Andai kau tahu ..

Mood - huru hara plus kepitaman plus sakit hati .. plus blah blah blah ..

Cerita terjadi taktala seorang sahabat wa yang sangat menyanjung kekasih beliau sehingga tidak sedar kekasih beliau sedikit2x telah mengguris hatinya .. Beliau tersangatlah sayang dan cinta kekasih beliau bagai nak rak .. niat nak curang pun tak mampu sebab TERLALU sayangkan si kekasih .. Perkenalan si sahabat dengan si kekasih amatlah romantik sangat-sangat sampai sahabat yang fobia dengan lelaki tu jatuh hati kepada si kekasih .. Kasih sayang si kekasih curahkan membuatkan sahabat menutup hati untuk kaum adam yang lain .. Dan bersumpah tak akan ada lelaki yang mampu bertakhta di hati dia kecuali si kekasih yang penyayang dan memahami ..

Setelah sekian waktu .. si kekasih acapkali berubah .. tidak seperti dulu .. tidak cuba memahami jiwanya .. apa si sahabat buat .. ade je salahnya .. sehingga sahabat makan hati berulam hempedu cicah sambal jering .. Acapkali si sahabat mengadu pada yang DIATAS tetapi jiwanya tetap dibelenggu perasaan sedih dan murung serta rindukan kasih-sayang yang tak terhingga dari si lelaki bergelar kekasih .. Rindukan disaat airmatanya jatuh lalu dikesat si kekasih .. rindukan saat si kekasih risau akan dirinya .. saat si kekasih tak mampu melihat dirinya kelaparan .. saat si kekasih risau jika mengguris perasaannya .. rindu morning kiss dari si kekasih yang singgah di handphonenya ..

Si kekasih kini sentiasa dingin terhadap dirinya .. Namun sahabat tetap terima kerana KASIH dan SAYANG terhadap si lelaki bergelar kekasih .. sahabat sentiasa berdoa agar Allah kembalikan kekasih yang dulunya sentiasa membuat harinya bahagia ..

Wa??.. Hanya bermonolog membaca kisah sahabat .. tak tahu jika wa ada di tempat dia .. CINTA itu bahagia .. tapi amat MENYAKITKAN .. wa hanya mampu nasihat .. hati yang merasa acapkali tidak mampu membendung .. airmata membasahi pipi apabila wa meletakkan diri di tempat sahabat .. Ya Allah .. bahagiakan aku dan si sahabat .. amin :) (airmata terus jatuh dan jatuh)..

Bisik hati - Andai saja kau mengerti apa yang aku rasa ..

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)