April 18, 2011

Muhasabah Diri ketika Disakiti :)

Salam .. entry ni bukanlah pasal cinta .. tapi disebabkan wa since last night agak lil-bit down and depressed .. Mood tidak tentu arah tu terjadi disebabkan ..

Rindu saat pertama bersama si kekasih
Disaat mengenali sidia yang sangat lemah lembut .. selalu buat wa ketawa .. merasa dihargai .. bla bla bla .. selalu ada bila wa perlukan dia .. sentiasa beralah .. selalu cuba membuang rasa paranoid wa .. sentiasa tak mahu buat wa menangis .. bla bla bla .. Rindu sangat-sangat .. Ok fine .. tak selalu wa kuat disitu :) .. acapkali wa terluka .. memujuk diri senyum sendiri ..

Gatal muka & kasar
Tersangat-sangat lah gatal muka wa akibat terlalu kering .. macam biasa, tak ada alasan untuk minum air banyak-banyak sebab wa memang tak boleh minum air banyak-banyak disebabkan ketidak-fungsi untuk meng-urinate .. huh! mungkin kegatalan terjadi gara-gara mencuba scrub clean&clear .. terus panas-panas muka ..

Badan yang lemah
Sangat lah rasa tak boleh blah .. kepala tingtong .. kaki nak berjalan tapi tak terbendung .. sakit weh sakit!!! takpe .. alhamdulillah :)

Hati berteka-teki
Entah! Noted! wa tak tahu apa yang wa terlalu fikir sangat .. airmata ni kalau tadah dalam baldi .. dah berbaldi-baldi pun .. mencik bila jadi begini ..

Manusia seringkali terluka .. antara sedar ataupun tidak sedar .. antara menunjuk atau menyimpan .. terpulang kepada diri masing-masing .. Jujur wa bukanlah gagah selalu .. Sometimes wa jatuh dek kerana melayan hati yang kadang-kadang sunyi dan buntu ..

Redha
Ye! Wa redha dengan apa yang menimpa wa .. Allah lagi tahu apa yang wa tidak tahu .. serious tak dapat bendung diri ni .. (lap air mata+air hingus) ..

Senyum lagi
Walaupun benda itu menyakitkan wa .. harus wa balas perbuatan menyakitkan tu dengan senyum .. apa lagi wa mampu buat?..

La-Tahzan (Jangan bersedih)
Kerana Allah sentiasa ada .. mengadulah pad DIA kerana DIA maha mendengar keluhan hamba ..

Keluh hati - Maaf entry hari ni merapu meraban :( total depressed ..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.