stress?.. OK je :)


haa~ entry wa pasal stress !! why?why?why? .. ahaks! lately wa memang agak stress and pura2 gagah * bak kata my beloved lessy si mia tu * .. tapi kan kan .. wa stress pun .. wa boleh je hadapi dengan senyum .. senyum tu ubat ok .. so sile senyum walaupun masalah korang sangat berat .. macam mane korang sedih ke .. marah ke .. tension or any Negative feeling .. just SMILE~  by the way .. senyum harus ikhlas la .. jangan ar senyum nampak gigi sampai sakit pipi and telinga tapi sebenarnye senyuman tu x ikhlas ..

try pejam mate .. then tarik nafas 10 saat and smile :) .. RELAX!

bile wa stress .. wa akan buat seperti di atas .. and sebagai orang Islam .. wa selalu ingat pada Allah swt .. sentiasa ingat orang yang disayangi-Nya tak akan lari dari mendapat musibah@dugaan ..

hadapi dengan tabah .. dengan senyum .. ( teringat mama and arwah opah .. ) sedih macam mane pun .. orang takkan sedar sebab diorang selalu senyum ..

macam wa .. bile senyum .. wa akan dapat sedikit ketenangan .. walaupun tak banyak .. itu membuat wa relax .. sakitkanlah hati wa macam mane pun .. insyaAllah wa boleh hadapi .. sebab yang terjadi atas izin DIA ..

afta treatment tadi .. borak2 dengan suami aunty Prema .. seronok pulak borak dengan dia .. tibe2 dia tanye wa .. takut mati tak? .. wa just jawab .. " if sampai waktu Uncle .. " .. then dia ask wa .. " tahu tak siapa yang paling takut mati? .. " wa just geleng kepale je .. and dia sambung lagi .. " ... itu orang yang tidak pernah rasa sakit .. " actually wa tatau ape motif suami aunty Prema tanye soalan macam tu kat wa .. adakah wa nampak terlalu give-up untuk hidup?.. eh tak mungkin lah .. and dia sambung lagi ... " .... kita kalau mau mati .. tak payah tunggu sakit la .. tengah cakap2 boleh mati juga .. orang sihat juga kalau itu tuhan kata GO .. u nak kata apa??... kita sakit memang tau kita akan mati .. semua orang akan mati .. orang sakit pun boleh hidup lama dari orang tara sakit ... " wa .. speechless afta that .. wa just senyum .. yeah .. suami aunty Prema betul .. if Tuhan berkehendak .. maka terjadilah .. yang penting tabah ..!

orang kalau tak tahu wa sakit .. diorang takkan anggap wa sakit .. diorang kate wa nampak happy .. nah!~ kite sakit x perlu show off kite sakit kan .. wa menaip in blog neh bukan untuk show off .. ckupla sekadar berkongsi .. like my sista said la .. " its ur own blog .. u have ur own right! " betul jugak .. ape salah wa luahkan kat blog ni kan??.. mebbe sebab nak jage hati ramai pihak .. wa hanye diamkan diri .. :)

afta this .. wa akan terus hadapi dengan senyuman .. hati wa?? .. biar yang Dia yang diatas saje yang tau .. wa boleh hadapi fitnah paling besar pun .. insyaAllah :) semoga dugaanMU ini dapat kutempuh dengan redha dan ikhlas .. amin ..
stress?.. OK je :) stress?.. OK je :) Reviewed by Tunsha Ayunie on January 07, 2011 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.