May 29, 2011

Kadang-kala kita acapkali cemburu ..

Ramai kawan wa yang tengah bahagia sekarang .. Ada yang mak dia nak jumpa bakal mak mertua .. Ada yang in relationship .. Ada yang dah mau kawin .. Ada teman rapat wa yang dah kawin pun .. Wa just termanggu seorang diri ..

... Kata kak***h .. Kalau kita hanya memikirkan orang tu tanpa boleh masukkan orang lain .. maknanya kemungkinan itu jodoh kita .. Wa bukan desperate nak berkahwin .. kadang-kadang cemburu .. Takut tak sempat .. Tapi apa nak dihairankan umur wa macam ni nak kahwin .. Mak sedara wa dah 37 tahun .. Masih mencari calon suami .. Wa?? Erm ..

Wa tumpang bahagia dengan kebahagiaan kawan-kawan wa .. Tapi setiapkali tengok mereka bermesra .. Hati wa jadi sakit .. Nak senyum pun tak mampu nak ikhlas ..

Apa pulak nak dibandingkan wa dengan kak***h .. Dia sanggup menunggu CINTANYA selama 13 tahun tanpa boleh menerima lelaki lain .. Mungkin wa dengan kak***h ada persamaan .. Andai seseorang itu perfect depan mata .. Tak mungkin akan ada orang lain yang dapat hadir ..

Melihatkan kak***h yang kasar .. Wa terkejut bila dia cerita semalam .. tak sangka orang yang nampak happy-go-lucky and brutal macam dia mengharapkan sesuatu penantian ..

Wa bukan nak jadi macam kak***h .. Sayang wa mungkin boleh dibahagi dengan orang ramai .. tapi cinta wa hanya satu .. cinta hati wa hanya seorang .. Seperti kak***h .. Selepas putus .. dan selama 13 tahun .. Dia tidak ada pengganti .. Selama 13 tahun .. dia masih menyimpan segala memorinya dengan si bekas kekasih ..

Wa tersenyum dengar cerita kak***h semalam .. Sebab wa tahu .. wa akan jadi macam dia .. Wa adalah seorang player .. Banyak lelaki wa kenal .. Tapi wa tetap sayangkan dia .. Wa jugak macam kak***h .. minat orang tu .. minat orang ni .. hensemnye orang tu .. kacaknya orang ni .. Tapi jauh disudut hati .. Masih dialah di hati ..

Bukan membelakangkan cinta kepada Allah taala .. Sebagai manusia yang dikurniakan perasaan itu .. Wajar kita rasakan perkara macam ni kan?

Ya .. hingga akhir nafas wa .. hanya bertakhta nama dia seorang je .. Life must be go on .. YES .. But I'm truly in love with him .. Only him ^^
Nota jiwa - Kerana CINTAku satu ..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.