5/1/11 - Monolog Aku Cuma Di Kiri

May 31, 2011

IF YOU LEAVE me NOW!!

8:40 PM 0
IF YOU LEAVE me NOW!!
Yeahh!! Lagu rare untuk bebudak macam wa .. Wahh!! Budak ke wa?? Ehh .. Ada pulak wa kisah wa budak ke janda ke ape?? Muahkahkahkah ..

Tetibe wa layan lagu Chicago ni .. Macam biasa .. Lagu oldschool buat wa rasa macam nak ball room dance .. Tapi .. Wa dengan incik kekasih memang tak la sesuai nak dance gitu .. Sebab?Sebab?Sebab? .. Wa pendek .. Dia tinggi .. Kalau dating orang pepandang .. err .. Salah wa ke .. kalau wa kecik .. comel .. dan GOJES??!

Wa cakap sama lu .. Lagu ni memang best .. Sebab wa boleh tertido dengan lena dengar lagu ni sambil sesenyum and bayangkan diri ada kat London ke Sweden ke .. Best tak?Best tak? fiuhh fiuhh fiuhhh!!


Lagu sememangnya waktu ..
Mama dengan abah belum bertemu tok kadi lagi ..
Dan sememangnya wa tak keluar dari rahim lagi ..
__________________________________________________

If you leave me now,
You'll take away the biggest part of me.
Ooh.... no baby please don't go.

And if you leave me now,
You'll take away the very heart of me.
Ooh.... no baby please don't go.

A love like ours is love,
That's hard to find
How could we let it slip away.

We've come too far to leave
it all behind
How could we end it all this way.

When tomorrow comes
then will both regret
the things we said to-day

Ooh BOY I've got to have you by my side.
Ooh no baby please don't go.
Sweet mama just got to have your love inside me.
______________________________________________________

Ok dah dah dah!! Wa macam nak berangan kejap ..
Ada masa wa keep hapdet again and again ..

BaBye!!

Kerana senyum itu ubat-ubatan~

5:55 PM 0
Kerana senyum itu ubat-ubatan~
First .. thanks follower yang follow wa atas sebab suka baca penulisan wa .. (Bukan kerana mintak follow balik) .. Wa tahu .. wa bukan heybarkk sangat .. Apa guna follow kalau tak baca kan?? Terserah diri memasing .. Nak remove wa?? Silakan .. Saat kini yakni wa dah tak kisah ..

Puas tunggu masa untuk updated apa-apa yang boleh diupdatekan .. Tapi macam lost idea .. Mungkin otak penat sebab terlalu focus pada buku penulisan wa kini ..


Baru bikin PROLOG wa punya kepala dah sesengal badak .. *Huh kesian badak* .. Belum masuk dalam jalan cerita .. Tapi tak apa .. wa sedang memerah keringat .. tak ada lah rasa diri ni useless terus ..

Nenanti wa rasa nak berjiwangsss .. Wa hapdet lagi ok ..

BaBye!!!

May 30, 2011

Jangan pernah menoleh ..

10:22 PM 2
Jangan pernah menoleh ..
Cerita ini mungkin pemangkin semangat disaat wa tengah down dan tak tentu arah .. Semangat mahu membaca? Silakan .. Jangan lupa like kalau perlu .. (",)



Pada suatu pagi di satu sekolah menengah .. ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar .. Ketika itu .. guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am .. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini ::


Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?



Cikgu : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.



Pelajar : Baiklah...apa yang saya harus buat?



Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.



Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.



Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.



Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?



Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi.. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.



Cikgu : Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
____________________________________________________

Nota jiwa - Suka dengan ini cerita .. 

Tido time .. BaBye!!

Izinkan aku bermujahadah sebelum nafas terakhirku ..

6:41 PM 0
Izinkan aku bermujahadah sebelum nafas terakhirku ..
Kerana itulah penawar hati dikala aku resah dan gelisah .. 
Dan kepada Allah aku berserah ..

Shopping seorang diri ..

5:54 PM 0
Shopping seorang diri ..
Lebih 2 bulan wa tak pergi mana-mana .. Duduk rumah mengenang nasib je .. ececeh!!

Wa kepenatan .. Hari ni sempat rest .. And sedikit cool sebab mama teman masa dialisis .. Malam tadi jantung wa membengkak sebab air terlalu banyak dalam badan .. Sakit dada pulak akibat stress terlampau .. Stress sebab apa?? Rumah sepah!! Huh!! Boleh bikin stress wa cakap lu ..

Disebabkan dah lama tak hang-out .. incik kekasih busy .. adik wa pulak sibuk dengan study .. Wa meringkuk kat rumah sesorang .. jejengggggg!!! Dapat satu idea!!! Jalan sorang-sorang mengelilingi KL bertemankan KTM yang ada .. err boleh?? Tak pengsan jalan sorang-sorang?? Ehh .. Ada la pulak wa kisah?? *Kau tak kisah la budak .. orang lain kisah ok!!*

Tapi wa sedih .. Sebab Jack Sparrow dah lama menunggu wa .. T___T

Tengokla tu .. 
Muka moody menyirap air sirap sebab wa tak tengok dia berlakon .. 
wahkahkahkah!!
Sory la Jejack .. I tak berapa mahu sihat :(
Nanti I beli DVD tengok kat rumah sambil makan nasik .. okesh??

....... Sebenarnya wa dah lama aim nak tengok ini cerita .. Cuma tak begitu kesampaian .. Err ok .. Wa nak sambung rest .. Blood pressure terendah pulak lepas mama teman harini ..

Ok .. BaBye!!

Salma menang MENTOR .. Nafas wa makin sesak ..

12:22 AM 0
Salma menang MENTOR .. Nafas wa makin sesak ..
Saja quick updated .. Wa terjaga dari tido masa Salma menang tadi .. Mama dah urut-urut dada wa .. Kembali tak boleh tido .. Wa macam tersuke kejap Salma menang dalam Mentor tadi .. Sekalik dah habis Mentor mama terus off TV tinggalkan wa kesesakan sorang-sorang ..

Memang sakit beb .. Tapi wa bolayan .. try to sleep .. Mata memang mengantuk .. Tapi wa rasa dada macam kena tindih bila baring .. Same situation masa wa warded dulu .. Oksigen kurang .. Nasib baik ada mama .. Kalau tinggal ward sesorang mau wa keras kat katil spital tu ..

Ape pasal lelaki yang sesak napas?
(Dah picta pempuan takde.. huh!)

.... Ok wa nak beransur ke bilik mama .. Malam ni agak kepanasan + sakit + lagi gundah .. 

BaBye!! 
Goodnitez!!

May 29, 2011

Dimana akan ku cari GANTI~

8:42 PM 0
Dimana akan ku cari GANTI~
Memula sekali .. Maaf kalau wa lately updated stock baik punay jiwangsss atau pun entry nampak agak lembab sedikit .. Wa betul-betul sesak akibat heart problem .. Stage 2 mungkin .. Dah dua kali wa rebah .. ya Allah .. Tuhan je tahu apa yang wa rasa sekarang .. Tapi wa tetap kuatkan semangat ..


Layan lagu ni .. Boleh??
-----------------------------------------------
Hendak ku nangis
Tiada berair mata

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan berhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggalku sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada bergema
Keluhan hatiku menambah derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya
___________________________________________

Nota jiwa - Saja melayan ini lagu .. Sebelum masuk tidur akibat letih ..
(Letih just becoz this heart problem)


Cubaan~Cubaan~Cubaan~

Quotes - LIFE

4:23 PM 0
Quotes - LIFE

Do you know who is the best couple in the world? 
SMILE and TEARS .. 
Rarely are they seen together, but when they combine,
 it's the best moment of your life ♥

Andai kau pergi ..

12:49 PM 0
Andai kau pergi ..
Wa kesesakan!! Tinggal sesorang ni buat wa merintih sendiri sambil melayan video yang jiwangsss dalam koleksi .. Bukan jiwangssss ape .. Saat wa dengan incik kekasih very the luvey .. Akahkahkah .. Ikhlas tak gelak ni?? Tak pong kan?? Hiks!! Wa suke video ni .. lelagi bile pandang mata beliau .. Cinta banget! :(


Dan dipersila abaikan kalau nampak muke yang begitu hudus plus jongang disitu .. 
Wa fotogenik .. Nak buat macam mana .. T__T ..
Yang pasti sidia nampak comel didalam sini .. err .. betul??

Sila jugak abaikan andai kualiti video tak seperti diidamkan .. Sebab wa convert ikut suke hati .. Ooh ye .. Suara adik wa lagi kuat dari suara incik kekasih .. So nampak budak gegelap tapi gigi je putih .. tu pun sile abaikan .. haikss!!

Keluh jiwa - Bila la sesak nafas nak berkurang ni .. *sigh*

Kadang-kala kita acapkali cemburu ..

8:29 AM 0
Kadang-kala kita acapkali cemburu ..
Ramai kawan wa yang tengah bahagia sekarang .. Ada yang mak dia nak jumpa bakal mak mertua .. Ada yang in relationship .. Ada yang dah mau kawin .. Ada teman rapat wa yang dah kawin pun .. Wa just termanggu seorang diri ..

... Kata kak***h .. Kalau kita hanya memikirkan orang tu tanpa boleh masukkan orang lain .. maknanya kemungkinan itu jodoh kita .. Wa bukan desperate nak berkahwin .. kadang-kadang cemburu .. Takut tak sempat .. Tapi apa nak dihairankan umur wa macam ni nak kahwin .. Mak sedara wa dah 37 tahun .. Masih mencari calon suami .. Wa?? Erm ..

Wa tumpang bahagia dengan kebahagiaan kawan-kawan wa .. Tapi setiapkali tengok mereka bermesra .. Hati wa jadi sakit .. Nak senyum pun tak mampu nak ikhlas ..

Apa pulak nak dibandingkan wa dengan kak***h .. Dia sanggup menunggu CINTANYA selama 13 tahun tanpa boleh menerima lelaki lain .. Mungkin wa dengan kak***h ada persamaan .. Andai seseorang itu perfect depan mata .. Tak mungkin akan ada orang lain yang dapat hadir ..

Melihatkan kak***h yang kasar .. Wa terkejut bila dia cerita semalam .. tak sangka orang yang nampak happy-go-lucky and brutal macam dia mengharapkan sesuatu penantian ..

Wa bukan nak jadi macam kak***h .. Sayang wa mungkin boleh dibahagi dengan orang ramai .. tapi cinta wa hanya satu .. cinta hati wa hanya seorang .. Seperti kak***h .. Selepas putus .. dan selama 13 tahun .. Dia tidak ada pengganti .. Selama 13 tahun .. dia masih menyimpan segala memorinya dengan si bekas kekasih ..

Wa tersenyum dengar cerita kak***h semalam .. Sebab wa tahu .. wa akan jadi macam dia .. Wa adalah seorang player .. Banyak lelaki wa kenal .. Tapi wa tetap sayangkan dia .. Wa jugak macam kak***h .. minat orang tu .. minat orang ni .. hensemnye orang tu .. kacaknya orang ni .. Tapi jauh disudut hati .. Masih dialah di hati ..

Bukan membelakangkan cinta kepada Allah taala .. Sebagai manusia yang dikurniakan perasaan itu .. Wajar kita rasakan perkara macam ni kan?

Ya .. hingga akhir nafas wa .. hanya bertakhta nama dia seorang je .. Life must be go on .. YES .. But I'm truly in love with him .. Only him ^^
Nota jiwa - Kerana CINTAku satu ..

Goodnitez .. Because you never gone ..

12:11 AM 0
Goodnitez .. Because you never gone ..

Tak ada apa yang wa nak taip memalam ni .. Wa baru balik .. Terlalu penat .. Nafas wa sesak .. Tadi wa pengsan masa sujud .. Alhamdulillah wa masih bernafas .. Nitez all .. (^-^)

......."Iaitu orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka berkata sesungguhnya kami milik Allah dan kepada-nyalah kami kembali ...."

(Surah Al-Baqarah: 156)

May 28, 2011

Kau GILA!! Kau GILA!! Kau GILA!!

9:25 AM 0
Kau GILA!! Kau GILA!! Kau GILA!!
Gambar sememangnya tak ada kena mengena ..

Lagu zaman sekolah dulu-dulu .. Aduhai .. Tak sangka betul wa dah besar .. (Walaupun masih kecik) .. muahahahhaa!!!


Dah .. baBye!!
*Kesambungan tidur*

Mama merajuk kerana Habbatus Sauda ..

7:58 AM 0
Mama merajuk kerana Habbatus Sauda ..
Sejak wa depressed .. And badan tidak begitu sihat and dalaman wa agak sakit .. Mama belikan minyak Habbatus Sauda untuk dimakan .. Mulanya wa ingatkan Habbatus Sauda tu sejenis madu .. Maka wa pun makan .. Masuk dalam mulut je .. Wa dah rasa macam makan minyak urut .. Termuntah-muntah wa makan ..

And wa skip dari terus menelan Habbatus Sauda tu .. Err .. kalau kapsul mungkin senang wa telan .. Tapi yang liquid ni sungguh buat wa terseksa ..

Mama tahu wa memang mengelak .. So pepagi lagi dia dah panggil wa masuk dapur .. Dia dah ready sudu dengan segala madu .. Dia nak jugak wa makan .. Wa dah macam lari satu rumah .. Wa taknak!! Loya tekak wa ok!!

Tapi mama memujuk .. cair jugak la hati wa .. Wa pun makan .. dengan rasa nak muntahnya .. Dah la mama tak bagi minum air .. Rasa macam serrrr je perasaan wa ..

Mama merajuk dengan wa bukan pasal apa .. Tiba-tiba dia terlanggar botol habbatus sauda tu .. tumpah banyak jugak .. Muka mama dah macam sebak .. wa rasa serba salah .. Salahke wa??

Mama sempat cakap .. "Mama nak hang baik .. hang pulih balik semangat tu .. Mana tahu kuasa Allah buah pinggang hang boleh guna lagi .."

Wa macam speechless .. tapi wa diamkan je .. Wa pun nak nangis tengok mama sudukan baki-baki habbatus sauda yang jatuh tu .. langsung masuk dalam mulut dia .. Sebak wa tengok mama buat macam tu ..

Nota jiwa - Betul jugak .. Wa ni memang tak hargai apa orang buat kat wa .. Lepas ni wa cuba la telan walau wa memang tak boleh nak terima ..

Sedikit info tentang Habbatus Sauda -
Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain ”Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

Habbatus Sauda digunakan secara tradisional untuk beberapa keadaan seperti untuk menghasilkan kulit muka yang cerah, membantu merawat batuk dan asma, kencing manis, selsema, keguguran rambut, tekanan darah tinggi, masalah untuk tidur, sakit-sakit otot dan sendi, rasa loya dan muntah, mengurangkan kolesterol, merawat batu karang dan sebagainya ..

May 27, 2011

Quote for NIGHT .. Hug me tightly~

11:53 PM 0
Quote for NIGHT .. Hug me tightly~
Wa dah start hypostress .. Mungkin terlajak makan ubat melebihi dos .. Masa solat tadi hampir rebah .. Nak blogging pun wa dah tak tahu nak fikir apa .. Ok guys .. goodnitez :)

BYE!!!

Sesungguhnya GODAAN itu membuat aku alpa ..

10:05 PM 0
Sesungguhnya GODAAN itu membuat aku alpa ..
Tuhan ..
Sesungguhnya aku tidak mampu lagi berdiri ..
Dikala sujud aku meronta ..

Tuhan ..
DugaanMU sungguh jua mencabar sekelumit imanku ..
Tidak terdaya aku untuk berkata ..

Tuhan ..
Aku tahu akan hikmahMU dibalik dugaan ini ..
Namun seringnya aku alpa kerana kehendak diri ..
Aku tamak!
Dan aku ketakutan sendiri ..

Ya Rabbi Ya Quddus ..
KAU yang MAHA Memahami diri ini ..
dan KAU yang Mencipta diri ini ..
Lindungilah diriku dari terus dibelenggu nafsu ..
akhirilah nadiku dengan jalan diredhai-MU ..

Menaip entry about personal LIFE .. Orang tak famous macam wa .. Ada orang mau baca tak??

7:04 PM 4
Menaip entry about personal LIFE .. Orang tak famous macam wa .. Ada orang mau baca tak??
Tudia .. manjang tajuk entry .. Wa harini kemalasan nak hapdet blog sebab badan penat .. Nafas asyik tercungap .. Nak bagitau doctor .. wa malas .. Nanti kena warded lagi .. Lepas tu tak ada tindakan .. Choii!! Wa taknak mati kekerasan kat hospital .. Kalau ajal wa dah sampai .. Wa nak mati kat rumah .. Rumah ok RUMAH!!
Cait .. wa bukan nak cerita pasal mati .. Wa just nak mengomong kosong je sekarang .. Ahaaa!! Wa bukanlah seorang blogger famous .. Bukan juga seorang yang dikenali .. Wa neh just blogger bawahan yang saja mengisi masa lapang dengan berblogging sebab LIFE wa agak ZERO without NOTHING .. faham?? Tak faham pun sila la bebuat faham okeh!!

By the way .. Terima kasih untuk sesiapa yang merajinkan diri stalker wa punya entry sambil mendoakan wa bahagia dengan tutttttttttttttt!!!

Wa tau .. memang tak akan ramai yang baca cerita ceritun wa neh .. err .. wa pedulik?? Sumpah tidak .. Bagi wa .. jari wa menaip untuk melepaskan apa wa rasa .. Wa jarang bercerita dengan orang .. Wa jugak banyak menyendiri .. so blogging ni jalan mudah untuk wa bercerita ..

And that is the point WHY mama suruh wa jadi novelist .. Sebab dari kecik wa dah minat menulis cerita .. Cuma komplot dalam cerita rekaan wa tu tak la semenarik novel yang dibeli kat MPH ..

Sedari awal wa memang minat menulis dan menangkap gambar .. Tapi pergerakan wa agak terbatas membuatkan diri sedikit tekanan .. Plus wa seorang pencemburu tegar dimana ada sedikit hasad dengki dalam diri .. (Dengki dengan kejayaan orang lain) ..

So wa nak improved .. Enuff la dengan mengikut hati kepala sendiri ..

Thanks all yang sudi follow and follow segala macam cerita mengarut wa di dalam blog ini .. I will improved myself .. Doa-doakan lah ye :)

Nota lengan - Dah lama tak membaca .. Nak shopping novel lepas ni ..

Angan-angan yang perasan ..

2:40 PM 2
Angan-angan yang perasan ..
Salam Jumaat semua .. Hiks!! Actually rancangan asal nak buat entry lain .. Tapi tetiba macam tinggss!! Meletup idea lain yang merapu durja .. ececey ..

Perempuan mana yang tak pernah berangan nak jadi isteri kepada seorang suami yang sah .. kan kan kan??

Wa sedikit bahagia sebab wa dah lepas daripada kursus kahwin .. kahwin bebetul je tak mampu lagi .. Mama cakap kalau nak kahwin .. komitmen kena la tinggi .. ye la .. kalau dah kahwin tu .. Kita dah bersatu dengan keluarga lagi sebelah pihak ..

Kalau manusia yang pendiam macam wa .. Agak susah la nak communate dengan orang lain .. tapi harus jugak belajar untuk mix around together2 .. Sampai bila wa nak bersendirian je kan?? Lama2 bodoh sendiri ..


Sebenarnye lu orang faham ke apa wa explain ni?? Haikhhss!!

Wa selalu berangan dan berangan .. Andai wa jadi seorang isteri .. ececey .. Walaupun wa muda .. angan-angan ni wa pasang sebab naluri keibuan yang sangat tinggi ..

Wa .. Teringin nak masak untuk suami wa .. Wa .. Teringin nak basuh baju dia .. jaga dia .. Kandungkan anak dari benih dia .. wah .. angan-angan setinggi KLCC ..

Tapi ape2pun .. Biarlah wa ada satu kerjaya .. tak ada la orang memandang wa hina .. Kan??

Ok .. nak tido .. baBye!!

May 26, 2011

Frust tak dapat tengok Baadshah!!

11:45 PM 1
Frust tak dapat tengok Baadshah!!
Wuhuuuuuuuuuu!! Memalam butes ni .. lepas mandi wa terus la turun bawah .. Gegedik cari ais nak kulum-kulum .. Dah minum air asyik semput .. terpaksa mencari ais saje ..

Turun-turun je .. wa tengok abah melayan cerita Baadshah .. Dah macam ending sudah itu cerita .. wa sangat frust ok!! Dah lama tak layan hindustan .. Dulu selalu je beli CD hindustan tu .. Tapi lepas pindah semua CD berikut entah terpelanting celah mana entah .. grrrr!!

Sambung .. lepas wa tanya abah .. si Baadshah dah nyanyi ke?? Terus abah nyanyi lagu Baadshah .. Wa yang kekonon emosi ni terus ketawe sambil dicium mama tercinta .. Mentang-mentang wa dah comel .. Asyik mencium wa je mama ni .. Hee~

Tuan Baashah .. Bila ulangan lagi?? Suka tengok Tuan Baashah menari .. agaga ..

Ok lah .. entry penutup hari ni .. Lepas ni nak blogwalking je .. And tido lepas tu ..

Nitez (",)

Sing and .........

6:36 PM 0
Sing and .........
Tak ada kena mengena dengan tajuk diatas .. haikkhss!! Rajin betul wa menghapdet belog wa yang tak berapa nak kefemesan ni ..

Sesambil mengelap + mengemas kan kan kan .. wa macam dedengar ar lagu ala-ala oldschool ni .. Mood kan tengah jiwangsss .. So wa dengar ar lagu semacam beroken harted ni .. Eceh KONON!! *Sambil angkat kening macam The Rock is cooking*

Penah dengar lagu Hello by Lionel Richie?? Tadi wa dengar instrumental je sambil sing .. Well .. Wa nak beli keyboard memang tak termampu la .. Nanti nak mintak cuzen wa ajar main Violin .. Wahh!! Anak-anak Johor ni kan memang jiwa seni ..

SERIOUS!! Lagu Hello ni telah membuat wa tacink sambil ketawa berdekah-dekah .. Sambil kemas rumah pun wa boleh berangan ball room dance .. Erhhh!! Tak ada siapa nampak so ada wa kisah?? By the way .. lagu ni buat wa teringat2 zaman bercinta muda-muda dulu .. Duduk tempat tinggi dimalam hari .. Sekarang dan nenanti pun akan tetap muda kau! Jangan nak ngengade cakap mak dah tua ..

Mematik la wa ingat Lionel Richie ni MamatSalleh ..
 Dari kecik melayan lagu beliau .. 
Hari ni baru google muka beliau .. wa memang hebakkk!! 
Terima kasih kawan-kawan ..


I've been alone with you inside my mind ..
And in my dreams I've kissed your lips a thousand times ..
I sometimes see you pass outside my door ..
Hello, is it me you're looking for? ..

I can see it in your eyes ..
I can see it in your smile ..
You're all I've ever wanted ..
(and) my arms are open wide ..
'Cause you know just what to say ..
And you know just what to do ..
And I want to tell you so much, I love you ...

I long to see the sunlight in your hair ..
And tell you time and time again how much I care ..
Sometimes I feel my heart will overflow ..
Hello, I've just got to let you know ..

'Cause I wonder where you are ..
And I wonder what you do ..
Are you somewhere feeling lonely ..
 or is someone loving you? ..
Tell me how to win your heart ..
For I haven't got a clue ..
But let me start by saying, I love you ..

Hello, is it me you're looking for?
'Cause I wonder where you are ..
And I wonder what you do ..
Are you somewhere feeling lonely  ..
or is someone loving you?
Tell me how to win your heart ..
For I haven't got a clue ..
But let me start by saying .. 
I love you ...

Gile meaningful song kan kan kan?? Wa layan lagu ni dari kecik beb .. Kalau dengar je wa nangis walaupun wa tak faham ape lirik lagu ni .. agagaga!! Yang penting wa memang baik!! TERBAYEKKKK!!

Keluhan jiwa si brutal - Hari ni malam Jumaat .. jejengggggggg!!

ok .. baBye!!

Ya Allah .. dadaku kembali sakit!

2:57 PM 2
Ya Allah .. dadaku kembali sakit!
Mood sedikit huru hara sebab dada wa sangat-sangat sakit .. Nafas dah tak betul .. Tak tahu apa masalah .. hampir 2 ke 3 minggu dah macam ni .. Acapkali jugak sesak nafas bila tidur .. Kadang wa menangis .. Tak habis lagi dugaan wa ..

Mama pun dah tak sanggup tengok wa macam ni .. Tapi ape harus wa buat .. Tiba-tiba sakit tu nak datang .. redha je la .. Airmata je jadi peneman wa sekarang .. Makin melawan sakit .. makin tidak termampu ..

Kadang wa senyum .. Sebab incik kekasih kata senyum itu penawar segala macam penyakit .. tapi dalam senyum pun airmata jatuh .. err .. Macam mana?

Gambar pinjam yang tak ada kena mengena ..

Wa dah penat rest .. wa dah penat makan ubat .. Grrrr!!! Kesabaran tak berapa mahu utuh ni :(

Hanya auni - Mood seperti down tetibe .. Bukan pasal peyed .. Just mungkin too much think?

Wahai PC .. Setelah banyak kali kau di-rugul ..

10:03 AM 0
Wahai PC .. Setelah banyak kali kau di-rugul ..
Kesian PC wa dah hilang kesucian setelah wa menghilangkan kesucian beliau .. Caitt!! Dah banyak kali masuk virus .. Tak insaf-insaf .. Masih je buat hal .. PC .. Lu je la semangat wa untuk terus menaip sekarang ni .. So tolong jangan rosak-rosak lagi .. Wa dah tak sanggup merugul kesucian lu ..

Bukan apa .. Kerap sangat 'merugul' sampai tahap PC ni makin slow akibat terlalu fobia dengan wa .. Tak ke macam kesian?? Ingat wa kejam ke nak rugul hari-hari .. wa penat ok!!

Kalau masih slow mellow jugak .. terpaksa la anda kucampak jauh dari sudut qalbuku .. Maaflah PC .. wa start nak bekerja ni .. Internet kena laju .. program kena laju .. Ni asyik dok stuck and stuck .. Wa naik tensen tau .. Hishh!!


Hanya auni - Rugul yang wa maksudkan adalam format T___T .. karang ada yang kata wa kurang pendidikan moral plak .. wahkahkah .. Rugul PC?? Very the tak ada kerja la gitu!!

Okeh!! BaBYE!!

May 25, 2011

10 Things I Love~

11:09 PM 0
10 Things I Love~
Agaga .. entry yang hampir menghalau wa jauh ke katil untuk tido sepuasnya untuk memulakan hari baru sebagai seorang manusia yang berguna .. Cewahh!! You gooo gurlzzz!!
Novel
Wa memang suka baca novel .. Sangat suka .. Kadang-kadang wa baca novel sampai masukkan diri wa dalam cerita tu .. Salah satu tebiat wa terhadap novel adalah design pada buku tersebut .. kalau wa rasa macam cantik .. Wa beli je .. Kadang English Novel wa ambil masa bertahun nak habiskan .. Tapi geram je design chantekkkk gilosss!!

Kotak
Kotak??!! Wa suka kotak yang design-nya agak pelik-pelik .. Atau yang menarik hati wa .. Tapi half kotak-kotak collection wa sudah terbuang akibat anai-anai tebuk dengan megahnya .. Sedih okeh!! Huh!! Lupa nak mintak kotak rokok kat Mr.Tubby .. Kotak rokok tersebut sungguh unik ..

Kucing @ Hairy Pets
YES!! Wa memang cat lover .. Wa pernah ada almost 20 ekor kucing .. Tapi ada yang mati abah langgar .. Ada yang kena culik .. Ada yang dibuang .. And now sekor kucing pun tak ada .. Wa pernah menangis sebab kucing wa mati depan mata wa .. Lelagi kucing tu memang sejenis yang manja and bijak .. Buat masa ni .. disebabkan ada semput terlampau .. Mama mengHARAMkan pembelaan kucing dirumah .. Ok .. so sadiss .. Takpe takpe .. Tunggu wa ada duit lebih .. Wa suka tido dengan kucing .. haikkhhs!!

Menari
Walaupun wa kalau menari macam kayu gitu .. Tapi wa apa pedulik?? As long orang tak nampak kekayuan wa menari .. Tapi wa hanya mampu menari kalau tak ada orang .. Dah KAYU .. malu ar dow kalau orang nampak ..

Berangan
Berangan itu sesuatu yang sungguh indah .. Kau berangan la macam mana pun .. Orang takkan kisah pun .. Wa suka berangan jadi hindustan .. Menari-nari kat rumput lah .. Cintun sana sini .. Piuhhhhh!! lomentik sey ..

Movie/Wayang
Wa memang suka tengok movie .. Kalau suruh wa pilih tengok kat rumah atau panggung .. I will damn choose panggung la .. Entah .. Macam kita bley act yang kita yang tengah berlakon dalam tu .. amacam?? Hebakkk gila wa kan kan kan??

Karaoke
Wa suke menyanyi .. melalak .. lelagu mesti tahap matik punya jiwangsssss ar .. Dari kecik wa memang gila karokks .. Memang tabley buat ape la .. hati je qudus .. Kuat melalak ok ..! Lalala~

Duit
Haa!!~ Wa memang suka duit .. suka sangat-sangat-sangat!! Wa lagi suka pegang duit sendiri .. Tapi kalau tak ada duit sangat tu .. Mula ar rompakan mama @ abah .. ngehngehngeh .. I like merompak!! Wa langsi .. Wa mati .. bye!!

Cerita Romantik & Fantasy
Huh!! Yang ni very-very the like la .. Wa suka filem epic .. Romantik tu standard cerita matsaleh ar wa layan .. Kalau malay ni .. Kureng dan kureng .. Yang pasti wa suka cerita romantik sebab wa memang romantik .. eceh!! pooodahhh!!

Suka makan pedas
Memang sangat suka .. Biar berpoloh-poloh takpe .. Tapi harus pedas .. Sebab kalau tak pedas serius tekak tak boleh nak terima .. Dah dari baby di-didik makan cili api .. Kalau pedas tu .. Selera makan ni wa cakap lu .. memang meluap-luap ..!! Depressed macam mana pun aku tibai makan kalau dah pedas ..

Errr .. Dah .. nak tido sebelah mama .. esok nak membantu mama masak Sambal Petai!! OooBaBye!!

No Title .. Boleh??

7:32 PM 2
No Title .. Boleh??
Err .. Sesaja nak menaip just because quiet boringgggss here!! Menggunakan my adik punya lappy untuk menaip .. Kerinduan tiba-tiba menjengah .. ahh .. Very the ayat sastera .. Today .. Adik-adik wa pergi melayan mubie .. Wa nak follow tapi wa macam ... Erhh .. Wa tak boleh keluar dengan sesiapa .. Bukan pasal izin atau tidak .. Tapi the things that .. wa dah terbiasa keluar denga Mr.Tubby .. Macam janggal seh kalau keluar dengan anyone else .. Even dengan hadik-hadik wa .. susah dow .. So better duduk rumah gemokkan badan walau makin kurus .. err .. Boleh??

Lepas tu tadi abah shooting under arahan Opie Zami .. Jadi pelakon extra je pun .. Driver taxi je .. ahaks!! Siap offer diri jadi pelakon extra .. Bukan abah offer diri abah je .. dengan anak dia ni . .dia pegi offer .. Wa tak minat blakon abah ehh ..

By the way .. rambut wa dah kembali afro!! Dah tak comel macam semalam walaupun makteh panggil wa .. "MY BEAUTIFUL GIRL" .. Entah kenapa semalam semua puji wa .. Adakah wa nampak terlalu depressed sampai dipuji begitu .. haikkkss!! Entah!!Entah!! alhamdulillah .. Sesungguhnya kecantikan itu juga milik Allah taala ..

....... Macam mana nak disiplinkan diri??Any idea untuk pendirian tetap??Tulun!!Tulun!! Wa nak jadi someone ni .. err .. Penulis novel?? Can?? Itulah cita-cita asal dari zaman sekolah sebelum impian mau jadi photographer .. Agak-agak wa boleh ke jadi penulis?? Urhh banyak tanya!! 

Hanya auni - Dari duduk rumah tak buat apa-apa .. baik buat something yang datangkan hasil .. kan kan kan?.. Wa nak kumpul duit bebanyak .. lepas tu .. KAWIN!! urppss!!

I Love You (",)

4:22 PM 0
I Love You (",)
Dah lama tak layan lagu Celine Dion .. This some of powerfull song untuk orang macam wa .. haha .. First wa dedicate song for someone I damn in love .. I love u .. I love u .. And I mean it .. May I've got time to prove it ..


I must be crazy now
Maybe I dream too much
But when I think of you
I long to feel your touch

To whisper in your ear
Words that are old as time
Words only you would hear
If only you were mine

I wish I could go back to the very first day I saw you
Should’ve made my move when you looked in my eyes
’cause by now I know that you’d feel the way that I do
And I’d whisper these words as you’d lie here by my side

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

So today, I finally find the courage deep inside
Just to walk right up to your door
But my body can’t move when I finally get to it
Just like a thousand times before

Then without a word he handed me this letter
Read I hope this finds the way into your heart, it said

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

Well maybe i, I need a little love yeah
And maybe i, I need a little care
And maybe i, maybe you, maybe you, maybe you
Oh you need somebody just to hold you
If you do, just reach out and I’ll be there

I love you, please say
You love me too
Please say you love me too
Till the end of time
These three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together

Oh, I love you
Please say you love me too
Please please
Say you love me too
Till the end of time
My baby
Together, together, forever
Till the end of time
I love you
I will be your light
Shining bright
Shining through your eyes
My baby

Bye!! Nak tido and praying for happiness ..

Kaum adam sangat BENCI kalau kaum hawa ........

3:15 PM 0
Kaum adam sangat BENCI kalau kaum hawa ........
Afternoon all!! Lunch sudah? Time to update .. selalu kaum hawa ni akan sentiasa blame people .. iaitu kaum adam .. kan kan kan?? Setuju?? Ok setelah memenatkan diri research .. Saatnya daku menaip sendiri guna jari kaki ..


Suka mengambil kesempatan
Banyak perkara yang boleh dikaitkan dengan mengambil kesempatan ni .. Contohnya macam mengikis duit .. Mengambil kesempatan andai diberikan peluang .. (Tak kisah peluang apapun) ..

Gedik
TERLAMPAU gedik jugak bukan pilihan lelaki .. Gedik boleh tapi jangan la terlalu show off sangat kegedikan tu .. No no no .. Gedik itu manja .. so just gedik seadanya saja ..

Suka memendam perasaan
Lelaki paling tak suka perempuan yang memendam and at last .. dorang emo .. Lepas tu segala tuduhan akan dituduh kat lelaki tu .. ish .. tabbaik tabbaik!!

Cepat meragui lelaki
"Ooooo... kau curang ye?" ... Kalau sekali dua mungkin kaum lelaki ni boleh terima .. Kalau dah banyak kali .. dorang rimas dow .. Lelagi kalau betul dorang tak curang .. Tapi asyik difitnah gitu .. Cer letak tempat korang kat tempat dorang??

Suka berahsia
Kekadang lelaki pun akan meragui kaum gadis .. Lagi-lagi kalau kaum gadis ni sangat la suke berahsia .. Bagi lelaki .. itu bermaksud tidak jujur .. Dan mereka akan terus memikir bukan-bukan ..

Terlalu mengongkong
"U keluar dengan minah tu buat ape?U menduakan i ke?"... Girls .. lelaki kalau sayangkan kita .. mana dia pergi pun kita tetap ada dihatinya .. Dia layan 1001 perempuan pun .. Kamu tetap yang paling utuh dalam hatinya .. Kalau terlalu mengongkong ... mereka akan menyampah dan melabelkan gadis terlalu mengongkong ni sebagai seorang yang terlalu mengada-ngada ..

Tidak pandai berdikari
Terlalu mengharapkan semuanya kepada mereka .. makan la .. minum la .. pakai la .. SEMUANYA guna duit dorang .. Haipp .. Boleh je nak guna .. tapi janganlah sampai kamu dilabel materialistik .. Tidak pandai berdikari juga mereka klasifikasikan sifat ini sebagai LEMBIK!! Tak cool langsung .. So?? Belajarlah berdikari dan tidak mengharapkan kekasih semata .. apa yang penting?? KERJASAMA!!

Ok guys .. Bye!

Hanya auni - Memperbaiki diri lebih baik dari menuding jari ..Terima kasih kamu atas nasihat ini ..

Sebuah warkah buat kekasihku nun disana ..

1:51 PM 0
Sebuah warkah buat kekasihku nun disana ..

Saatnya takdir menemukan kita ..
Dan saatnya matamu dan mataku memandang ..
Aku kini milikmu ..

Saatnya gelodak jiwa bertengkar ..
Kita terlalu jauh sehingga tiada tergapai ..

Kita hanya manusia yang diberikan hati untuk menilai ..
Sayangku padamu tidaklah dapat ku kongsikan bersama yang lain ..
Cintaku padamu hanya satu ..
Tak mungkin juga akan ku bahagikan bersama yang lain ..

Sayang ..
Jika disaat kini kamu terlalu bersedih ..
Akan kudoakan kamu bahagia ..
Jika kamu dikala ini kesempitan ..
Akan kudoakan kamu diberi kelapangan ..

Hatiku terseksa melihat kamu sentiasa bersedih ..
Andainya itu kealpaan dari diriku ..
Mohon ampun dengan nama Ya Allah ..

Aku ingin menjadi penjaga hatimu ..
Aku ingin menjadi bidadarimu ..

Dengan izin-Nya ..
Aku sentiasa mendoakan
Jiwamu tenang ..
Jiwamu tiada gundah ..

Kerana takdir Allah aku jatuh cinta dengan kamu ..
Dan akan kucuba bahagiakan kamu andai aku masih mampu ..

Semoga Allah meredhai ..
dan semoga kesedihanmu akan beransur ..

Senyumlah .. Jika itu segala ubat yang bisa membuatkan dirimu tenang ..


Ya Allah ..
Izinkan aku pula yang membahagiakannya ..

May 24, 2011

Bila saya GOJES .. saya rasa YAKIN!!

6:36 PM 0
Bila saya GOJES .. saya rasa YAKIN!!
Awan nanooooo!! Agaga .. takde kena mengena .. wa kat rumah atok ni .. Lepaking tunggu nak jumpa Makteh yang nak berangkat pergi umrah esok .. Alhamdulillah boleh kirim doa ..

Haa!!~ Sampai rumah atok tadi kan kan kan .. Dorang pepuji wa punya rambut yang comel .. Wa tak sangka wa memang comel hari ni .. Walaupun mukaku pucat dan lesi .. Wa tetap comel .. Harini je la comel .. esok tak comel dah sebab rambut kembali curly ..

Secomel lah ini baby .. C
omel kan kan kan?? Comel ke Gojes??KONPIUSSSSSSS!!!

Harini rasa tercomel sebab rambut daku dibelow-below sampai lurus .. semua cakap wa comel ok .. bangga gilosss .. muah muah muah!! kat diri sendiri .. haikkkk!!

Yang penting .. wa nak menuju puncak .. Menuju ke mana?? InsyaAllah .. adalah .. *Kekenyit mata*

Kerana stress terlampau .. Rambutku jadi pendek ..

4:06 PM 2
Kerana stress terlampau .. Rambutku jadi pendek ..
Ahakss!! Comel tak??Comel tak?? Rambut wa yang dah melebihi bahu now kembali pendek sampai ke telinga .. ala-ala boycut gitu .. Haa~ actually mama amik cuti sebab anak dia ni terlalu depressed .. eh perasan ..! Tak tak tak .. Mama cuti sebab dia migrain .. Lepas tu wa dengan alasan .. "Mama!!orang stress!!" .. Maka mama pun ajak la wa pergi saloon ..

Dekat saloon .. kan kan kan .. Mama suruh la Uncle tu potong segala rambut-rambut wa yang bercolour tu .. Sekalik kan kan kan .. Rambut wa macam pendek giloss .. Huduh je .. Tapi dulik ape .. memang niat mahu buang semua colour kat rambut .. So dah cecantas rambut yang ade kaler-kaler tu .. taraaaaaaaaaaaa!! My hair very the buruk .. Tapi mama cakap comel ..Dah uncle tu pun cakap comel .. agaga .. maka the conclusion is .. wa memang comel!!Tak tak .. gojes je ..


Kan dah kata wa gojes .. kan kan kan?? Ehh!! macam ni la rambut wa .. dah sudah .. wa nak pergi sumwhere ..  Bye~

Wake-up GURL!! You was STRONG!!

6:49 AM 0
Wake-up GURL!! You was STRONG!!
A few weeks asyik down?? Dont ask me why .. And I will be iggy whatever now .. Allah itu adil .. Yes .. I am not so strong to bears everything .. I'm not somekind who is just take it easy or just let go every moment I've misses  ..

Dah!! Just mengulit kenangan yang tiada penghujung .. Angan-angan itu indah .. To realiti tak mungkin .. 

Wa nak tukar karier jadi penulis .. Boleh?? Guys .. Sokong wa ok .. 

Penulisan itu mungkin wa akan buat kisah benar tentang kehidupan wa .. Tak kisah lah mengenai  apa .. Kali ni biar wa bergerak sendiri .. 

Tak tetap pendirian?? YES!! Wa nak jadi tailor .. Tapi diri ini tak mampu .. Doctor tak galakkan sebab tulang wa hampir reput .. Mungkin membawa effect yang lagi teruk .. Menulis adalah karier wa .. Dan ramai yang sokong .. Biarlah apa orang nak cakap .. Wa tetap wa .. Wa seorang PENCARI .. hidup ini indah .. Wa akan ambil iktibar ..

Terima kasih sebab sentiasa ada ketika diri ini memerlukan .. 

Jiwa Auni - Belajar menerima Qada dan Qadar .. ALLAH lebih tahu :)

Biarkan angin lalu membawa pergi ..

5:56 AM 0
Biarkan angin lalu membawa pergi ..
Sebangun wa dari pagi .. Cecelik mata dah ternampak dia ..

Janganlah KAU ingati aku tentang kenangan kami andai itu buat aku sakit ..
Andai kesabaranku ini membawa hikmah .. Sabarkanlah aku ..
Sesungguhnya ENGKAU Maha Pengasih dan Penyayang ..


Kuatkanlah jiwaku yang semakin kosong ..
Kuatkanlah ragaku yang semakin hancur ..
Kuatkanlah hatiku yang semakin pedih ..


Semua terjadi atas kehendak-MU ..
Jadikanlah aku seorang yang ikhlas untuk semua ini ..


Aku rindukannya lebih dari apapun ..

May 23, 2011

Kenapa saya harus cemburu melihat mereka BAHAGIA??

11:00 PM 0
Kenapa saya harus cemburu melihat mereka BAHAGIA??


Sayang....
..... Biarkan mereka bahagia ..... 
Kerana kebahagiaan kamu milik Allah .. (",)
...........................................................................................

Andai itu takdir-Nya ..

7:37 PM 0
Andai itu takdir-Nya ..
Wa bukanlah seorang muslimah berjaya .. wa seorang yang meniti hari-hari untuk kembali kepada yang Maha Pencipta .. Dunia hanya pinjaman yang tak mungkin akan kekal .. Begitulah kehidupan wa .. Walaupun amat berat untuk wa memikul beban yang kini wa rasa .. Tapi wa tetap cuba .. Takpe .. Sungguh wa dah tak mampu .. wa akan terus cuba sebab Allah bersama wa ..

Walaupun semua hanya pinjaman demi sedikit kebahagiaan untuk wa merasakan apa itu CINTA .. wa dah bersyukur .. Wa bukanlah seorang sufi yang mampu menjangkau sebuah syurga .. Wa hanya merasa nikmat Allah yang sebentar ..

Sungguh wa tidak kuat .. lepas satu dugaan .. satu lagi dugaan yang datang buat wa rasa dunia ini kejam dan sungguh tidak adil .. Kenapa dari kecil .. bahagia itu hanya sebentar singgah di kamar kehidupan wa?

Wa tahu wa kurang sempurna .. Apa lagi cacat dan berpenyakit .. Wa tak mintak dilahirkan begini .. Wa cuba jadi kuat dan katakan pada dunia yang wa mampu hidup atas kaki sendiri .. Tapi meleset bila perasaan yang dianugerahkan ini sering bermain di benak hati .. salah wa lagi?

Andai ini tersurat untuk wa .. Kiranya sehingga nafas terakhir juga wa tidak pantas untuk seorang kaum bernama Adam .. wa redha dengan suratan itu .. 

Masa hitam dan gelap wa dulu sungguh buat wa tak mampu berdiri ..Tetapi hadirnya insan yang dipinjamkan untuk buat wa bersandar .. Telah buat diri ini bangkit semula ..
Wa bukanlah seagung kaum syuhada .. wa hanya insan hina yang jijik .. Andai dapat wa undurkan masa lalu .. wa tak harap ini terjadi kepada wa ..

Ya Allah .. terima kasih kerana menghadirkan seseorang yang menjaga hati ini .. Terima kasih kerana Kau hadirkan dia untuk membuat aku rasa secebis CINTA .. Dia milik-MU .. dan aku redha ... Walaupun airmata ini tidak pernah kering sedikitpun .. Bahagiakanlah dia ..

Kau bagaikan PELANGI ..

2:00 PM 0
Kau bagaikan PELANGI ..

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

Terima kasih sebab pernah menyayangi aku Sayang .. (",)

May 22, 2011

Aku yang kau panggil SAYANG ..

8:30 AM 0
Aku yang kau panggil SAYANG ..
Pepagi wa dah jiwangsss-kan diri .. Entah apa sebab .. Err .. Siapa Khairul Idlan ni .. Ahaks!! wa tak kenal .. tapi lagu dia meruntun jiwakuh!! Tak memasal airmata jatuh lagi .. Grrr!! kalau tak menangis .. boleh?? Dah .. Lepas ni macam nak sambung tido .. Nafas makin sesak .. pakai minyak incik kekasih bagi pun macam tak jadi apa .. segala macam minyak wa pakai tau .. Entah kenapa la dada ni rasa membeku .. ( "UBAT" sebenarnya dah lama tak muncul .. )


Rest in PEACE .. Again .. 

Ujian Allah - Diuji sehingga airmata terlerai ..

6:16 AM 0
Ujian Allah - Diuji sehingga airmata terlerai ..
Assalamualaikum ..

Manusia tidak akan lepas menerima sesuatu ujian dari Allah taala .. Kenapa kita sering diuji?? Sesungguhnya Allah itu Maha Pengasih dan Penyayang .. Kadang-kala bila kita terlalu bahagia .. kita lupa akan DIA .. dan bila kita sedih .. barulah kita sujud kepada-Nya ..

Ada manusia tidak dapat menerima ujian .. maka bunuh diri jalan paling mudah .. nauzubillah .. Jujur .. adakala wa sendiri sampai nekad .. menyalahkan yang Maha Kuasa .. "Kenapa bahagia itu hanya sebentar?Kenapa ditarik semula kebahagiaan yang telah diberikan?"

Namun bila memandang suatu sudut .. wa sedar .. Wa telah jauh terpesong .. Wa terus lupa akan DIA .. dan bila wa sedih .. DIA-lah tempat wa mengadu .. Disitu wa nampak suatu hikmah .. iaitu dugaan yang diberikan adalah untuk dekatkan diri kepada-Nya ..

Kiranya masih ada kesempatan untuk wa kecapi bahagia .. wa tidak mahu terus hanyut dengan diri sendiri .. Wa mahukan kebahagiaan yang di-redhai .. Wa mahu menjadi halal disisi seorang Adam .. Alhamdulillah wa sentiasa diuji .. La tahzan .. Innalaha ma'ana ..

May 21, 2011

Kali terakhir ku lihat WAJAHMU ..

12:53 PM 1
Kali terakhir ku lihat WAJAHMU ..
Mood sebelum tido semule .. sebab wa x faham kenapa ubat budak kecik boleh effect sebegini teruk ke atas diriku .. Kalau incik kekasih amik ubat selsema memang sepanjang masa dia tido .. kali ni my turn .. and guess what .. Semalam hidung wa berdarah .. shhhhh!! Tak bagitau mama .. agaga ..

Dah .. Wa nak dengar ini lagu sambil menangis (tipu lah!) and tido lepas tu .. Bye!


Dalam dakapan senja
Kurenungi sinar matamu
Berat rasa melepaskan
Dikau pergi

Dingin hembusan bayu
Lemah longlai langkah kakimu
Lambaianmu kian jauh
Dari mata

Malangnya...
Bencana menimpa
Kau telah pergi untuk selamanya
Tak kembali

Pada saat terakhir
Kumelihat paras wajahmu
Kau bisikkan hanya sayang
Kepadaku...
---------------------------------------------------------------

Only Auni - Lagu ni pasal pergi tak kembali kan kan kan?? Kenape wa layan lagu ni?? Arhh entah!! Nitez!! Semoga my future sentiasa mendapat perlindungan dari-Nya .. amin~

Bila saya tak mampu BERDIRI ..

9:33 AM 0
Bila saya tak mampu BERDIRI ..
Morning .. Mata masih mengantuk akibat ubat semalam .. Kepala sedikit pening .. Ikut hati kemalasan mau solat Subuh .. Tapi melawan jugak rasa tu .. Plus mama dah membising pagi-pagi sebab anak perempuan dia ni kejut berkali-kali tak bangun .. KEJUT??! Ok .. Wa rindu jadi alarm si kekasih .. Sekian ..

Semalam pergi Tesco .. Tiba-tiba jugak teringat incik kekasih .. Last ke tesco dengan incik kekasih around Disember 2010 @ January 2011 something .. Ape yang buat wa teringat is .. Bila wa dah tak mampu berjalan ..

Berjalan sendiri dengan berjalan dengan memimpin tangan itu lain .. Memimpin tangan incik kekasih .. wa rasa kuat walaupun lemah .. tapi semalam .. wa rasa nak pengsan .. hampir diserang heart attack balik .. Mana-mana wa pergi .. dibayangi wajah incik kekasih .. grrrr!! Sampai bile entah wa tak tahu ..

Wa cuba berdiri sendiri .. Tapi terjatuh jugak .. TERJATUH?? Ingat incik kekasih punya statement .. "Terjatuh memang sakit .. kadang luka .. learn to stand after u fall" ..Definitely!! Dia la semangat bila wa down ..

Dah! Nak sambung tido lagi .. struggle sesaja nak keep hapdet .. Lately asyik mimpi peluk incik kekasih je .. Rindu sangat kot?Boleh?
Bye =)

May 20, 2011

Monolog Diri~

10:39 PM 0
Monolog Diri~
Ya Allah Ya Tuhanku Yang Satu dan Yang Quddus ..
Andai diberikan CINTA itu kembali ..
Janganlah biar aku alpa untuk CINTA kepada-MU ..
Sesungguhnya aku manusia yang selalu leka ..

Ya Allah Ya Rabbi ..
Ikhlaskanlah aku dalam sesuatu hubungan ..
Aku ingin berCINTA kerana-MU ..
Dan perasaan CINTA itu buat aku kini dekat dengan-MU ..

Andai CINTA itu kembali ..
Berikanlah kesempatan kepada kami mencari sinar Nur-Hidayah-MU ..

Limpahilah kebahagiaan itu kepada diriku yang kerdil ini ..
Agar aku bisa tersenyum sehingga aku kembali ..
ke sisi-MU ..

May 19, 2011

Saya R.I.P seketika ~

9:45 PM 0
Saya R.I.P seketika ~
Huh!!
Bukan bunuh diri ok .. tak tak .. walaupun agak emosi kebelakangan ni .. tak gamak nak mati .. Kalau tarik nyawa sendiri terus masuk syurga takpe la jugak .. ahaks!!

Okesh~! Wa sedikit melawan sakit sekarang .. Seriously .. wa memang dah tak kuat .. dua kali kena serang heart attack .. Now urat kepala dah tarik kebelakangan ..

So .. wa macam nak rest dari blogging for the moment .. Tak tahu la berapa lama .. Barah otak?? Huh!! tak mungkin!!

Ok guys .. selamat beloging .. doakan wa cepat sembuh okeh .. Supaya wa boleh kawin cepat .. eceh mengarut .. Who wanna marry me?? *ok dah .. menggatal*

Ok lah .. entry bukan mintak simpati .. suka wa la nak taip .. blog wa ape .. Kasar?? Maaf .. kepala sedikit biol today .. sumpah wa tak tertanggung .. tapi wa cuba kuat semangat .. hurmm .. KALAUlah ...

DAH!! wa taknak emosi .. Rest In Peace .. Salam~

Bye!

Daripada-NYA kita datang .. Kepada-NYA kita kembali ..

4:06 PM 0
Daripada-NYA kita datang .. Kepada-NYA kita kembali ..
Assalamualaikum ..
Hari ini wa agak dukacita sebab pemilik blog Telordibasuh meninggalkan kita untuk selama-lamanya .. Sedikit memberi keinsafan diri ini .. Hari ke hari wa asyik mendapat khabar seorang demi seorang blogger yang meninggal .. Salam takziah untuk keluarga arwah ..

Bilamana dan bilamasa kita dalam kesedihan .. ada orang yang lebih sedih daripada kita .. Teringat saat wa tidak  boleh menerima pemergian arwah opah .. itulah kali pertama wa tengok seorang yang wa sayang pergi mengadap YANG MAHA PENCIPTA ..

*Dalam kenangan*

Semoga arwah Telordibasuh ataupun nama sebenarnya Abdul Hakim bin Mohd Kamal, ditempatkan bersama orang-orang beriman .. Al-fatihah~

May 17, 2011

Learn from MISTAKES~

3:19 PM 0
Learn from MISTAKES~
Tak ade ape-ape nak taip .. Just quotes from Albert Einstein ..
Sebab inilah yang buat wa makin dewasa .. Thanks Albert!!

ok bye!

Makan MAGGI pun MUNTAH .. Mengidam BAWAL POWER kembali~

10:46 AM 3
Makan MAGGI pun MUNTAH .. Mengidam BAWAL POWER kembali~
Huh!! Entry jelingan seketika .. Wa baru lepas makan Maggi sebab kelaparan walaupun wa tau tekak tak boleh terima dah segala Mee Maggi ni .. Tengah-tengah makan .. buwerkkkkkk!! Hamik kau!! Aku muntah dengan penuh perasaan gitu .. Rasa nyesal gile plak sebab makan .. puas sumbat mee maggi tu .. mula-mula loya tekak .. lepas tu .. lepas tu .. Keluarlah semua apa benda kejadah yang wa makan tadi ..
Sorry la Maggi .. U not in my taste lagi la ok? ..

Dengan ini wa ber-ikrar tak akan MAKAN MAGGI lagi .. 
(sambil angkat 3 jari)

So the conclusion is?? Pagi ni perut wa kembali kosong .. nak nangis rasanya .. tiba-tiba pulak .. nak makan ubat pun tak berani .. takut pengsan sorang-sorang kat rumah .. mama abah balik petang-petang kang ..

Dan perut kosong .. harus la wa terasa nak makan itu ini .. dah seminggu lebih wa tak makan nasik .. Makan tu makan .. tapi jamah 2-3 suap .. Pastu loya tekak balik .. Entah kenapa jadi macam ni .. Berat badan makin kurang woooo !! Sobbsobb!! Tak patut sungguh ..

Wa .. sebenarnya mengidam balik nak makan kat Bawal Power .. Tekak ni teringin balik nak makan lauk-lauk kampung .. Wa nak masak tapi tak ada apa pulak dalam ice-box ni .. Aduhai .. perut dah kempis .. tak buyut macam incik kekasih dah .. wa sedih .. hukhuk .. *nangis kejap*


Nak ajak mama .. tapi adik-adik wa and abah tak melayan makan-makan macam ni .. Memang la situ area foodcourt .. tapi Mama bukan jenis yang nak pegi jauh-jauh smata-mata untuk makan .. Terpaksa wa kebulur hari ni sesorang kat rumah .. :( Sila cakap padan muka kat wa ..

Kenapa Bawal Power?? Sebab wa dah addict dengan dia punya simple menu .. Menu dia just ..
• Ikan (selain sotong,ayam....)
• Kuah kari
• Sambal belacan
• Sambal kicap
• Ulam

So simple the menu kampung camtu .. sebab wa memang tak suka lauk yang too heavy depan mata .. Masa kecik-kecik dulu arwah opah rajin lah masak kari .. sambal belacan mesti mau tumbuk .. tak main la blend2 bagai .. Ahh itu zaman arwah opah ade .. sekarang wa cucu yatim piatu .. sebab dah tak ada atok nenek (blah mama) .. Selalu waktu sesorang ni boleh jugak gosip ke .. kongsi citer dengan arwah opah .. now .. I'm Mrs Lonely .. bukan NOW .. TODAY!! actually ..

Monolog diri - Saya menangis sebab LAPAR sahaja!

Ok bye!! :(

Just YOU i wanna MARRY sayang!! ^^

9:30 AM 0
Just YOU i wanna MARRY sayang!! ^^
Morning!!! How are you today readers?? Selamat Wesak Day ok!! Wa tinggal sorang-sorang ni .. Mama abah and adik-adik wa dah melancong kat Terengganu sana ..

Pagi-pagi lepas solat subuh .. dengan badan yang tak mandi lagi .. wa terus bukak u-tube .. melayan lagu sampai bosan .. tapi tak bosan jugak .. Breakfast pun tidak lagi ni .. Tak tahu la nak jamah apa .. Lately susah nak makan .. tekanan je selalu .. Mana tak kurus .. Haih!! Risau sungguh badan makin kurus ni ..

Layan dan layan .. Wa bukak je lagu Auburn .. PERFECT TWO .. so sweet this song .. tersengih-sengih je wa dengar .. hikss!!~


Ok .. sekian terima kasih ..

Diriku yang gojes ♥
Hari-hari saya cuba senyum sebab selalu rasa awak ada dekat dengan saya!

Bye!

May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

4:28 PM 9
BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI
Dah lama tak join any segmen .. Blogwalking pun dah lame tak dilakukan .. sebab masalah kesihatan tunggang terbalik yang amat sangat .. So amik masa sket nak menambah entry untuk hari ni .. Join segmen BamBen .. Before this dah pernah join Bicara Cinta .. Now nak join lagik ^^


Pendapat mengenai dunia PERCINTAAN??

Errr.. CINTA tu PELENGKAP KEHIDUPAN .. wa bukan tau sangat istilah bercinta ni .. actually .. wa tak pernah bercinta .. couple selalu .. Kenal dengan incik kekasih buat wa makin matang dalam percintaan .. Cinta itu pengorbanan .. Cinta itu keikhlasan .. Cinta itu bertolak-ansur .. CINTA itu jugak sejenis PERKONGSIAN HIDUP .. Memang seronok berada didalam dunia percintaan .. diri kita disayangi .. ada yang mengambil berat pasal kita .. tenangkan kita bila kita down .. Dialah kekasih .. dialah sahabat .. Alhamdulillah hubungan cinta kami dah hampir 7 bulan .. Wa rasa bersyukur bila Allah takdirkan wa berjumpa dengan incik kekasih .. Semoga hubungan ini kekal .. amin~

Bercinta @ Nikah dulu??

Bagi wa .. Nikah la paling sempurna .. sebab apa-apa dia depan mata .. Tapi disebabkan komitmen yang tidak mengizinkan .. Maka bercinta dulu lah .. InsyaAllah now wa berusaha untuk jadi lebih matang and berdikari .. Wa taknak sampai masa wa jadi isteri orang .. wa masih childish macam ni .. Didalam dunia percintaan ini juga menguji kita kuat@tidak menghadapi sesuatu tuduhan atau mainan perasaan .. Percintaan itu jugak bukan sentiasa akan manis .. Kepahitan dalam percintaan itulah yang akan memberi 1001 makna untuk kita terus belajar menjaga hubungan dengan pasangan .. Kalau tanya wa .. YES .. wa sayangkan incik kekasih .. disebabkan terlalu sayang sampai wa fikir bukan-bukan selalunya .. Tapi wa sedar apa yang wa fikir tu salah .. Wa akan sentiasa belajar dari kesilapan wa kali ni .. Terima kasih kerana memberi wa CINTA itu ..

Bye~

May 15, 2011

Duduk dediam .. Gila pemilihan nama BABY~

10:25 PM 1
Duduk dediam .. Gila pemilihan nama BABY~
Mood agak kegilaan sket hari ni .. Dengan tak boleh nafas + demam + rasa tak senang duduk + dada sakit + jantung berdegup laju + rasa mau muntah + pening kepala amat sangat = ALHAMDULILLAH!

Tak kisah lah .. bile ingat seseorang yang kite sayang .. automatiklah diri ini menjadi kuat .. Fight everything for LOVE .. boleh?? Allah lebih tahu .. niat wa ke arah hubungan yang diredhai sekarang .. no matter what .. I fight for it .. Tak pernah sungguh wa rasa sebegini CINTA .. aduhai ..

Sedang duduk sesaje tak buat ape-ape .. jari mula lah gatal nak men-google itu dan ini .. Ape yang wa google-kan?? Nah!! My baby's name!! Auni preggy!! Whatttttttt?? Preggy?? Ok gilak!! Disebabkan otak agak lembs sangat hari ni .. bertemankan dada yang terlalu sakit .. wa dengan sengal ubi (panggilan incik kekasih pada wa) surfing and surfing nama baby .. Excited sungguh bila tengok cuzen wa dah preggy .. nampak pulak baby dia tendang sampai perut cuzen wa gegerak .. menitis kejap airmata .. Naluri keibuan tinggi pulak walaupun wa sejenis childish .. sobbsobb T__T ..

Antara nama-nama yang bermain di otak wa yang qudus ni ..

♥Que Rayyan Darwish♥
♥Que Iskandar Muayyad♥

♥Que Balqis Qaisara♥
♥Que Adelia Sofia♥

 ♫ Sila JANGAN culik nama my future baby .. eceh! ♪♫

Haha .. Entah excited semacam .. Andailah wa mampu memberi zuriat nanti .. aduh .. adakah ini termasuk dalam kategori .. GATAL NAK KAWIN?? .. tak tak!! bukan itu .. just kenapa bila wa tengok orang dukung baby .. wa rasa sebak sangat-sangat ..

Hasil belas ihsan atok gOOgle ..
Muka jawe berangan nak anak mat salleh ..

Nota hari - Kadang-kadang berangan IF muka 'bakal' baby nanti macam mana la 
bila dah mix incik kekasih dengan diriku yang gojes .. tinggs!!

Bye~