January 07, 2011

7 Jan :) tarikh kemarat .. eh keramat ..

Ape yang keramat .. err err .. takde ape2 .. baru borak2 dengan my sista the gojes mummy tu .. untung gile la yaya and uchi dapat mummy gojes like my sista .. so adik dia neh terfollow milo kegojesan my sis .. tibe2 nak jumpe anak2 ummi yang gojes jugak tu .. akaka .. really happy .. disaat wa mau sesedey .. * gile jiwang minah neh .. * haa .. disaat konon-nye wa sedang sedey2 .. akak wa tibe2 timbul .. time neh la plak teringat akak wa cakap .. " kalau wa ada harta .. wa bawak lu shopping .. wa x penah shopping dengan adik wa .. so lu bley amik ape lu suke .. " ..

aduhai .. pls la akak .. wa tak berminat harta lu .. enuff kasih sayang lu okesh~!! tibe2 teringat diri sendiri yang kononnye materialistik .. ( dulu la .. ) konon2 la materialistik .. hapak shopping kebende pun wa tatau .. masuk mall je .. wa belek harga dulu .. cecah rm20++ wa takut untuk membelinye .. mebbe dari kecik tak diajar kemewahan kot ..

This year wa baru 21 .. wah .. banyak gile dugaan wa dapat .. doctor kate wa hampir lumpuh .. tapi alhamdulillah .. ubat in-control .. so tak jadi pape .. dugaan perasaan .. fitnah orang .. duniawi .. macam2 .. buat wa belajar untuk jadi makin matang .. teringat arwah opah yang tabah dengan ape yang dia lalui dulu .. wa jadikan itu sebagai bahan untuk wa lebih tabah dengan ape yang jadi ..

blog ni jugak tempat wa meluahkan rasa happy .. sedih .. and segala2nya .. wa tak ramai kawan .. hidup wa just kat rumah .. tak dapat bergaul dengan orang .. sumtimes wa jeles jugak tengok kawan2 sekolah now continue study .. ramai kawan baru .. wa .. still kat corok rumah .. tapi takpe .. ade hikmah .. walaupun wa acapkali down .. and salahkan takdir .. tapi in the end .. wa selalu percaya qada & qadar ..

difitnah .. dibelenggu dengan perkara yang wa tak buat .. amat menyakitkan lagi jiwa wa .. wa betul2 celaru .. airmata .. dah kering .. so wa takkan tacink .. itu azam baru wa .. wa taknak just tinggal azam je .. wa kene buktikan .. wa seorang yang tabah .. I am stronger .. wa akan buktikan tanggapan orang terhadap wa sama sekali and berkali2 salah!!..

........ seronok pulak bile tengok member2 chatting wa ramai dah berumah dan bertangga .. my turn tatau jadi ke tak .. TAKPE .. ALLAH tak pernah kejam pada hamba-NYA .. selagi ade DIA .. insyaAllah semuanya dipermudahkan .. lately terasa ada perubahan dalam diri .. apekah??.. wa pun kurang pasti .. wa dah x moody macam dulu .. wa x tacink macam dulu .. even now .. hati wa penuh sabar .. I believe for HIS miracle .. insyaAllah semua berjalan lancar ..


P/S :: suke plak bace entry si Mia tu .. kenape gegurl ramai single ye .. ayat No.5 best ..( Lelaki yang tak kacak tapi berperangai baik tidak mempunyai duit ) .. tatau nape wa gelak bace statement neh .. sensitip ok .. by the way .. duit penting dalam kehidupan ♥ gunelah duit untuk perkahwinan .. xde kene mengene ..cewah~ sempat ke wa merase ni ? .. ok .. ALLAH LEBIH TAHU ..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.