April 30, 2011

Tetiba wa rasa kan kan kan .....

Hooohoii!! Suspender tak?? okeh .. actually entry ni tak ade la segempak mana .. ape kes minah ni?? tak tak tak .. wa tido tadi .. duduk layan manje-manje dengan si adik bongsu tetibe wa terlelap .. sungguh magic!! Ketiduran yang membawa masa hampir 1 jam tu telah membawa wa ke alam mimpi yang sungguh best!!

Korang pernah tak tengok movie?? harus la pernah kan?? Movie fantasy suke?? wa mostly cerita from Walt Disney memang tersemat di hati .. tak kisah la cerita cartoon or film .. memang minat gile ah!! disebabkan wa neh memang suke berangan, layaknye la layan cerita fantasi sebegitu ..

Ape korang rasa bila tengok sesuatu cerita fantasy tu .. bila dengar background song/sound dia??


OK!! Wa amik contoh .. perkara ni dah lama .. dan masih berlarutan till now .. since Narnia yang first sekali, wa berangan .. "bestnye kalau ada dunia macam Narnia .. kalau aku lonely .. bley aku pegi tempat lain plak......" ...... memula layan cerita Narnia wa dah jadi budak kecik yang ber-angan2 setinggi gunung .. eceh!! .. hey!! best what?? kau bukak almari .. sekalik kau masuk dunia lain .. so sweet pe ..

Paling best lepas tengok cerita Narnia tu .. wa balik rumah bukak almari dengan harapan wa boleh masuk dunia lain .. sungguh hebak ah fantasy beta!!

Iklan kejap
Actually harapan ingin jumpe faun yang kacak tu .. wagaga!

Kalau Harry Potter??.. Pernah wa duduk atas batang penyapu dengan harapan penyapu tu boleh terbang .. huh!! Hebakkkkk gile!! satu rahsia besar yang telah dirahsiakan daripada mata mak apak wa .. kalau tak comfirm masuk spital gile ..

Jangan one day wa terjun perigi sudah .. macam cerita MAGIKA .. ok cut!! semakin mengarut~

Sifat gile fantasy ni memanglah dari kecik-kecik dolu .. ingat cerita Sabrina the Teenage Witch?? Rasenye start zaman cerita tu lah wa amik vacumm and berdiri kat penyedut tu dengan harapan "I CAN FLY!!" ..

Sabrina the Teenage Witch
Alangkah bagus penyapu huduh kat rumah ni jadik sakti!
ececeh!!

Heharap la perangai wa ni tak terjebak sampai tua .. masak woo .. tapi terasa diri ini sungguh comel gitu bile cenggitu .. at least takde la susahkan sesiape ^^ haha .. ok bye~


Bisik jiwa - Agaknye incik kekasih reject wa ke lepas tau prangai wa yang satu ni :(

Terima kasih membuntangkan mata sambil membaca ..

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.