May 06, 2011

Kacang Botor Goreng Belacan~

Firstly .. sebenarnye kacang botor @ kacang botol?? Ade yang panggil kacang botor .. ade jugak yang panggil kacang botol .. ahhh blasah la .. janji ade la bunyik2x tu .. kan kan kan??

Sebenarnye dari tadi dah nak update .. tapi kepale still posisi migrain terlampau .. so dah memalam sebelum membutekan diri ni la mase paling sesuai nak hapdet .. alamak .. dah masuk hari Jumaat .. lambat beberape minit untuk hapdet entry untuk hari Khamis .. ceh!

Sesambil dengar lagu Diamond Are Forever from Shirley Bassey .. tenang diri kejap nak hapdet ..

Kacang botor ni bibik sebelah rumah yang sedekah .. pantang dengar wa nyanyi kat dapur .. time tu la dia ketuk pintu belakang hulur kacang botor ..

Dulu wa ade jugak tanam masa arwah opah hidup .. dia yang rajin petik kat pagar tu buat ulam .. now arwah dah tak ade .. mama pun tebang pokok yang menjalar kat pagar depan tu .. aduh .. tetibe teringat arwah .. selalu malam-malam ni dengar la dia berdengkur .. al-fatihah untuk arwah opah T___T

Ni la rupenye kacang botor yang wa goreng tadi .. 
sungguh la tak menawan rupenye .. tak rupe kacang botor dah .. layu je ..
TAPI sedap ok!

Tak ada resepi untuk ini .. same je dengan sayur2 lain yang digoreng dengan belacan .. dah termasin sket sebab belacan tu dah sedia masin .. wa pi tabur garam pulak .. haa mane tak darah tinggi .. padan dengan muke TUAN DIRI YANG GOJES .. ok nitez~

Nota kuku jari - Bahagia sebab muke dah licin .. tak kering kusam dah .. mate je macam panda ..

4 comments:

  1. nen beso??apakah??hahhaha...kureng paham hahaha

    ReplyDelete
  2. @budak kampungape kejadahnye .. pic lu letak kat entry tu la babun!! grrr!!

    ReplyDelete
  3. tak paham....tak paham...haiyaaa...panggil pakcik babun ka

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.