Makan MAGGI pun MUNTAH .. Mengidam BAWAL POWER kembali~

Huh!! Entry jelingan seketika .. Wa baru lepas makan Maggi sebab kelaparan walaupun wa tau tekak tak boleh terima dah segala Mee Maggi ni .. Tengah-tengah makan .. buwerkkkkkk!! Hamik kau!! Aku muntah dengan penuh perasaan gitu .. Rasa nyesal gile plak sebab makan .. puas sumbat mee maggi tu .. mula-mula loya tekak .. lepas tu .. lepas tu .. Keluarlah semua apa benda kejadah yang wa makan tadi ..
Sorry la Maggi .. U not in my taste lagi la ok? ..

Dengan ini wa ber-ikrar tak akan MAKAN MAGGI lagi .. 
(sambil angkat 3 jari)

So the conclusion is?? Pagi ni perut wa kembali kosong .. nak nangis rasanya .. tiba-tiba pulak .. nak makan ubat pun tak berani .. takut pengsan sorang-sorang kat rumah .. mama abah balik petang-petang kang ..

Dan perut kosong .. harus la wa terasa nak makan itu ini .. dah seminggu lebih wa tak makan nasik .. Makan tu makan .. tapi jamah 2-3 suap .. Pastu loya tekak balik .. Entah kenapa jadi macam ni .. Berat badan makin kurang woooo !! Sobbsobb!! Tak patut sungguh ..

Wa .. sebenarnya mengidam balik nak makan kat Bawal Power .. Tekak ni teringin balik nak makan lauk-lauk kampung .. Wa nak masak tapi tak ada apa pulak dalam ice-box ni .. Aduhai .. perut dah kempis .. tak buyut macam incik kekasih dah .. wa sedih .. hukhuk .. *nangis kejap*


Nak ajak mama .. tapi adik-adik wa and abah tak melayan makan-makan macam ni .. Memang la situ area foodcourt .. tapi Mama bukan jenis yang nak pegi jauh-jauh smata-mata untuk makan .. Terpaksa wa kebulur hari ni sesorang kat rumah .. :( Sila cakap padan muka kat wa ..

Kenapa Bawal Power?? Sebab wa dah addict dengan dia punya simple menu .. Menu dia just ..
• Ikan (selain sotong,ayam....)
• Kuah kari
• Sambal belacan
• Sambal kicap
• Ulam

So simple the menu kampung camtu .. sebab wa memang tak suka lauk yang too heavy depan mata .. Masa kecik-kecik dulu arwah opah rajin lah masak kari .. sambal belacan mesti mau tumbuk .. tak main la blend2 bagai .. Ahh itu zaman arwah opah ade .. sekarang wa cucu yatim piatu .. sebab dah tak ada atok nenek (blah mama) .. Selalu waktu sesorang ni boleh jugak gosip ke .. kongsi citer dengan arwah opah .. now .. I'm Mrs Lonely .. bukan NOW .. TODAY!! actually ..

Monolog diri - Saya menangis sebab LAPAR sahaja!

Ok bye!! :(
Makan MAGGI pun MUNTAH .. Mengidam BAWAL POWER kembali~ Makan MAGGI pun MUNTAH .. Mengidam BAWAL POWER kembali~ Reviewed by Tunsha Ayunie on May 17, 2011 Rating: 5

3 comments

  1. Same la ngan zyash x boleh mkan megi...kalau mkn pun hirup sesudu kuah dia jer buat rase2 kat tekak..nak mkn mee dia jgn harap ler..

    ReplyDelete
  2. @Zyash Masa kecik makan megi macam makan nasik .. sekarang ni tekak makin dewasa .. x mampu dah :'(

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.