Oh sugar glider ..

Taraaaaaaa!! Lama tak update .. tak blogwalking .. tak itu .. tak ini .. hari ni wa ambil masa untuk relax je .. tak layan keyboard sangat .. badan letih-letih la derr .. mata nak pejam je .. pemalas betul!!

Today wa makan banyak .. lauk beli .. nah! mama MC harini .. so dia tapau untuk wa masak lemak rebung dengan daging salai .. wa jarang makan bertambah lately .. tapi tadi .. asyik nak makan je .. debab perutku seketika .. ahaks!


haa~ wa baru je buat research sikit-sikit pasal Sugar Glider .. lu orang tahu ke apa tu sugar glider?.. ok wa pura-pura berlagak .. wa baru je dapat tahu pasal sugar glider ni .. actually since last night wa cuba google and cari mana nak dapat menatang ni .. harga not-bad la .. untuk wa yang tak kerja ni .. err .. simpan hasrat seketika nak bela ini sugar glider (SG) ..

SG ni sejenis haiwan yang sama macam kangaroo .. yang betina ada poket untuk isi anak .. aduhai .. comel je .. nak bela tak susah mana .. bagi makan minum je .. sangkar kena sebesar sangkar kucing .. kalau boleh 3 kaki besar sangkar dia tu ..

makanan SG pulak lebih kurang macam manusia punya makanan .. perlukan protein .. suka makanan manis seperti buah-buahan .. senang nak bagi makan dia .. just kena pelbagaikan ..

Sifat SG adalah sangat manja dan peramah .. nak bela dia .. perlu memberi kasih sayang sepenuhnya .. ala .. macam jaga baby la kan .. juga haiwan yang berjaga malam dan siang dia tido .. dan seekor haiwan yang suka membuat bising .. dia tidak suka dibiarkan sendirian .. bunyi SG seakan-akan anjing menyalak :)

huh! sebenarnya excited sangat nak membela SG ni .. lagi-lagi lepas tengok video dia bermain .. meh KELIK SINI ..

Desak hati - ade sesape nak hadiahkan wa sugar glider? oh .. terima kasih ..

Terima kasih membuntangkan mata sambil membaca ..
Oh sugar glider .. Oh sugar glider .. Reviewed by Tunsha Ayunie on April 11, 2011 Rating: 5

1 comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.