2011 - Monolog Aku Cuma Di Kiri

December 24, 2011

Jungle Tracking :: Luka Itu Tak Sehebat Luka Di Hatiku !

7:37 AM 2
Jungle Tracking :: Luka Itu Tak Sehebat Luka Di Hatiku !
Assalamualaikum wbt..

Subuh hari.. Bertemankan kepala yang agak2 migrain sebab tak tido beberapa hari.. Wa tak tahu wa kena penyakit ape sampai susah nak tido malam.. Ubat selsema wa makan pun macam tak bawak kesan pun.. I hate this way.. Cause first.. Bikin mata wa sembab.. Muka wa nampak sangat2 tak sihat..


Ok.. Saja nak story about last Tuesday.. Wa join pakcik dengan cuzen2x pergi jungle treking dekat Serendah.. Padahal malam tu siap hanta salah text pada Ying.. Kekonon tak kuat nak join panjat memanjat bagai.. Last2 wa lawan jugak sakit tu.. Tunggu lain kali.. Entah bebila pulak wa dapat peluang macam tu..


This is my first jungle treking selama wa hidup.. Dari kecik wa mau join tapi disebabkan kerisauan yang terlampau buatkan wa memang susah mau join.. *berapa banyak daa word "join" nih..*


So far.. Wa dapat pengalaman yang menarik.. Haa pengalaman kena gigit pacat.. Pengalaman berinteraksi dengan makhluk halus.. Pengalaman jatuh tergolek atas kayu.. Pengalaman dicalar duri2.. Pengalaman berhadapan dengan lipan.. Pengalaman kepala terhantuk atas batu sungai yang licin.. Dan pengalaman.. Wa lelah tapi takde siapa tolong.. hurm.. MENARIK kan??


.. Wa hanya jadi nenek kebayan sepanjang perjalanan yang mengambil masa 1 jam 40 minit tu.. Mula2 dengan penuh megah jalan seolah2 manusia kuat sebab hari2 makan Coco Crunch.. Baru 20minit jalan.. Wa sudah mengah.. Waktu tu just istigfar dalam hati.. Just nampak katil.. Dan katil.. Rasa nak pitam semua ada..

Hoiii?? Sebab ape nenek kebayan??

Haaa!! Sebab sepanjang perjalanan wa bertongkatkan batang kayu.. Sebab wa taknak mengharapkan sesiapa.. Ini permulaan wa mau berdikari..


Sepanjang perjalanan tu jugak pacat non stop memanjat kaki wa.. OK time ni tak mampu nak berdikari.. Wa memang geli dengan benda2 begini.. Mula2 wa pura2 gagah.. Biar je pacat tu gigit.. Tapi akibat sakit dan ngilu dan GELI gilosss.. Wa terjerit2.. Dan thankx for my beloved cuzen.. Aie, sebab membunuh pacat tersebut dengan garam.. Yeargghh padan muka!


.. Perjalanan balik.. Wa sangat2 tak mampu untuk berjalan.. Rasa macam tak mampu sangat.. Tapi dengan istigfar yang tidak putus dengan yakin diri ini kuat juga mencabar diri akibat dicabar oleh Ying untuk berdikari.. Wa cuba lawan perasaan penat.. Dalam perjalanan tu.. Wa tertinggal agak asing dengan cuzen2 wa yang lain.. Al-maklum.. Senja.. Dalam hutan pulak kan.. And alhamdulillah so far wa punya sense terhadap makhluk Allah ni kadang terlalu kuat.. Ada la makhluk yang mengganggu.. Masa tu nak kata takut.. Tak sangat kot.. Just hati berdebar.. Takut kena culik pontianak.. *huh sempat lagi* wakaka..


Dan akhirnya sampai ke kereta! Alangkah indahnya dapat duduk dengan aman walaupun bau dah seakan orang asli tak pernah mandi.. Kiraan hari tu.. Trip berjaya! So tak rasa jakun.. So wa sangat puas.. Dalam keadaan wa sakit begini.. Wa MAMPU aktif.. See wa dah kate wa gagah kan??


.. Tapi.. Sakit fizikal ni takkan sama dengan sakit mental dan dalaman wa.. Coz nobody's knowed except me and Allah taala.. So sikit banyak activity yang wa lakukan ni mampu membuat wa lagi tabah setabah2 manusia.. insyaAllah..




#NotaHati#
Al-Fatihah untuk arwah Pakcik Kamarulzaman :)

.end.

December 22, 2011

Quick Update #8

12:28 PM 0
Quick Update #8
Hari ni wa takde ape2 mau update..

Just dengan penuh berhemah melakukan blogwalking.. Lama sungguh tak jalan2 atas entry teman2.. Actually wa macam demam arini so and so far kemalasan menguasai diri.. =.="

Kebabai~

December 20, 2011

RESEPI : Ayam Goreng Cili Api

12:51 AM 2
RESEPI : Ayam Goreng Cili Api
Resepi ni mama buat masa famili abah datang rumah. Mama ada buat makan-makan sikit. Haritu mama ada masak ayam goreng cili api dengan sup panas. Makan camtu je dengan nasik, sedap kemain hokeyyy...

Aku tak sempat tangkap gambar so aku cedok dari Google je kekdahnya.
Sumber gambar - eynda diary

RESEPI AYAM GORENG CILI API
Bahan-bahan  :
1kg ayam (ikut suka mau berapa banyak)
Garam
Kunyit

(bahan kisar)
1kg cili api
6labu bawang putih

garam
gula
serbuk perasa *optional

Cara-cara  :
Lumur ayam bersama garam dan kunyit. Then goreng sehingga garing/masak.

Sementara tu.. Kisar cili api bersama bawang putih sehingga hancur.. Masak bersama minyak yang banyak.. Setelah cili masak.. Masukkan segala bahan perasa.

Dan akhir sekali.. Masukkan ayam yang digoreng tadi dan gaul rata.

Siap. :)

December 19, 2011

Maklong Surprise Party !

11:28 PM 0
Maklong Surprise Party !
Haiii !! Assalamualaikum wbt..

Yey!! Yesterday.. Mama and the geng (termasuk mak2 sedara wa).. Mau bikin surprise party untuk maklong.. Alasan nak bawak maklong datang rumah wa *rumah mama ye*.. Adalah dengan menipu maklong kononnya mama sakit kaki ke ape ntah.. So konon2 maklong kesian like that..


And yeah.. Surprise berjaya ! Terkejut je maklong bila masuk2 dalam rumah.. We all said.. SURPRISE!!!! And our sweet moment of memories.. Sangat comel tengok muka maklong.. hehe..

Birthday girl yang sangat happy memakai topeng..
With Paklong.. Hubby tersayang ♥

.. And yes.. For yesterday.. Mama masak mee rebus dengan nasi putih berlaukkan ayam goreng cili api dan sup tulang berempah.. Sangat heaven makan semalam.. Malangnya.. Wa tak berasa nikmat makan akibat kesakitan melampau.. So tak berapa nak enjoy sangat.. But taknak lepaskan this sweet moment.. Wa pura2 gagah jugak melawan sakit..

Chocolate cake.. 
Baking by mama & decorated by myself ♥


Atokboy,Maklong,Pakcik,Kaknin,MakAnjang,Mira,Ambril,Edlyn,MakUde and Myself..
We are happy family ♥


Mohammad Iman dan TokNgah (My beloved Mama)
Kiut sungguh ini budak.. Baru 5 month dah berat gile..
Dan.. Manje dengan wa.. *ok mood perasan*


Ini bebudak yang suka bergambar..
My beloved cuzen too.. Mira and Eddlyn ♥


Dan cik puan punya blog..
Ok.. This picta so sweet.. I know..


Guess what?? Habis party wa jadi tak tentu arah.. Rasa pening dan pelbagai macam ragam lagi.. Sungguh tak boleh blah.. So that it..


#NotaJariKaki#
Birthday wa pun tak meriah macam ni..
This year hadiah birthday adalah makan MAKI.. :) best sungguh..

.end.

December 17, 2011

Resepi :: Roti Naan + Ayam Tandoori + Kuah Mint (Chutney)

6:28 PM 4
Resepi :: Roti Naan + Ayam Tandoori + Kuah Mint (Chutney)
Hey hey.. Baru baik pulih dari kesedihan yang tak berapa nak sedih..

.. Haritu kan.. Wa bikin Roti Naan Cheese.. (Betul ke pronounce dia??) And yeah.. not bad.. Rasa sungguh sedap dan comel secomel tuan yang membikin roti tersebut..


Dipersiapkan dengan Ayam tandoori dan Chutney.. (Kuah hijau yang mint tu..) And again.. Sedap jugak walaupun tak rasa macam dekat kedai..



Hoookehh!! Ini resepi2 segala roti naan + ayam tandoori serta kuah chutney..


:: Roti Naan ::

Bahan-bahan -

6 cawan tepung gandum
2 cawan tepung berserbuk penaik
1 cawan susu cair
1/2 biji lemon
1 paket yis
2 sudu marjerin
2 sudu besar gula castor/gula pasir
1 sudu teh garam

*Optional*
Cheese (mozarella/cheddar) -parut-
Garlic -cincang-

Cara-cara -

1. Campurkan susu cair dan perahkan lemon.. Ini adalam untuk pembikinan tairu.. Kalau malas.. Sila guna 1 cawan yogurt yang dah beli kat kedai Pak Mat Tempe..

2. Yis tu.. silalah rendam dengan air suam setengah cawan.. kasi dia kembang sekembang badan korang..

3. Tepung gandum and tepung berserbuk penaik tu korang campur and ayak2 sampai dia takde ketul2.. Proses ni dilakukan untuk meringankan roti korang tu..

4. Campurkan segala gula.. garam.. dan marjerin.. Dan gaul sebati.. Gaulkan tinggi2x tepung tu supaya lepas korang makan roti naan tu.. Daya ingatan akan lebih meninggi.. hoOoyeah..

5. Buat lubang tengah2x tepung tu.. Afta that letak yis.. And sambung membuli tepung tersebut dengan penuh megah..

6. Kalau agak kering.. Campurkan sedikit air..

7. Dah sebati dan menjadi doh.. Sila balut dengan tuala basah ye..

8. Bila doh dah kembang.. Tumbuk2 doh tersebut and boleh la kasi lenyek mengikut saiz yang korang suka.. Wa suka letak cheese dengan garlic.. Rasa yang sungguh heaven..

9. Gorengkan atas pan ataupun bakar dalam oven.. Siap.. :)



:: Ayam Tandoori ::

Bahan-bahan -

Setengah ekor ayam (potong ikut suka)
5 ulas bawang putih
2 inch halia
2 sudu serbuk cili
1 sudu serbuk kari
1/2 ikat daun ketumbar
1 cawan yogurt
1 sudu serbuk ketumbar / 1 sudu biji ketumbar dikisar halus
garam
1/2 biji lemon
1 sudu serbuk perisa PastiSedapKnorr
sedikit pewarna merah

Cara-cara -

1. Mula2.. Ayam tadi dikelar2 isinya dan diperap dengan 1sudu serbuk cili.. sedikit garam dan setengah biji lemon.. Perap at least 2 hours.. Tujuan perapan ni untuk kasi ayam lebih berperisa.. Sebelum perap dengan bahan lain..

2. Bawang putih.. halia.. serbuk ketumbar.. daun ketumbar serta yogurt dikisar halus.. Sila jangan letak air..

3. Lumurkan bahan kisar tadi bersama pewarna merah dan perasakan dengan serbuk perasa PastiSedapKnorr .. Perapkan semalaman atau atleast 5 hours.. Tapi sebab lapar sangat aritu.. Wa perap 3 hours je.. Tetap sedap !

4. Lapik aluminium foil atas dulang pembakar.. Griskan dengan sedikit minyak sapi.. Susun ayam dan bakar dalam oven sehingga masak.. Dalam 20 mins ++

5. Dah siap.. Sila perah dengan limau nipis ye..



:: Chutney ::

Bahan-bahan -

2 biji cili hijau
seinci halia
secawan daun pudina
setengah cawan yogurt
garam
sedikit perahan lemon

Cara-cara -
Kisar semua bahan diatas.. Perasakan dengan garam.. Dan panaskan kejap atas dapur.. Dah siap.. :)


Resepi-resepi diatas ni diculik dari internet dan di-derhaka-kan oleh wa.. So try la buat.. Buat sendiri puas.. Lagi satu.. Ayam tu penuh juice kalau kite bakar sendiri.. Memang puas makan.. Rempah dia lekat2.. Memang no more roti naan kedai mamak lepas ni..


#NotaJariKaki#
Beberapa hari tak makan akibat stress..

Berdua Bersatu - rupa kacak video hancusss !

1:07 AM 0
Berdua Bersatu - rupa kacak video hancusss !
Actually tak la kacak mane poOoonnn!!

Masih lagi entry postpone beberapa bulan lepas.. *tipu lebey*.. Wa tak tahu ape pasal wa jadi malas nak buat ape2.. Badan letih sangat ke.. Sebab stress sangat ke.. Macam... Haihhhhhh la.. Ok now im typeless for a moment..
Ok chakss!!
.. Terlalu berasa annoying sebenarnye..


Korang pernah tengok video Berdua Bersatu by Forteen?? Pernah tak?? Pernah tak tengok?? Apa korang rasa?? Adakah tangkap feeling dengan lagu diaorang sambil tengok video diaorang.. Atau.... Korang rasa nak gelak sampai hantuk kepala kat dinding??


Haha.. Wa bukan ape.. Something looking as funny view lah.. Seriousslyyy !!



.. By the way.. Wa bukan nak komen ape sangat.. Just started lagu.. Wa dah macam nak tergelak tengok mamat poyo ni pepetik jari.. Hehentak kaki.. Errr frust cinta kena tolak ye bro..?? Relax k.. Punyalah semangat sing.. Wa macam nak feeling tapi kemain gelak depan PC.. Haduiiii!!


Kedua..?? Tiba2 muncul kekawan dia yang lain.. Join petik2 jari.. OMG.. Makin kuat wa gelak derr.. Dah macam penyanyi nasyid hOookeh!! Sungguh haru biru anda menari wahai abang2 ensem..
*Bak kata Sis Caty.. kalau dapat BF camni.. terus mintak clash..*


.. Ketiga?? Wa macam tak faham kenapa sorang abang ensem ni sampai terkembang2 hidung sing lagu ni?? Terhenjut2 badan kenapekah?? Mau kasik feel ke?? Atau apekah?? Atau nak buat lawak kasi awek lu tergelak lepas tu terima cinta lu balik?? *tetiba aku jadi sigh kejap*


Lepas tu ada pulak segala sofa.. stand lamp.. moto vespa.. err motif?? Tengah2 HUTAN !! Ok time ni wa dengan my sis dah macam didih otak sebab gelak tak ingat dunia.. Abang ensem siap silang kaki woo atas vespa.. Wahhh terer gilewww!! Makin ensem tau!!


And after that.. Start over balik.. Terhenjut2 balik.. Macam tu ye cara pujuk awek?? Err kalau jadi awek abang2 ensem.. Saya mungkin gelak.. Dan at last terus telan clorox..


Sekian kutukan wa untuk abang2 ensem untuk kali ini.. Sebab secara waras wa just rasa video ni ZERO!~


#NotaJariKaki#
Mata aku.. Aku punya suka..

.end.

Update entry untuk beberapa minggu lepas.. cOol !

12:37 AM 0
Update entry untuk beberapa minggu lepas.. cOol !
Hepppss!! Lama sungguh tak menaip.. Tak lama sangat kot.. baru beberapa hari lalu.. *ecey start skema* ..

.... Wa baru membengkakkan mata akibat airmata.. So nak cool2 sikit.. Meh meh nak ingat balik beberapa sabtu lepas.. Wa lepak dengan my sayang.. Lepas dekat KTV ampang.. Wooo ini telah mengingatkan wa kepada my sayang2x yang lain.. (Hunny and Darl).. Huh.. Rindu pulak awek2 gedik wa tu..


Ok sambung.. Beberapa Sabtu yang lalu.. Well.. Mama ada hi-tea that time.. Inilah masa wa menjadi JAHATttt!! Jejengggg.. *anak bertuah* !! So that day wa keluar dengan As.. (My sayang) .. We go to karok2 dekat KTV Ampang sana.. Indahnya pemandangan KL waktu malam.. Ok serious its not about jakun.. Just dapat ketenangan dapat tengok lampu malam2 camtu.. Rasa sangat freedom.. Sangat2 lah freedom..


.. So bila sampai tu.. Wa jumpa la dengan kekawan As ni.. Termasuk sorang DJ bapakku.fm.. Actually im not sure about it.. Ye ke dj.. atau.. entah.. Hentam je la.. Dah style dia cakap macam Dj so i just admit la benda tu..


I'm happy that night.. Sebab layan Dj nih.. Kepala dia agak weng2 bikin hati wa yang serabut jadi KURANG serabut walaupun still serabut.. Yang best gilewwww tewww.. Wa dapat RM10 dari DJ tu.. Sebab... Dia kate suara wa sedap.. hOooyeahh!!


And kawan2 As ni dah baya2 mama papa orang pun.. Wa je rasa macam budak kecik disitu.. Ahh takpe!! Sebab wa pikir wa mau enjoy.. Wa bingit..


Afta that balik.. Sampai rumah dalam pukul 3.20am.. Hamikkkawww!! Gile kojaq balik lambat.. Betul2 wa mengambil kesempatan.. Actually bukan pergi mana pun.. Just makan2 dekat NZ.. Wa memang suka lepak malam lewat2.. Wa rasa tenang.. In seriously lah.. Wa sangat tenang..


Sekali lagi kena kunci dari luar.. Nasib baik la ade adik2 yang mengasihi kakak mereka yang gojes ini.. Lepas balik?? KebaBooMmm tido dengan penuh senyuman..


#NotaJariKaki#
Tak tahu apa kejadah wa update pasal perkara yang berminggu sudah..
Kepala sendiri tengah sakit akibat stress..


.end.

December 14, 2011

Update sebab nak update !

4:58 AM 0
Update sebab nak update !
.. Ok just macam today.. I dont know why.. Something happen with me.. Wa agak sayu.. Sedih.. Demn emosaks.. And a lil bit of frustrated..


So wa tersangat2 emosi.. Till now.. Haih since yesterday.. Kepala wa dah start migrain.. Dangss!! I want to sleep.. But kena wake-up around 5.30am.. Inilah nasib seorang pesakit macam wa.. Arghhh menaip je rasa sungguh down..



I lil bit confused too.. Kepala tersangat semak.. Rasa nak pergi jauh dari semua orang.. If someone would understand dis feeling.. haihhh..

.end.

December 11, 2011

Woohoo.. Jakun tengok Gerhana Bulan semalam..

6:54 PM 4
Woohoo.. Jakun tengok Gerhana Bulan semalam..
Assalamualaikum wbt..

Hahh!! Semalam siapa yang sanggup tunggu kat luar semata2 nak tengok gerhala bulan?? Wa actually dah penat semalam.. Disebabkan badan dah cukup2 overload dengan air.. (Akibat minum air melebihi paras yang di-syorkan)..


Then adik kecik wa sorang ni kecoh2 pasal gerhana bulan.. So wa macam interested tibe2.. Dengan penuh gigih kepala mendongak semalam.. Lama jugak melepak luar sebab nak tengok perubahan bulan tersebut dari semasa ke semasa.. Ok ayat dah start skema..


So camtu la.. Disebabkan hati tak berapa nak sabar.. Wa main la record2 video.. First time woo bercakap depan camera.. Rasa sungguh cacat.. disgusting dan poyo tahap tak boleh belah..


So inilah dia.. Dedicate to my sis Catty sebab teringin nak tengok wa bercakap depan camera kan.. Sorry gelap.. And sound like gedik.. (Aku sendiri tengok rasa mau trajang muka sendiri)..

Dibantu oleh :: Adik wa yang perasan cun.. (Lia)

.end.

December 09, 2011

Cara mengetahui sesebuah kedai menggunakan PELARIS !

4:16 AM 1
Cara mengetahui sesebuah kedai menggunakan PELARIS !
Salam..

Pernah tak korang terfikir kenapa ada kedai makan tu boleh jadi ramai pelanggan walaupun makanan dia tak sedap langsung??


.... Mebbe guna pelaris?? Huh!! I just tell u MEBBE!! MAYBE!! seangkatan dengannye.. So nak tahu macam mane IF kedai tu guna PELARIS??


.. Kenape harus ayam penyet.. arghh sungguh membuka selera !

Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin).. baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta.. Kemudian buka tingkap dan tiup 7x ke arah kedai.. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.. (Sengal je buat gitu) Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas..(macam ustaz Ismail Kamus ajar)..

Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut.. Khadam tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita.. Kalau dah macam tu.. Eloklah kita jangan makan dikedai tersebut..

Beberapa cara di bawah bolehlah diamalkan untuk mengelak sihir :

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي 

Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : “Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih.

. end .

December 03, 2011

Entry dendam Jumaat lepas~

8:29 AM 0
Entry dendam Jumaat lepas~
Nak baca.. Silakan.. Taknak pun.. Wa bukan kisah..

Haa.. By the way.. Morning! Today dah Sabtu yang kedua.. grrr!! Yeah.. berapa banyak kali wa hold entry ni dengan alasan paling ketara.. MALAS.. sepatutnya tak payah pun taip entry ni.. Tapi macam biasa.. Wa nih suka memo-kan anything happened dalam life wa.. OK cut!

Situation 1 ♫


Cerita dia kan kan kan.. ok.. Jumaat aritu.. Wa kenal la someone kat Tagged ni.. (dah tau mamat tagged ni penipu lagi wa amik risk..).. haa wa kenal dia.. Disebabkan wa bikin status wa suka lelaki bertindik.. So mamat ni offer diri lah nak kenal.. Siap mau couple bagai.. Wa layankan aje lah..


Nak jadi cerita.. Wa menceritakan la kisah sedih *konon2x* wa.. So this guy macam cakap.. ".. i boleh jaga u kat hospital.." so wa macam cakap sama dia la.. wa nih buruk.. huduh.. cacat.. sakit.. then he said dont care..


And that day dia pun datang hospital.. Dah sampai pun.. But dia tak masuk dalam unit dialysis tu.. (arhh tempat wa treatment la..).. Dari dalam wa dah nampak kepala plus muka budak tu.. And so dia pun call.. Dah nampak wa.. Konon segan mau masuk.. Wa pun text.. IF dia nak tunggu.. Tunggu la.. Half and hour baru wa finished that treatment..


So dia text wa.. Kasitau mau tunggu.. Before that siap kata.. Balik dengan dia.. Actually wa bukan excited sangat becoz dia bukan siapa2 bagi wa.. We just in BLIND DATE !! *konon*


.... Dah habis treatment.. Abah datang sebab nak pungut wa balik.. And the best part.. Wa dengan muka penuh confident menghalau abah balik sebab kekonon nak balik dengan sibudak tersebut.. And abah keluar cari sibudak tersebut dan tidak berjumpa selepas itu..


Dalam keadaan hati yang sungguh panas.. Wa pun call sibudak tadi.. And palingggggggg la best gile.. Call tak berjawab.. Message no reply.. Balik2 rumah je tengok sesedap rasa dia online.. errr apekah..?


Wahai manusia.. Apakah perasaan anda jika ada ditempat beta?? Memang tersangat la jahanammmm punye perangai.. Yeah jahanam..!! No balls..

Wa actually tak bengang sangat kalau tak jumpa dia.. SUMPAH tak bengang pun.. Wa just marah and sakit hati sebab sungguh tak gentle cara dia.. Sebab....


First...
...if kau nak balik.. just balik.. tell me.. and u just go back..

Second...
...kau tipu aku.. kate nak tunggu.. tapi kau blah.. macam aku hadap sangat muka kau..

Third...
...kau kasik harapan kau ikhlas nak berkawan.. lepas tengok aku.. kau blah kan?? bodo :)


Moral of the story = Memang nampak muka kau.. aku akan simbahkan acid..

----------------------------------------------------

Situation 2 ♫


Bengang tak bila.. Kau tengah bungkus nasi.. Lepas tu ade orang datang.. Suruh bungkuskan nasi untuk dia?? Lepas tu kau dah kate kau tak kerja kat situ.. Dia lagi suruh2..??


Wa punya la bersabar gile.. Sebab makcik tu orang tua.. Dah masa dia nak bayar makanan tu.. Dia hambik nasi wa.. Dengan penuh muka tak bersalah.. Siap jeling wa.. Tak ke macam !@#$%^* ?? Mendidih sungguh hati waktu tu.. Dalam hati macam cakap...... ".. Nasib baik kau nih tua wahai orang tua...!!"


Terima kasih kerana geramkan untuk saya..

Moral of the story = Lain kali sila jangan kurang ajar..


#NotaJariKaki#
Akhirnya berjaya jugak wa menaip entry postpone ni..

.end.

November 26, 2011

Bila Seorang Aku Jadi Food Tester Ayam Penyet~

6:49 AM 2
Bila Seorang Aku Jadi Food Tester Ayam Penyet~
Hi..

Baru ada kelapangan nak menaip.. So today rasa macam nak update semua entry sekali..(konon) SENANG!! Semalam punya semalam nak update but then badan letih.. Terlampau letih.. Bila badan letih so takde tenaga and malas mau buat apapun..


.. Hari Rabu haritu.. Wa keluar jejalan dengan As.. Actually wa baru je kenal As ni.. Rasanya tak sampai sebulan pun.. But dia sangat2 baik dengan wa.. And wa selesa kawan dengan dia.. Well.. Wa dah anggap dia macam kakak pun.. Walaupun dia pun macam kurang sihat.. 


Jumpa dia pun sebab dia mau belanja makan Ayam Penyet.. Setahun lebih wa mengidam.. That day baru merasa makan.. Memang sedap.. Yang teman hari tu.. Dura and Abah Yas..


.. Memula makan Nasi Ayam Penyet kat Bangi.. Restoran Wong Solo.. Ok nasi dekat sini memang best.. Superb sebab ada sambal kicap dia.. Ada sambal dia.. memang ngam la kan..


Time ni just makan dengan Dura and As.. Abah Yas takde lagi.. Tengah study.. Dah tua pun study.. Bagus2..


Nasi Ayam Penyet Wong Solo
Wa culik je pic me..
Tapi buat macam pic sendiri.. yawww!!


After makan2.. We all pergi lepak2 kat playground Setiawangsa.. Masuk Setiawangsa je.. Airmata wa nak meleleh.. Nampak Mahligai Firdaus.. Ahh tempat kenangan lagi!! Tapi wa gagah pepura senyum sambil layan sengal As dengan Dura.. Sebab membuli wa.. Dura asyik pakse wa naik gelongsor.. Wa yang baik sentiasa mengikut arahan ni dengan rela hati naik.. Wakakaka rasa macam budak kecik okeh!


Inilah lebih kurang rupa playground-nye..


Haa.. Lepas tu sesambil tunggu Abah Yas habis class.. Kami lepak je la kat playground tu.. Lepas tu tengok Dura jadi pelakon extra untuk assignment bebudak mana ntah..


.. After that we all shot pergi Wangsawalk.. Lagi sekali wa dibuli.. AbahYas suruh wa naik benda alah ape yang budak kecik suka naik tu.. Haa mementang wa kecik.. Asyik kena buli je.. And best part kena buli kat kedai baju..


Mula2 Dura masuk kedai baju kekanak tu.. Siap cakap.. "Adik.. meh sini Along pakaikan baju ni meh.." lepas tu Abah Yas plak.. "..Adik.. jangan degil cakap Along boleh tak??" ...... And paling jahanam.. Si promoter dalam tu pun siap join Abah Yas dengan Dura kenakan wa.. Si As dah gelak2 kat luar kedai..


... Then again.. Wa layan Nasi Ayam Penyet.. Ok kali ni pun sedap sebab pedas just without sambal kicap.. Tapi wa layan jugak yang Wangsawalk punya sebab.. Cili dia kaw2 pedas.. And sedap!! Ayam dia lagi better thank Wong Solo punya..

Gambar culik lagi !!
Lapa balik tengok pic2 ni..


Lepas tu we all jalan2 ke kampung baru.. Kedai burger AbgLan (jbs).. Dua tahun wa kenal.. Baru kali ni dapat jumpa AbgLan.. Sama dengan Abah Yas.. And and and.. Hey guy.. Burger AbgLan ni adalah burger gerai paling best pernah wa makan.. serious.. :) i swear..


Culik pic ni dari profile AbgLan.. 
Sorry AbgLan!


... And bila wa balik rumah.. Mama dah kunci pintu.. Haaa.. best gila mama wa kan?? And padan muka wa jugak.. lalalalalala~

But evento mama marah.. wa tetap puas hati sebab berjaya balik before 12am.. So dengan bangga As panggil wa Cinderella.. ((tak pepasal jadi Cinderella.. Bangga u know??))

#notaJarikaki#
So the conclusion is.. dedua Ayam Penyet wa makan pun sedap !!
Thx syg! (As)


.end.

November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya! Jujurnya PERMAINAN anda!

6:08 PM 0
Tahniah Harimau Malaya! Jujurnya PERMAINAN anda!
First sekali.. Its HARIMAU MALAYA @ HARIMAU MUDA??


... Hehe.. Bukan apa.. Wa nih bukan rajin layan bola.. Tak rajin pun.. Wa start layan bola (cuba2 tengok..) masa lepak ramai2 dengan chatters kat Genting Highland dulu.. Almost tahun lepas la I think..


Masa tu tengah Worldcup.. Wa cuba2 tengok bola disebabkan orang sekeliling wa nih penuh aktif cerita pasal bola.. Wa rasa macam tunggul batu ok!! So biasa lah.. Wa nih suka join orang.. Suka mix around.. So wa cuba suka something yang orang suka..


... And wa start menceburi bidang tengok bola ni since wa kenal dengan Ying.. hehe.. (pengakuan ikhlas separa jujur) ..


By the way.. SEJUTA BILLION TAHNIAH sebab MALAYSIA menjadi JOHAN walaupun hanya dengan sepakan penalti.. Tak sia2 wa jerit gollllllllllllllll walaupun wa tak tahu bila masa gol.. bila masa tak gol.. (punyalah poyo kekonon terer tengok bola)..


Yeyeahhhh Harimau Muda yang comel !! 
Tahniah !! ... 


Nak tergelak wa.. Bila teringat krisis yang berlaku sebelum pertandingan.. Indonesia mau ganyang Malaysia secukupnya.. Heh kemon la.. Bersukan ni untuk mengeratkan silaturrahim.. Apa pasal mau emo.. ADAT pertandingan menang kalah la der.. Dan seperti kebiasaan.. Bila Indonesia kalah.. Mula lah Malaysia dicaci maki.. diherdik.. dihina.. To rakyat Malaysia.. Relax.. Urut dada anda sampai leper.. Jangan melenting atas sebab bendera dan lagu kita dihina.. Wa tahu.. Bendera tu umpama satu maruah terhadap negara.. Tapi jangan lah kita juga mengherdik perbuatan mereka.. (kan dah keluar ayat skema aku).. Haa JANGAN! Kalau kita layan orang bodo.. Bodo sekali la kita..


 
Cukuplah pakcik ni menangis sebab Indonesia kalah.. 
Pakcik@Om..Tahu tak anda sedang famous sekarang??


.. To player Indonesia.. Jangan emosional.. Pertandingan itu sentiasa ada MENANG dan KALAH.. Mungkin lain hari anda pulak yang menang.. :)


And of coz to Malaysian player.. Im proud of u la.. Korang main dengan JUJUR.. If MALAYSIA kalah pun semalam.. Wa still berbangga! Sangat BANGGA!

#notaJARI-kaki# 
• Malaysia kalah ke menang.. Indonesia mesti belasah Malaysia.. Why why why??

.end.

November 21, 2011

Subway dan Novel - Contengan Jalanan - @Ying

5:37 AM 2
Subway dan Novel - Contengan Jalanan - @Ying
Ok..

Baru ada kelapangan nak menaip.. Well dah puas tido.. So tak rasa nak tido.. Meh wa nak cerita kegembiraan wa.. Ehem2..


Sebenarnya ngantok la jugak just macam malas nak tido.. Sebab wa macam mengira detik untuk treatment.. Karang dah tido malas nak bangun.. By the way.. Wa sakit dada yang teramat sangat.. So salah satu sebab tak boleh tido..


Ok story hari Sabtu haritu.. kan kan kan..........


Adib dengan Aboy teringin nak makan Subway.. Sebenarnya wa pun teringin.. Tapi biasalah.. Memula teringat kenangan first time layan roti besar gabak tu.. Tapi dari teringat2.. So better I moved on.. Haih tak guna fikir ape2.. Disebabkan nak lepaskan tekanan perasaan (kononnye).. Maka wa.. Adib and Aboy.. Order sampai 12inch.. Wa 12inch.. Adib 12inch.. Aboy also 12inch.. (Konon nak lepas geram ni..)


Hamikkk!! Sampai la semput wa jadinye.. I used to eat Italian BMT..


Thx sebab menggemokkan perut saye.. 
ahh ONLY perut!


.. Haa lupa nak bagitau.. Wa back to Ying.. haa yeah!! He's back.. And know what?? Wa happy.. sangat happy.. Rasa macam hidup kembali.. Walaupun Ying hanya bayang2.. Masih bayang2.. Sebab wa masih tak dapat jejaki jasad dia.. (comfirm readers ingat wa gile) .. :)


Tapi dengan berkeyakinan yang terlampau.. Wa sangat bahagia.. Seharian main text dengan Ying buat wa senyum nonstop (gile kali  ke-2).. Walaupun dia seorang yang tegas dan.... Tidak terlalu caring dengan wa.. Dia tetap sumber inspirasi wa..


.... By the way.. Muka dia lagi comel dari Johnny Depp.. (Sampai sudah wa bayangkan.. Tak boleh nak bayangkan..)

Ying ada text wa.. Bagitau ada satu buku novel tu.. Tajuk.. err..


Ahaa ini dia.. Tajuk dia unik.. Buku dia pun unik.. 
So wa tersangatlah interested.. 
Wa beli buku ni bukan sebab Ying dah ada buku tu.. Just.. 
Wa suka buku yang dramatic.. 
(Sebenarnya memang nak baca apa yang dia baca..)


... Ok stop the story sebelum wa semakin obses dengan Ying..

By the way.. wa ade beli buku ni tau.. ni buku ni.. kejap ey..


Taraaaaa.. Haa actually buku ni bukan wa nekad nak beli.. 
Just sebab kulit buku dia macam comel so wa main tarik je.. 
Belum start baca.. Tak tahu bila nak start..


Haa ok.. Later update lagi... Wa rushing ke sesiap for treatment sebenarnya.. 

:: nota pinggan mangkok :: 
gambar wa deting dengan family tidak di-snap sama skalik!

.end.

November 17, 2011

Dusssuuppppp!!

3:44 AM 0
Dusssuuppppp!!
First of all.. Assalamualaikum and HELLO!!

Ok mata terbuntang luas.. And I dont know.. How to do.. Just layan chatting room.. Borak2 dengan Caty and Johan.. And.. Layan 3gp.. Upss!! Yeah.. Layan Klip 3gp.. Malas nak donlod so just layan dalam U-Tube je..


Al-maklum.. Nak sms pun tak tahu dengan siapa.. So layan internet.. Memandangkan wa tengah sengal otak tak boleh tido ni so just keep update..


And boleh nampak la betapa merapu meroyannye entry wa nih kan??


Actually nak updated pasal SOMETHING tapi otak macam jammed.. So tunggu wa refresh dulu for the next entry..

.... Ok.. Nak sambung tengok mubie.. I will keep hapdet later.. (Mebbe lepas habis tengok mubie)..

November 10, 2011

Kau MARAH orang .. Kau dah BAGUS??

5:04 AM 1
Kau MARAH orang .. Kau dah BAGUS??
First of all... Assalamualaikum wbt.. And.. HELLO!!


Ok.. Wa cam sesemak otak ni.. Bukan apa la.. Just macam.. Nak tergelak terngok certain people ni tak open minded langsung dalam pemikiran..


Ok..! I didn't mean untuk mengHALALkan apa yang diHARAMkan.. Its just like something stupid la kalau orang lain tengok.. Supposed to be like this la...


"..... Orang macam ni BANGANG jugak kan??.. "


Urmm.. I have to direct.. Sebab?? Wa muak tengok manusia hipokrit ni.. Jangan nak tunjuk kau malaikat sangat la der.. Double middle finger wa bagi karang tau..


-Maaf wa terkasar melampau batas-

And yes.. Sebenarnya gambar diatas tiada kaitan apepun.. 
Dia nak buat BBQ.. tu je..

... OK! Kite sambut perayaan sesuatu kaum tu tak harus.. Memang berdosa.. Kau bukak aurat.. DOSA tak?? Haa DOSA kan?? Kau cerita lucah2 dengan awek kau DOSA tak?? Ohh ye.. Kau maki2 orang.. TAK BERDOSA la ye?? Ok ok.. Wa memang tak layak menaip pasal dosa pahala ni sebab wa bukan baik sangat pong!! Tapi wa sedar diri.. Tak macam lu orang nak hentam orang sana sini tapi tegur ikut hati bukan otak.. Puiii!!


Wa tak minat Nora Danish.. And wa tak sokong pun dia sambut Holloween.. And either tu kakak dia @ orang lain pun.. Sesungguhnya wa bukan support perayaan macam tu.. Just wa jijik tengok manusia komen2 ni macam awak tu bagus sangat..


Nak tegur tak salah.. Tegurlah dengan berhemah.. Bukan jatuhkan hukum sesuka hati.. Apa hak kita sebagai manusia nak menghukum orang lain?? Dah cukup bagus?? Sebab dah yakin mati nanti masuk syurga?? Kalau dah yakin sangat.. Silakanlah.. BUAT LAGI!





... Hurm.. Ada perkara perlu kita sensitif serta menempelak menunjukkan protes.. Tapi jangan sampai orang cakap kita takbur.. Dah salah tu.. :)

Ouh-keh-bai!

November 08, 2011

Well HOLLO!! Tengku Fatin Fadzil~

6:23 AM 9
Well HOLLO!! Tengku Fatin Fadzil~
First of all.. Assalamualaikum.. and HELLO too~!

.. Wa macam baru je lepas nangis (beberapa hari lalu).. Lepas kecewa.. Lepas derita so I just want to release with this blogging.. Erhh!! Hurm by the way...


Wa tak sangka wa akan menaip entry pasal ini budak.. Wuhuhu.. Very suprising ah! Phewww..


Actually wa tau pasal dia thru my frens punye page.. Masa tu on my mind just pikir .. "Mesti budak ni glabah nak bangga diri dia takde dara.." Memandangkan title video yang dia bikin bertajuk... *Ada dara.. lu kolot..*


Mula2x wa tak tertarik langsung untuk menonton waima nak jenguk sikitpun video dia.. Tapi disebabkan bosan terlampau that day.. Wa dengan rajinnya (ceh memula tadi blagak).. Haa sambung.. Dengan rajinnye wa tunggu video dia buffering.. Hampir setengah jam wa sanggup tunggu demi video dia punya pasal..


Ok.....


-Loading n' Proceed-


Dengan muka eksaited terlampau.. Wa pun tengok la video dia.. Perhhh dari start dia bercakap.. Wa terus minat nak dengar dia bebel dan bebel dan bebel.. (Sampai ternganga mulut beta).. Serious! Wa jadi addict nak tengok dia bebel..


.... Terpaksa wa mengaku yang sebenarnya sampai skarang wa tunggu next video dia..


Dia Fatin Fadzil @ Tengku Fatin Fadzil (nama FB beliau)

Ini sedikit info tentang Fatin..


FATIN ATHIRA MD FADZIL
12 JUNE 1993
UNISEL SHAH ALAM
 JUAL GLOWSTICK


Serious kalau jumpa dia.. Wa nak jadikan member2.. Seriously.. Dia memang nampak gegila evento ada 2-3 video dia macam luahan perasaan sesedih gitu..


Wa addict sampai dah tertiru gaya dia sampai adik wa gelak2.. Huh!! Kena carik diri asal ni.. Kalau tak mau orang kata wa Fatin ciplak.. Sorry dear.. Wa takde niat.. Wa just macam ter'jatuh hati' dengan lu punya style.. Lu sempoi gilossss.. Pakaian lu pun rilex je.. Wa suke! Dan lu seorang perempuan yang ensem.. err boleh??


K k.. Anyway kalau lu baca entry wa ni budak.. I want to say that I love u so much lah!.. Kalau wa down ke ape.. Wa sanggup tunggu video lu buffering sebab lu boleh bikin wa cool gilosss bile tengok lu bebel sambil promot barang tu..


Hopefully u success with ur life ok?? :)


Pssttt.. Tak pernah seumur hidup wa blogging.. Wa nak kasik info pasal orang sekeliling ni.. U'r the one la .. Wa pun tak percaya wa boleh bikin entry ni.. Haih.. Sekian.

October 29, 2011

Without ALLAH..................

8:23 AM 1
Without ALLAH..................


Morning ollss!! Kk mau sambung tido.. K bye..

STROKE?? Jalani hidup dengan SIHAT!

1:13 AM 1
STROKE?? Jalani hidup dengan SIHAT!
First of all.. Assalamualaikum wbt and.. HELLO!!

Semalam (Jumaat) 28Oktober2011.. Adalah hari STROKE sedunia.. Wa tahu ramai tak ambil peduli pun waima nak kisah pasal benda2 macam ni.. But sebagai manusia yang juga berpenyakit.. I needed to cares.. How its work.. Macam mana stroke berlaku..


Thanks to WIKIPEDIA yang banyak memberi info kepada diri wa yang gojes.. Wa akan menaip mengenai STROKE! Well for info bersama kan.. The disease wont tackle a people.. Dia akan datang sendiri :) errr.. FAHAM??


Apa itu STROKE??


.... Secara klasifikasi bahasa melayu-nya.. Strok adalah penyakit ANGIN AHMAR.. Sejenis penyakit yang berpunca akibat oleh salur darah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak diganggu.. Bahagian otak tersebut tidak lagi menerima oksigen yang mencukupi dan oleh itu.. Sel-sel otak akan rosak atau mati.. Dan mengakibatkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak itu tidak berfungsi..


Lebih mudah lagi.. Ia akan mengakibatkan KECACATAN SARAF!




.... Rawatan yang dilakukan untuk pesakit stroke.. Antaranya adalah fisioterapi.. Ia adalah untuk melatih pesakit supaya kuat dan lebih berdikari.. (Wa dapat info masa tengok TV3 siang tadi)..


Salah satu penyebab stroke adalah MEROKOK! Merokok adalah penyumbang terbesar kepada penyakit ini..


Ok lah.. itu serba sedikit info.. Jalani kehidupan yang lebih sihat.. Sesakit manapun yang kamu hadapi.. Tanggani dengan senyum..


Ye senyum macam saye sambil pegang berus gigi..

K bye.

October 27, 2011

Mood - Suwey and Swing!

9:59 PM 0
Mood - Suwey and Swing!

Picta will complete anything.. everything :)

K bye.

Never say NEVER!

12:18 PM 0
Never say NEVER!
Ehem ehem..

First of all.. Assalamualaikum wbt.. and HELLO!!

Ok wa just macam nak tunjuk picta je.. Wa culik dari FB Paly.. Interested dengan statement picta ni..



By the way.. I am star of Pieces.. Haha so please just stay away from me la.. Cannot be trust la ini budak..

K bye.

October 24, 2011

Magnum Almond Ice-Cream :: SuperSedap!

1:32 AM 0
Magnum Almond Ice-Cream :: SuperSedap!
Err nak taip apa ye?? Apa apa apa?? Wa just macam..................


I need my MAGNUM!! 

I need it!! 

Erhhh sungguh stress sebab mulut dah lama tak menelan aiskrim.. 

Erhhh!! Erhhh!! dan Erhhhh!!





- K bye . Nitez -

October 23, 2011

Gathering Yahoo Messenger - Kemensah

1:46 PM 2
Gathering Yahoo Messenger - Kemensah
First of all.. Assalamualaikum wbt.. and.. HELLO!!


Ahaaa~ Kemain eksaited pulak wa nak menaip.. Yeah yeah.. Menaip dengan penuh perasaan bernafsu.. uUu yeah uUu yeah!!


Ok guys.. Wa rasa haritu wa macam nak update about our gathering kan?? Dah a week hold.. Wa nih memang suka hold kerja kan kan kan?? errr kisah?? Ok wa tak kisah.. Lu nak kisah lu punya pasal.. Lu tak bagi wa sebutir beras pun.. Caitt!!


Ok makhluk sekalian alam.. Wa dengan penuh perasaan gojes yang terlampau.. Ingin memulakan story.. Ini baru part 1.. Tudia.. Macam panjang je aku nak menaip ni.. COMFIRM kau malas nak membaca.. uUulalalala~

**Ok I'm so so so obsessed with Yahoo Messenger emoticon.. Cute!


........ 1 2 3 goOooo!!


Ok.. Last Sabtu.. Bersamaan 15-Oktober-2011.. Wa join gathering yang dianjurkan oleh Incik Affendi yang kacak..

Errr kan?? Kacak kan kan??
Ok wa sayangkan dia..
Salah sorang abang wa yang sangat2 suwey..


.... Ok sambung ..


Hari Sabtu haritu.. Kak Ruz fetch me up.. Yeah dengan muka tak mandi beliau.. Dia datang dengan gigih amik wa dekat rumah.. Thanks Kak Ruz!! Anda memang selalu sanggup berkorban demiku.. Cey cey cey..


Lepas tu.. Lepak rumah Kak Ruz kejap.. Tunggu dia mandi semua.. Terus shoot ke Zoo Negara.. Punyalah berdebar-debar wa bila sampai tu.. Bukan pasal apa.. Sebab lama tak jumpa kekasih dan kekasih hati.. *Punya lah ramai kekasih aku* .. Haih tak boleh blah~

Sewaktu menunggu geng2 lain..

Dah sampai di Kemensah (Teratak Angah) 
Pic dalam bilik.. Muka semua start berkobar2.. Agaga..


Lepas tu.. Lepas tu wa lepak la kat pankin depan bilik tu.. Temui kekasih lama. Yarebba~yarebba~ Sungguh tak ku sangka kami akan bertemu setelah lama tak bertemu.. (Baru je setahun tau)..

We all panggil dia Jawe.. Tapi wa lagi suka panggil dia Krol..
Sebab wa rasa dia cam baik walaupun perangai dia macam saiton..
*Dia yang ngaku* 
Abaikan muka wa yang sedikit huduh disitu =.="


Wa sayang dia.. Sebab?? Dia je suka main tangan wa.. Err tangan?? Ok nanti view lagi pic wa ok.. So lu orang boleh faham apa maksud wa.. Ehem~


Dialah periang.. Dialah bahan gado wa.. Dialah tempat wa maki hamun.. 
Agaga.. Ok by the way.. See my hand.. Very the ketul2 kan kan kan?? 
Wa tak prasan bila mamat ni letak tangan camtu.. 
Emm we all dah macam sibling pun.. 
What can I say.. 3 in 1.. 
Exboy.. teman tapi mesra.. and bro.. 
Dia antara yang menjaga wa that day masa gathering..


Max endek yang jadi mangsa kerakusan campak2 dalam sungai.. 
OK funny!! Bila playboy takut air.. Wakakaka!


Lepas mandi memasing la nak mencekik.. 
Hari tu Kak Ruz masak Paprik Ayam.. Sedap woo.. 
Walaupun dia first time masak paprik tu..
hehe..


Muka yang sangat seronok bila terjun dalam air.. 
Ini waktu baru lepas kena tolak dengan siapa ntah.. Haa Krol lagik!


Lepas dah mandi2 tu.. Sesiap untuk game pulak..


Action sebelum game bermula.. Oren itu sangat indah ♥

Dan masih posing dengan penuh comelnya... 
arghh comelnya si tocang dua tu..!


Ni pulak muka dah eksaited main tali.. Limbow Rock?? 
Kau tahu tak pinggang aku sakit dah terpeleot time tu.. erhh sadis!


Malam tu.. Kai datang dengan ET.. Sempena birthday ET so kami celebrate sekali.. Kai sebab menyanyi untuk wa.. Entah tiba2 kenapa wa sangat sebak masa dengan Kai sing.. Mamat tu punya lah buat lawak.. Yang aku menangis.. Alangkah tacinknya saat itu..


Semangat je Kai mendendangkan lagu.. 
Habis ditenungnya mata wa.. uUu yeah uUu yeah!!


Ni semua muka tunggu ayam BBQ yang tak masak2.. 
Tapi wa boleh kata.. SEDAP!!


Birthday girl hari tu.. Si ET.. Comel kan dia?? 
Umur 26 sudah muka masih sweet 21♥


Ini Mamam.. 
Menang contest manusia paling sporting kalau tak salah.. 
See see muka dia yang teruja sebab menang SPENDER!! 
Comel kan kan kan??


Kai-Hell-Kakruz
... Kai masih teruja sebab menang Nikon Coolpix.. 
Sungguh happy beliau malam tu sebab menang cabutan bertuah.. 
Wa yang frust sebab tak dapat.. 
Sampai tarik muka dengan Kai sebab wa tak menang.. err boleh??


Pose gedik memasing sebelum balik..


Dan bersalaman untuk pulang ke destinasi masing2.. Cewahs!


Dan last sekalik...

Ehemm..


Pic pepura candit.. Cantik kan?? 
Love this picta so much.. 
Jangan ditanya kenapa wa hide satu muka disitu.. 
Hanya wa yang tahu.. Hee~


Oklah.. itu lah sedikit corat coret sepanjang gathering last week.. Wa sangat2 happy.. Wa sangat2 berterima kasih kepada mama and abah sebab melepaskan wa keluar bermalam bersama kawan2 wa.. Sesungguhnya wa teringin merasa freedom seperti ini.. I need a freedom to feel what a LIFE.. Wa ingin hayati kehidupan wa sendiri.. Dan wa sangat2 appreciate dengan keizinan yang mama abah berikan kepada wa..


.... Dan wa sangat happy dan enjoyed dengan gathering kali ni.. Sebab wa betul2 rasa hilang resah gelisah bila rindukan seseorang yang tidak rindukan wa.. Thanks to all yang membahagiakan wa.. Wa akan cuba jadi lebih baik dan jadi lebih baik..


Wa ingin jadi seseorang bukan atas desakan orang lain.. :) Biarlah wa corakkan sendiri kehidupan wa.. InsyaAllah wa akan jaga batas termampu wa.. Wa hanya seorang manusia tidak normal yang ingin merasa kehidupan yang normal seperti orang lain..


End. Thx fer reading