM 1
I need a DOCTOR !!
Kau sakit??Sampai nak jumpa doktor?? Fiuhh .. Wa susah nak jatuh cinta dengan lagu rap ok .. Tapi lagu ni menjatuhkan hati wa .. fiuhhh fiuhh fiuhh!! Meaningfull song .. Dah berpuluh dan nak beratus kali wa ulang ini lagu .. Heyybarkkk kan??



...... I'm about to lose my mind ..
you've been gone for so long ..
...... I'm running out of time ..
I need a doctor!
call me a doctor!
I need a doctor, doctor!
to bring me back to LIFE ...

... Other lyric?? Haha .. Jari wa cramps nak salin .. Eminem rapping tak ingat dunia .. panjang sungguh .. Layan seh lagu ni ..

So suweeett !

4:35 PM 0
So suweeett !

Boy : I wanna be a superhero, guess my name .....

Girl : Superman? Ironman?

Boy : *smile* YOURMAN :)
____________________________________________

Sweet kan??
Duhhhhhh!! *Pengsan*


Diriku Diganggu Bangladesh .

2:33 PM 0
Diriku Diganggu Bangladesh .
Tadi kan kan kan .. Wa baru je habis treatment .. Lepas tu .. Wa keluar la dari Unit Dialisis tu .. Wa jalan slow-slow sambil meratap nasib diri yang sungguh menggojeskan .. Haha .. Tak la .. Wa masih berangan seseorang memimpin tangan wa lepas balik treatment .. Jealous tengak apek tua tu .. Walaupun dah bongkok .. Dia rilex je jaga bini dia .. Haih .. Bila la boleh dapat orang macam tu .. (Urut-urut dagu) .. hurm dan hurm dan hurmmmmmm lagi !

SAMBUNG cerita!! So lepas keluar dari bilik pembedahan treatment tersebut .. Wa jalan slow millow punya .. Sekali ada la mamat tegur wa .. Dengan rasa nak meloncat wa pandang .. (Dengan harapan si kekasih pujaan hati nak bikin surprise *dasar tak sedar diri dah jandesss*) Tapi hampa .. Entah mamat bangla mana tetegur wa .. Dia nak masuk toilet .. Tapi sempat say hi-hi-hi pulak .. So wa buat tak tahu .. Wa teruskan jalan lenggang lenggok Mak Limah Balik Kampung ..

Tengah wa jejalan tu .. Dah nak dekat sampat pintu entrance .. Wa tersedar Bangla tu ikut wa!! Tanya nama .. Tinggal mana .. Umur berapa .. Kawin belum .. Caittt!! Who are you want to ask me the 'setupik kuestien'??

Dengan rimasnya .. Wa terus masuk dalam kedai .. And wa terpinga-pinga lepas tu ..

Bangla tadi?? LESAP!!

Dia berperut boolat jugak .. eh salah ! 
Bentuk bujur .. Wa sempat tengok perut je .. wagaga !!

Moral of the story - Sesungguhnya saya budak yang cantik :)

Setupik kuestien - Stupid Question

June 16, 2011

Gerhana Bulan - Sangat Cantik Ciptaan Allah SWT .

10:21 AM 5
Gerhana Bulan - Sangat Cantik Ciptaan Allah SWT .
Well .. malam tadi wa sanggup tak tido semata-mata nak tunggu Gerhana Bulan .. Tapi hampa .. sebab wa terlalu high dengan ubat .. Wa tertido tak sedarkan diri ..

Tersangat hampa bila harus tunggu 11 tahun lagi untuk melihat the next Gerhana Bulan .. (Itupun kalau dunia masih berdiri megah .. dan nyawa masih bertaut didalam jasad) ..




Subhanallah .. Indahnya ciptaan Allah taala ..
(Tersangat sedih tak dapat tengok yang real punya)

Awie Meninggal?

9:31 AM 0
Awie Meninggal?
Morning ..

Fiuhhh dan fiuhhh dan fiuhhh .. Agak terkejut bila wa dapat info Awie Wings meninggal .. Getar jiwa wa ..

Wa dapat info daripada my kakak chatters memula .. Terkejut ok! dia tanya wa .. "Betul ke Awie Wings meninggal?" .. Wa macam .. "Ala..Tipu je tu .. Aritu ada kata Zamani meninggal .." .. Dia jawab balik .. "Tapi dalam FB ni macam betul je.." Wa macam .. "hah??Betul ke?betul ke?Bak sini FB beliau .." Rupanya si abam kojex punya FB .. wa gelabah siut .. gegosok mata lagi ..

Well .. Walaupun wa tak membeli segala album Awie tu .. Tapi wa minat dia dari kecik ok .. Dari zaman dia bercinta dengan Erra lagi ..

Ok sambung cerita .. Selidik punya selidik .. Hishh .. wa rasa nak tampar diri sendiri .. Inilah akibat bangun pagi tak terus mandi ..

BAPA awie la derr .. Bukan AWIE ..

Bukan wa je malu .. Dengan my kakak chatters tu pun malu sekali .. Tapi sebab terlalu obses mengatakan Awie dah meninggal .. Wa tak nampak perkataan BAPA tu .. dengan abam kojex boleh gelak sama wa .. cissss!!

Walau sesiapapun kita .. Kita tetap akan pergi menemui-Nya .. Al-Fatihah kepada yang telah pergi dulu menemui Maha Pencipta .. Amin :)

Dia cakap kan kan kan ..

12:00 AM 0
Dia cakap kan kan kan ..
Dah dah .. Tak ada apa-apapun ..

Wa just nak quick hapdet sambil berbelog walking ..

Mood ZERO today akibat mabok ubat (morphine yang tinggi) dan terlampau .. Terlalu STONE macam amik the real dadah pulak .. Sesambil berbelog walking tu .. Wa dengan senang hati nak meng-organize-kan balik blog wa yang TERLALU simple ni .. nak touch-up kasi GOJES .. mana tau nanti Johny Depp terbukak blog wa .. Terus ajak kawin lari .. fiuhh fiuhh fiuhh!!!

Mata anda yang buat saya TERTAWA TERTAWAN .. wahkaka!

Heh!! Nak recognize blog wa bukan la dalam masa terdekat ni .. Kepala terhuyung kekiri dan kekanan dah .. Tangan asyik cramps .. (Menangis sebab tak tahan..) AUNI!! Cepatlah sembuh !!

PuppAi!!

June 15, 2011

Alhamdulillah .. Wa masih bernafas .. :)

6:38 PM 2
Alhamdulillah .. Wa masih bernafas .. :)
Alhamdulillah wa sedikit sihat harini .. Walaupun kepala masih TER-bangang akibat ubat apa entah yang nurse bagi tadi ..
Dari semalam wa memang tak sihat .. Kerapkali pengsan .. Till pagi tadi .. Sampai wa dengar suara Mama yang agak risaukan wa sampai nak dukung wa .. Baru wa tersedar .. Mama hampir menangis .. Entah apa kes lemah sangat sangat dan sangat badan ni .. Bukan wa bikin kerja berat pun ..

Masa treatment .. Mula-mula wa rasa agak ok .. Tapi tiba-tiba dunia wa gelap sangat .. Yang wa sedar .. Wa bagitau staff nurse yang wa pening .. Dalam keadaan mamai .. Wa rasa diorang cucuk jari wa dengan jarum .. Amik 2-3 titik darah wa .. And wa perasan diorang masukkan ubat dalam darah wa .. After that wa dah tak sedar apa-apa ..

Kaki wa pulak agak berat nak memijak tanah .. Wa pepura gagah lagi berjalan .. Rasa nak jatuh tapi mulut masih gagah cakap " Wa kuat seh! " .. Syukur wa boleh bertahan ..

Cuma wa lega Si Mizi and group tak tanya dah pasal personal life wa :)

Semoga makin sembuh Auni .. U are strong la Girl!!

Wordless Wednesday #2

4:57 PM 4
Wordless Wednesday #2

June 14, 2011

HUBUNGAN tidak mampu BERTAHAN .

12:08 AM 3
HUBUNGAN tidak mampu BERTAHAN .
Dah lama wa tak buat entry yang agak berpointin ni .. Now wa saja nak buat walaupun diri ini sudah tidak dimilik .. erhh!! (Sound very the very frustrated kan kan kan?)

1. Menipu
Menipu adalah "pembunuh" utama dalam sebuah perhubungan .. Ia umpama ledakan gunung berapi yang meletus hebat. Ada yang menipu untuk "menyelamatkan" sebuah perhubungan .. namun mereka tidak mahu hati pasangan terluka .. Sesetengah orang tidak dapat menerima bahawa hati mereka telah dipermainkan .. (Wa menipu untuk benda-benda yang TERPAKSA) Contoh Mama call suruh balik awal .. Tapi bila sidia tanya .. Wa bikin cerita lain .. SEBAB?? Wa hanya nak spend time dengan dia .. (Tapi dia tak faham) ..

2. Harapan / Kebebasan
Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada pasangannya malah mereka bergantung penuh kepada pasangan .. Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya .. Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan terputus di tengah jalan .. Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan .. tetapi dikongkong .. Hal-hal beginilah membuatkan perhubungan tersekat .. (Wa tak pernah rasa tersekat .. tapi kerana HARAPAN la wa menonggeng frust sekarang .. Haha!)

3. Terlalu Memikirkan Aspek Perkahwinan
Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana yang sangat harmonis .. Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan sikap saling memahami .. Bila semua ini ada barulah perhubungan boleh sampai ke peringkat serius .. Tapi sesetengah wanita .. yang baru saja berkenalan terus saja mengharap akan ia berakhir dengan perkahwinan .. Mereka takut jika perhubungan dijalinkan hanya sia-sia sahaja .. Jadi kalau timbulnya konflik ini .. perhubungan boleh menjadi putus .. (Wa akui wa adalah insan malang tersebut ..)

4. Mengungkit Hal Yang Lalu
Menjadi kepantangan bagi sesetengah orang untuk mengungkit hal-hal yang lepas .. Apatah lagi jika mengungkit akan kekasih lama .. Belajarlah dari kesilapan .. jangan mengungkit kisah lalu kalau anda sayangkan perhubungan .. (Wa selalu mengungkit kebahagiaan yang terjalin antara wa dengan dia dulu .. Tapi ... dot dot dot dot..)

5. Berbeza Pendapat
Dalam menjalin sebuah perhubungan .. perbezaan pendapat memang sering terjadi .. Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah .. Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya kerana pasangan tidak mengizinkan .. Itu adalah antara perkara yang boleh membantutkan sesebuah perhubungan .. (Bla bla bla .. No comment!)

6. Status Yang Tinggi
Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang dijalinkan .. Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu mementingkan status diri .. Mereka memilih pasangan yang dirasakan sangat sesuai dengan diri mereka .. (Wa membuatkan dia tinggalkan wa atas sebab ini .. STATUS .. Wa taknak one day dia malu dengan wa ..)

7. Hal-hal Yang Menyakitkan Hati
Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati .. Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata mahu menyakiti hati orang lain .. Jadi kalau inilah yang terjadi .. hubungan anda pasti tidak akan bertahan lama .. (Betul la tu .. Kadang dia agak menyakitkan hati .. Tapi wa diamkan sebab ....... ape2 la .. ^-^)

8. Kehidupan Yang Sangat Mendesak
Ada sesetengah pasangan memang suka menyusahkan pasangannya .. Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara hingga ia menyakiti hati pasangan .. Kehidupan yang sangat terdesak ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan baik .. (Buat lah apa kau nak buat .. Tapi harus tahu batas .. boleh cenggitu?)

9. Kawan-kawan dan Keluarga
Tidak mustahil .. kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan sebuah perhubungan menjadi tidak stabil .. Pengaruh dari kawan-kawan dan keluarga boleh mempengaruhi keputusan .. Jangan salah sangka .. orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika keluarganya tidak menyukai anda .. (Wa lagi pentingkan perasaan keluarga dia .. Dan wa tak mampu berpura-pura) ..
Takdir yang menemukan KITA dengan SESEORANG .. Demi ALLAH wa tak pernah menyesal kenal SIDIA .. DIA berikan segala benda yang wa mahukan .. DIA bahagiakan wa seadanya diri wa .. Tapi kerana TAKDIR yang tertulis jugak KAMI BERPISAH .. Wa tidak meratapi PERPISAHAN itu .. Tapi hanya kerana KERINDUAN yang singgah di lubuk hati... :)


GOD,If I can't have what I want .. please let me want what I have .. when I know things are not meant for me .. I learn to let go .. It doesn't mean I'm weak .. but I'm just showing how strong I am to fight the urge of wanting something which are not supposed to be mine ..

Goodnitez :)

June 13, 2011

Ketuk je DRUM tu ..

4:37 PM 0
Ketuk je DRUM tu ..
Entry ni sebenarnya wa nak bikin masa hari Sabtu .. Tapi disebabkan jejari jemariku kebas bersamaan dadaku yang sesak tak habis-habis .. Wa pun delay la entry ni .. Now menaip dengan senang hati walaupun hati terluka .. fiuhh!

Sabtu hari tu .. Maktok ada buat memakan sikit .. Sempena June's Birthday .. So pergi la makan-makan .. Makan semua kat rumah Makteh .. Maklum la rumah dedekat ..

Lepas memakan tu .. Wa lepak bilik Aie .. Memandangkan bilik dia dah jadi Studio Jamming .. So wa tak segan ah nak lepak bebilik sekupu lakik wa .. (Selama ni sumpah segan) ..

Wa lepak bilik Aie pun sebab tengok Mar dengan Mira .. Mar main guitar .. Mira ketuk drum .. Lepas tu turn wa petik guitar .. (Walaupun tak tau cord) .. Aie suruh wa pepetik jugak .. Dia kata boleh hilangkan bingit kat kepala hotak wa .. SO wa petik je la .. Bikin lagu entah pape .. Tapi disebabkan guitar tu electrical punya .. So kau buat lagu apa pun bunyi dia sedap .. Tapi memasing expect wa boleh main guitar sebab wa anak bekas guitaris .. Duii .. Masa apak wa bermesra dengan guitar .. wa ada terbaring kat hospital je pun .. haikhss!

Macam ni la ghupe guitar tersebut .. Berat siut .. 
Patah tulang wa mengangkat guitar ni .. 
Tapi wa tengok Aie angkat .. rilex je .. Ceh!! 
Terserlah keperempuananku !

Tak cukup dengan guitar .. Wa usha drum pulak .. Aie cakap .. "Fiqa,pergi la pukul drum tu .. kasi lepas tension" ..Wa macam .. Haih .. wa tak tahu main apa-apa instrument pun .. Tapi Aie suruh jugak wa pukul drum tu .. Bila wa pukul drum tu .. kan kan kan ... Wa menangis! Ye ye wa menangis .. Memang release tension tapi setiapkali wa ketuk drum tu .. wa ingat everything .. and EVERYTHING! ..

Ni pulak ghupe drum Aie tu .. Puas wa mengetuk .. wakaka ..

Lintas langsung muke seorang Ikhairi @ Aie yang tak putus dengan kesengalan dia .. 
Bertuah si Fara .. (Awek Aie)

Bye! Sambung tido .

Kahwin dengan Lelaki Lembut .

1:56 PM 0
Kahwin dengan Lelaki Lembut .
Blurrppp!! Tercekik air liur wa kat hospital tadi .. Wa termimpi cerita cinta 3 segi .. Fiuhh .. Rasa macam bebetul real ..

Dalam mimpi tu kan kan kan .. Wa kekonon pujuk mamat lembut ni sebab dia down .. (ingat-ingat lupa ni) .. Lepas tu dia syok kat wa .. Lepas tu ajak wa kahwin ..

Lepas tu muncul ex incik kekasih .. Errr .. Kenapakah?
Dalam mimpi wa tu .. Wa dah dapat merasa la macam mana jadi seorang pengantin .. Wa dah siap disolek .. Wa pakai baju pengantin .. Wa dah sah jadi isteri orang .. Tapi .. siapakah mamat berkenaan? fiuhh fiuhh fiuhh lagi ..

Nota jiwa - Orang kata mimpi ni selalu terbalik kan?Maknanya wa tak akan kahwin la tu .. wakakaka! Wallahualam :)

Kalaulah saya boleh meminjam AWAK untuk malam ini .

12:31 AM 0
Kalaulah saya boleh meminjam AWAK untuk malam ini .
Adakah LELAKI itu kekuatan kita untuk terus bernafas?? Wa tak tahu kenapa since this morning wa agak bingit dan kacau bila terus-terusan memikirkan dia .. Sampai wa rasa kesihatan wa kembali tak menentu walaupun sentiasa kuat makan bila nampak wajah sidia .. (Terima kasih awak sebab bayangkan muka awak .. saya terus kelaparan) .. Mungkin dia acapkali suruh wa makan dan makan dan makan .. KOT!

Selain memerlukan Mama ketika wa bebetul sesak nafas .. Wa tak habis berharap andai ada sekujur tubuh berperut boolat itu hadir didepan mata .. Wa masih berharapkah? Kenapa emosi wa agak terganggu pun wa tak tahu ..

Sweat datang singgah rumah tadi .. Tapi wa asyik bayangkan wa bukan berborak dengan Sweat .. Tapi berborak dengan someone yang sentiasa datang kerumah wa memalam hantar nasi goreng .. Wa angau lagi ke? (Maaf Sweat merangkap abamku.. Kepala hutak wa today agak berbangkai sikit..)
I am fall in LOVE at once .. To fall in LOVE again .. It was totally NEVER .. My heart just quite freezing NOW .. I don't care about any .. My heart will melting .. IF the half of my HEART turn back for another half .. I'm not play with this feeling .. So I'm serious .. I never find someone to forget my FIRST .. I can throw away this farkin feeling but I can't afford .. Sure .. I believe the fate .. If he could be my soulmate .. He will turn back .. This love .. will never be ending .. I'm not fooling myself .. It is just how u've been treated .. And complicated .. When YOU have to forget . 

Goodnitez :)