March 31, 2011

Poco-poco haram .. Gangguan betul!

Wa dah menguap berapa kali .. tido berkali-kali ni haa! Tido je terbangun .. lepas tu tido balik .. then tiba-tiba terbau something kurang senang *takut ni* .. lepas tu sambung tido .. lepas tu baru nak start berdengkur tetiba pulak teringat pasal lambang salib dalam tarian poco-poco .. terus rasa nak hapdet .. haiz .. berhantu betul otak wa malam ni!


Selepas semak beberapa sumber .. perghhhhhhh!! wa jadi bingung sampai mata boolat tetiba sebab .. err! poco-poco satu tarian pemujaan roh??! Hoiii!! kenapa baru sekarang bagitau .. kenapa??kenapa??

Tapi kalau fikir sejenak .. imbas kembali "bunga" tarian dalam poco-poco tu .. sebenarnya melambangkan "SALIB" .. jahil sungguh sebab terlalu obses dengan tarian tu sampai tak perasan :)

    Surat dari Mufti Perak*

nasib baik wa bukan peminat poco-poco .. just balik JB je selalu pakcik buat poco-poco ni .. haizzz!! seem so simple tapi too scary for me .. Yang mana boleh elak .. sila elakkan ye ^^

pstt!! Insaf taknak menari poco-poco dah!! Lepas ni nak zapin sambil shuffle plak .. sekian!! Pasni hope boleh membungkang tido bagai nak gila!! esok pagi mau jalankan tugas seperti biasa .. jejenggggggggg!!!

Thx sebab membuntangkan mata sambil membaca ..

4 comments:

  1. salam singgah

    akak pun ada baca poco2 diharamkan..

    tapi bestla layan poco2..blh exercise..

    ReplyDelete
  2. If tgk surat tu, mmg ada human error dekat tarikh masihi dengan hijrah coz sepatutnya tarikh masihi 28 Feb = 25 RabiulAwal. bukan 26. tapi dah call jabatan mufti perak,mmg surat ni dorg keluarkan cuma belum di wartakan.

    ReplyDelete
  3. @Chekgu Azrine memang best kak .. tapi dah diharamkan sebab sebab yang logik .. wuuuuuu!! zapin pun bley exercise gak .. agaga!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.