February 06, 2011

Best bila start DEMAM!!


Ok .. itu memang tipu .. DEMAM itu best?.. walaweh .. mula-mula memang wa berdoa wa akan didatangi demam sebab dah lama tak demam .. * gilak ini orang .. orang taknak sakit .. dia doa sakit pulak * actually wa dah batuk since few weeks ago  .. well .. bila wa batuk-batuk .. wa paling benci makan ubat .. sebab? = TAK SEDAP!! my mum memang suka kasi telan ubat syrup .. kata beliau ubat syrup cepat bertindak .. adoi .. kembang tekak beb kalau wa makan ubat batuk ni .. kalau ubat cap ibu dan anak .. err .. boleh kot nak telan .. arrhhh! sumpah tipu .. ubat batuk dan ubat-ubat cecair memang SUMPAH tak sedap :(

wa selalu prefer ubat tablet .. senang .. ambil air .. masuk tablet dalam mulut and telan .. taraaa!! dah siap .. tak rasa pahit pun .. disebabkan terlalu prefer ubat tablet .. wa pun bukak peti ais .. mama suruh cari ubat batuk dalam tu .. so dah jumpe!! tarikh :: 31 January 2009 .. and wa dengan tak berfikir secara panjang .. terus telan .. lepas tu text incik kekasih .. tanya ubat almost 2 year bley makan lagi ke? .. * harus incik kekasih kate wa kelakar .. dah telan baru tanya boleh makan ke tak * .. mase tu dah takut .. takut mati sebab makan ubat dah expired .. tu la .. pepandai sangat!

maka lepas makan ubat tu .. text incik kekasih kejap .. dan kebaboOomm!! tido la .. ape lagik?.. akaka !!

*pstttt!! dah larik topic asal*

dan selepas batuk yang tak berhenti2 .. maka wa demam la selepas tu .. menggigil satu badan .. wah macam syok je demam ni .. x payah pasang kipas pun sejuk .. azab satu je .. kepala wa akan berpinar-pinar je masa demam .. dunia gelap gelita ..

tadi incik kekasih datang .. konon mau dating sama dia .. tapi bila badan dah menggigil plus mata kelabu asap je .. so wa gagahkan diri melayan dia .. aduhai .. practice jadik isteri mithali ni .. * gatai sungguh * ..

semasa menaip ni .. wa selsema je .. last demam siang tadi .. tak tentu arah dibuatnye .. but esok nak taknak .. wa kena check ( kalau still demam ) .. kalau tak .. incik kekasih merajuk dengan wa .. hakhak!! wa paling benci pergi checkup .. sebab kan kan .. dorang terus suruh wa warded!! Demi incik kekasih .. kurela .. nah .. hospital adalah HOTEL paling tak best!!

ahaks!! da merapu meroyan suda .. betta wa go to sleep.

ok guys .. thx for reading ..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.