March 26, 2011

Mama Cakap Pada Aku....

Macam mana nak start .. macam mana??macam mana??.. 


bukan nak mengarut walaupun otak dah freezing and stuck .. saja mahu abadikan apa yang mama cakap .. sungguh! akan cuba lebih hormati mama .. tak ada yang ternilai melainkan mama .. *aduhai emosi tetiba* ..

Hati ibu .. dia yang melahirkan .. mampu ke dia tengok anak dia terguris walau sedikit?.. ok aku speechless ..

Mama cakap ....

.... Tak ada orang lain yang boleh marah anak mama kecuali mama .. sebab mama yang mengandung .. mama yang melahirkan dari rahim mama .. abah tak boleh marah@pukul .. sesiapapun tak boleh .. mama haramkan ..

.... Mama kecik hati kalau orang merendah2kan anak mama .. mama lagi kenal macam mana anak mama .. orang lain tak berhak mempertikaikan macam mana anak mama ..

.... Mama masih mampu jaga anak-anak mama walaupun mama susah .. mama tak perlu mengharapkan orang lain untuk menampung hidup anak-anak mama ..

.... Mama terasa hati bila ada yang menyakiti hati @ perasaan anak-anak mama ..

.... Mama tak boleh tido kalau anak-anak mama sakit .. mama cuba tido pun mama masih risaukan anak-anak mama .. 

.... Mama haramkan sesiapa yang buat airmata anak-anak mama jatuh ..

akhir sekali mama cakap ....

.... Itulah naluri seorang ibu .. hangpa rasa sakit .. mama rasa jugak .. orang buat hangpa sakit hati .. hati mama sakit jugak .. hangpa tahu nak seronok .. tapi hangpa tak tahu hati mama .. Tapi kebahagiaan anak-anak mama .. tetap kebahagiaan mama ..

See!! Betapa kuatnya naluri ibu terhadap anak-anak dia .. Aku jadi speechless bila mama cakap macam tu .. Aku pernah tengok marahnya mama kat someone sebab buat adik aku murung .. MEMANG!!  marah dalam diam .. takkan nak pergi serang budak tu kot .. kan kan kan??..

Segarang mane pun mama .. mama tetapTERBAIK!:) walaupun aku selalu melawan .. hakikat dan hakiki aku pun tak sanggup bila orang menyakiti mama ..

Sekian

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.