10 Things I Love~

Agaga .. entry yang hampir menghalau wa jauh ke katil untuk tido sepuasnya untuk memulakan hari baru sebagai seorang manusia yang berguna .. Cewahh!! You gooo gurlzzz!!
Novel
Wa memang suka baca novel .. Sangat suka .. Kadang-kadang wa baca novel sampai masukkan diri wa dalam cerita tu .. Salah satu tebiat wa terhadap novel adalah design pada buku tersebut .. kalau wa rasa macam cantik .. Wa beli je .. Kadang English Novel wa ambil masa bertahun nak habiskan .. Tapi geram je design chantekkkk gilosss!!

Kotak
Kotak??!! Wa suka kotak yang design-nya agak pelik-pelik .. Atau yang menarik hati wa .. Tapi half kotak-kotak collection wa sudah terbuang akibat anai-anai tebuk dengan megahnya .. Sedih okeh!! Huh!! Lupa nak mintak kotak rokok kat Mr.Tubby .. Kotak rokok tersebut sungguh unik ..

Kucing @ Hairy Pets
YES!! Wa memang cat lover .. Wa pernah ada almost 20 ekor kucing .. Tapi ada yang mati abah langgar .. Ada yang kena culik .. Ada yang dibuang .. And now sekor kucing pun tak ada .. Wa pernah menangis sebab kucing wa mati depan mata wa .. Lelagi kucing tu memang sejenis yang manja and bijak .. Buat masa ni .. disebabkan ada semput terlampau .. Mama mengHARAMkan pembelaan kucing dirumah .. Ok .. so sadiss .. Takpe takpe .. Tunggu wa ada duit lebih .. Wa suka tido dengan kucing .. haikkhhs!!

Menari
Walaupun wa kalau menari macam kayu gitu .. Tapi wa apa pedulik?? As long orang tak nampak kekayuan wa menari .. Tapi wa hanya mampu menari kalau tak ada orang .. Dah KAYU .. malu ar dow kalau orang nampak ..

Berangan
Berangan itu sesuatu yang sungguh indah .. Kau berangan la macam mana pun .. Orang takkan kisah pun .. Wa suka berangan jadi hindustan .. Menari-nari kat rumput lah .. Cintun sana sini .. Piuhhhhh!! lomentik sey ..

Movie/Wayang
Wa memang suka tengok movie .. Kalau suruh wa pilih tengok kat rumah atau panggung .. I will damn choose panggung la .. Entah .. Macam kita bley act yang kita yang tengah berlakon dalam tu .. amacam?? Hebakkk gila wa kan kan kan??

Karaoke
Wa suke menyanyi .. melalak .. lelagu mesti tahap matik punya jiwangsssss ar .. Dari kecik wa memang gila karokks .. Memang tabley buat ape la .. hati je qudus .. Kuat melalak ok ..! Lalala~

Duit
Haa!!~ Wa memang suka duit .. suka sangat-sangat-sangat!! Wa lagi suka pegang duit sendiri .. Tapi kalau tak ada duit sangat tu .. Mula ar rompakan mama @ abah .. ngehngehngeh .. I like merompak!! Wa langsi .. Wa mati .. bye!!

Cerita Romantik & Fantasy
Huh!! Yang ni very-very the like la .. Wa suka filem epic .. Romantik tu standard cerita matsaleh ar wa layan .. Kalau malay ni .. Kureng dan kureng .. Yang pasti wa suka cerita romantik sebab wa memang romantik .. eceh!! pooodahhh!!

Suka makan pedas
Memang sangat suka .. Biar berpoloh-poloh takpe .. Tapi harus pedas .. Sebab kalau tak pedas serius tekak tak boleh nak terima .. Dah dari baby di-didik makan cili api .. Kalau pedas tu .. Selera makan ni wa cakap lu .. memang meluap-luap ..!! Depressed macam mana pun aku tibai makan kalau dah pedas ..

Errr .. Dah .. nak tido sebelah mama .. esok nak membantu mama masak Sambal Petai!! OooBaBye!!
10 Things I Love~ 10 Things I Love~ Reviewed by Tunsha Ayunie on May 25, 2011 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.