Aku benci ROKOK - ROKOK benci AKU!

Ok last minutes pasal statement .. baru TERperasan Abam Ben buat segmen .. pasal .. err .. err .. haa! ROKOK!! ape?ape? ye la .. ROKOK!! mampuih incik kekasih baca kalau wa jawab soalan-soalan berikut .. eh eh .. ni pendapat dari wa yang jujur lagi gojes ok .. so sila sila baca .. jangan iggy wa .. wa baik .. ok takde kena mengena ..


Abam Ben tanye :: KENAPA ANDA BENCI ROKOK??

Wa pun jawab :: ok jujur .. zaman sekolah wa pun smoker tapi bukan tegar la .. al-maklum jahat tahap tapir (kesian tapir) .. haa sambung! now wa benci gilak kat rokok sebab asap-asap beliau membuatkan wa semput rasa macam nak matik .. pastu sape-sape yang isap rokok tu selalu jeeeeeeeeee berbau busuk! isk isk .. tak patut tak patut! lagi satu merokok tu satu pembaziran .. kalau rokok 1 kotak RM10 .. kalau sebulan beli dah RM300 .. bazirrrrrrrrrrrrrrrrr sangat-sangat! baik simpan duit tu untuk kawin ke .. beli kete ke .. haa haa ..
tapi kan kan .. alasan kukuh ....
wa benci ROKOK 
sebab SUKA KIKIS DUIT MANUSIA2 YANG JATUH CINTA KAT "BELIAU" .. 
bley kaya pakcik rokok ni taw :(

Abam Ben kate :: Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok!

Wa pun menaip :: Kepada perokok .. Hargailah nyawa .. hargailah duit dan kesihatan kamu .. takde makna isap rokok ni .. kalau wa jadi Power Rangers Pink .. wa nak hapuskan semua rokok .. padan muke perokok! ingat kata-kata kekasih dulu - isap rokok tu bukan ada apa-apa pun .. perokok suka tengok asap je .. yeke?yeke? ceciter ceciter betol ke?? huh!! Kepada bakal perokok .. lu nak mati@rugi .. go go beli rokok .. ada wa dulik??..

Abam Ben cakap :: Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..

Pendapat wa pulak :: Sebenarnya dorang isap rokok tu bukan apa-apa pun .. just mindset .. bila minda kata isap rokok tu boleh release tension .. bla-bla-bla .. tu la manusia jadi perokok tegar .. konon gagah la isap rokok tu .. tu pendapat wa ok PENDAPAT wa!! bukan niat nak hentam perokok sebab wa pun spesis mereka-mereka jugak zaman keremajaan dulu ..


... Alhamdulillah now dah tak rasa nak sentuh pakcik pengikis(rokok) tu ..
Jalani hidup yang sehat .. ok??..
Thx sebab membuntangkan mata sambil membaca..
Aku benci ROKOK - ROKOK benci AKU! Aku benci ROKOK - ROKOK benci AKU! Reviewed by Tunsha Ayunie on March 22, 2011 Rating: 5

4 comments

  1. Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

    ReplyDelete
  2. kesian perokok2 tegar luar sana..ish ish ish....hisap rokok tu kan kira antara orang2 yang sentiasa muda..untung......

    p/s..mean sentiasa muda coz x sempat tua,dah qoluinnalillah..peace..

    ReplyDelete
  3. @afiq-
    qoluinnalillah- apekah??.. yang penting jangan bazirkan deduit anda .. sekian ..

    ReplyDelete
  4. Qolu Innalillahiwainnaillahirajiun..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.