May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

Dah lama tak join any segmen .. Blogwalking pun dah lame tak dilakukan .. sebab masalah kesihatan tunggang terbalik yang amat sangat .. So amik masa sket nak menambah entry untuk hari ni .. Join segmen BamBen .. Before this dah pernah join Bicara Cinta .. Now nak join lagik ^^


Pendapat mengenai dunia PERCINTAAN??

Errr.. CINTA tu PELENGKAP KEHIDUPAN .. wa bukan tau sangat istilah bercinta ni .. actually .. wa tak pernah bercinta .. couple selalu .. Kenal dengan incik kekasih buat wa makin matang dalam percintaan .. Cinta itu pengorbanan .. Cinta itu keikhlasan .. Cinta itu bertolak-ansur .. CINTA itu jugak sejenis PERKONGSIAN HIDUP .. Memang seronok berada didalam dunia percintaan .. diri kita disayangi .. ada yang mengambil berat pasal kita .. tenangkan kita bila kita down .. Dialah kekasih .. dialah sahabat .. Alhamdulillah hubungan cinta kami dah hampir 7 bulan .. Wa rasa bersyukur bila Allah takdirkan wa berjumpa dengan incik kekasih .. Semoga hubungan ini kekal .. amin~

Bercinta @ Nikah dulu??

Bagi wa .. Nikah la paling sempurna .. sebab apa-apa dia depan mata .. Tapi disebabkan komitmen yang tidak mengizinkan .. Maka bercinta dulu lah .. InsyaAllah now wa berusaha untuk jadi lebih matang and berdikari .. Wa taknak sampai masa wa jadi isteri orang .. wa masih childish macam ni .. Didalam dunia percintaan ini juga menguji kita kuat@tidak menghadapi sesuatu tuduhan atau mainan perasaan .. Percintaan itu jugak bukan sentiasa akan manis .. Kepahitan dalam percintaan itulah yang akan memberi 1001 makna untuk kita terus belajar menjaga hubungan dengan pasangan .. Kalau tanya wa .. YES .. wa sayangkan incik kekasih .. disebabkan terlalu sayang sampai wa fikir bukan-bukan selalunya .. Tapi wa sedar apa yang wa fikir tu salah .. Wa akan sentiasa belajar dari kesilapan wa kali ni .. Terima kasih kerana memberi wa CINTA itu ..

Bye~

9 comments:

  1. waa..rajin join segmen BA eh...huhu..bg saya pon gitu gak. biarlah nikah dulu, baru bercinta. tak yah la bercinta lama2...nikah je terus..Ok over =.=

    ReplyDelete
  2. dtg dr blog BA
    da follow....
    nice entry....tahniah!
    jom terjah n follow kalo suka...
    http://fendy1302.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. wah ! macam-macam pendapat dah tu..bernas-bernas..hahahah ~

    ReplyDelete
  4. (^_______^)

    cintakan manusia, manusia akan mati,

    cintakan Allah..itu pasti kekal abadi…

    http://aida4eva.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. @man yusoef Nak nikah macam mana kalau komitmen kewangan yang x brape nak bagus .. takpe2 .. Niat yang baik Allah permudahkan .. Amin~

    ReplyDelete
  6. @aida4eva Totally true aida ^^ tapi sebagai manusia yang lemah .. uni selalu lalai dengan cinta manusia :(

    ReplyDelete
  7. haha , kalo kita syg org mmg mcm tu kn .. sllu risau , pastu negetif thinking sllu menjengah kpla hotak ,, neway , gud luck for ur luv :)

    ReplyDelete
  8. @cik faez Betul tu :( Amin .. hope so .. Tenkiu ye .. InsyaAllah ^^

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.