Segmen IrwanMiswan - Bandar vs Kampung

Sebelum sambung tido .. nak bagi support sikit kat PAKCIK orang ni .. lalala~


Wa budak bandar?? Huh! Now duduk hulu dari bandar ok!

Memang dari kecik duduk kat bandar?..
- Dulu wa duduk bandar .. Now tak tahu nak label duduk bandar ke kampung ke .. dah rasa duduk perkampungan kel*ng ada .. perkampungan imigresen pun ade .. huh tak best!

Ape yang best nye duduk kat bandar?..
- Sebab best la .. rasa diri seperti orang kaye .. ok bye ..

Ape yang tak best nye duduk kat kampung?..
- Wa sayangkan kampung mama wa kat Perak .. tak ada yang tak best duduk kampung .. tak pernah rasa tak best pun .. melainkan .. KALAU toilet buat hal .. ok time tu nak balik KL ..

Andai diberi peluang,mahu duduk di bandar sahaja atau nak duduk di kampung?kenapa?
- KAMPUNG!!! sebab?? Nenek sedara wa masak sedap-sedap .. guna rempah giling ok! Then kat kampung adalah tempat yang sangat tenang .. Berlainan dengan kesibukan metropolitan di bandar ..

ok siap .. sambung tido .. bye!

Bisik kaki - Metropolitan tu ape ye?? ok sekian terima kasih ..

Terima kasih membuntangkan mata sambil membaca ..
Segmen IrwanMiswan - Bandar vs Kampung Segmen IrwanMiswan - Bandar vs Kampung Reviewed by Tunsha Ayunie on April 17, 2011 Rating: 5

4 comments

  1. hahaha pakcik??cisss...dari dulu kamu panggil wa pakcik....hahahaha...mampung tu ape???keh3....perghhh lu ngan wa same...kalau takde air...memang paling !@#!#!@#$@$ sebab wa suke berak kah2

    ReplyDelete
  2. budak kampung dalam bandar datang melawat...


    http://solomolo.blogspot.com/2011/04/segmen-irwanmiswan-budak-kampung-vs.html

    ReplyDelete
  3. asik segmen je..untuk ape sebenarnya segmen2 ni oni..tak paham la..terangkan skit leh?

    ReplyDelete
  4. @Rafiq Othman untuk menambahkan entry KOT .. hakhak .. wa lately hilang idea la .. entah ape wa pk entah .. so join segmen je :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.